Annonce
på den 2. side

Kom i gang med bylivet - og gør en almindelig tirsdag til en festdag

Der er selv på en regnvåd fredag ved at komme gang i bylivet. Foto: Marianne Husted

Jeg er en smule gal på mig selv. For små fem måneder siden lovede jeg mig selv, at min mand og jeg skulle ud at spise, lige så snart restauranterne fik lov at åbne igen. Vi driblede nemlig helt spontant ind på et nyåbnet spisested den 15. december - aftenen inden nedlukningen.

Vi kunne forstå på det ellers meget entusiastiske personale, at de var kede af situationen. Juleomsætningen skulle for alvor have sat skub i den nye restaurant. Derfor lovede vi hinanden, at så snart restaurationslivet åbnede igen, ville vi igen tage plads ved et bord med hvid dug  og høje vinglas - og få anbefalet dagens menu af en kompetent tjener, som forstår at fortælle om retterne kort og præcist, men uden at aflevere en hel roman.

Det havde jeg glemt alt om, indtil vi helt pr. rutine slog vejen forbi et corona-testcenter ved spisetid, hvor tilstrømningen normalt er mindst. "Skal I så ud at spise", spurgte en frisk lyntest-dame. Det forekom mig, at der i hendes spørgsmål gemte sig en vis portion samfundssind. Det var nu ikke planen, måtte jeg fortælle hende. Vi havde ikke bestilt bord, og vi ville ikke opholde os udenfor i 30 minutter, mens regnen silede ned.

Annonce
Der er selv på en regnvåd fredag ved at komme gang i bylivet. Foto: Marianne Husted

Men på vej hjem tænkte jeg: Hvorfor egentlig ikke?

Faktisk findes der ikke et meget bedre energi-tilskud end en god omgang selvforkælelse oven på en lang og travl arbejdsdag. Det er sådanne dage, hvor det hos mig står meget langt nede på hitlisten at skulle søge desperat i supermarkedets køledisk og grøntafdeling efter noget, som kan bikses sammen i en fart og alligevel være velsmagende.

Vi har i løbet af de seneste måneder vænnet os af med de pludselige indfald. Vi får ikke længere uventede gæster - eller banker spontant på hos venner og familie. Alt er blevet så planlagt, og forinden sikrer vi os - fornuftigt nok, at alle stiller med en frisk corona-test.

Vi har nærmest glemt, at restaurant-besøg kan være en mulighed - også på en tirsdag. Hele forlystelseslivet har været lukket land frem til 21. april. Og da dørene endelig blev åbnet, var det med krav om bordbestilling en halv time før. Det er heldigvis droppet. Kravet om en corona-test er lettere at leve med. Det har vi været vant til i månedsvis.

Men nu kan vi faktisk slentre ned ad strøggaderne eller i parken og på stedet beslutte os for, om aftenen mere er til sushi, en bøf eller en mexicansk tortilla - end til at skubbe rundt med en indkøbsvogn.

Det kan godt være, vi tænker, at nu har vi i fire måneder levet fint med at spise hjemme - hvorfor så begynde at bruge penge på at spise ude?

Jo, blandt andet, fordi det er balsam for sjælen, når en almindelig tirsdag aften  forvandles til en festaften med lækker mad og et godt glas vin til. Så er det, at samtalen flyder legende let, emner bliver vendt og diskuteret, og måske bliver der ligefrem truffet beslutninger. Hos os er i hvert fald flere ferier og boligforbedringer blevet planlagt i forlængelse af et forrygende måltid.

Men også fordi vores mange lokale og dygtige restauratører og deres personale har brug for at få deres hverdag tilbage. Det samme gælder biograf, spillesteder, teater og hoteller. Det vedkommer ikke kun dem. Det vedkommer os alle. Oplevelsesbranchen er en del af det tandhjul, der får samfundsøkonomien til at køre.


Mange tak til lyntest-damen, som gav mig et negativt svar - og et positivt skub til at komme med byens liv.


Så nu vil jeg til at vænne mig til det spontane liv igen. Når disse linjer læses, har veninder og jeg spist frokost på restaurant.

Så mange tak til lyntest-damen, som gav mig et negativt svar - og et positivt skub til at komme med byens liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce