Annonce
Horsens Posten

Lørdagens coronatal: Nu har hver 20. horsensianer fået første vaccine-stik

10.995 borgere i Horsens Kommune er blevet testet inden for den seneste uge, fremgår det af tal fra Statens Serum Institut. Arkivfoto: Morten Pape
Med 4815 førstegangsvaccinerede er mere end fem procent af borgerne i Horsens Kommune nu som minimum i gang med at få den vigtige beskyttelse mod covid-19. Knap tre procent er færdige.
Annonce

Horsens: Det første stik mod covid-19 er nu blevet givet til hver 20. borger i Horsens Kommune.

I lørdagens opdaterede tal fra Statens Serum Institut fremgår det, at 4815 personer med bopæl inden for kommunegrænsen er påbegyndt covid-19-vaccinationen, svarende til 5,23 procent. Det er en anelse flere end de 5,14 procent, der på landsplan er i gang.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune lørdag 20. februar:

  • Ét nyt tilfælde af covid-19 registreret det seneste døgn.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 8,63 nye smittede om dagen.


Status på vaccinationer:

  • 4824 borgere i Horsens Kommune har fået første vaccine, svarende til 5,24 procent af befolkningen.
  • 2573 har fået andet stik, svarende til 2,79 procent af befolkningen.
  • På landsplan har 5,32 procent fået første stik og 3,01 procent er færdigvaccineret.


Smittetal for de seneste syv dage:

  • 60 konstaterede tilfælde af covid-19.
  • Incidenstal på 66,1 tilfælde per 100.000 indbyggere.
  • 11.256 testede i Horsens Kommune.
  • Positivprocent på 0,53.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Af de 4815 personer har 2573 fået endnu et stik og kan kalde sig færdigvaccinerede. Det svarer til 2,79 procent af Horsens Kommunes borgere, mens tallet på landsplan lørdag rundede tre procent.

Af coronasmittede er der lørdag konstateret seks nye tilfælde i Horsens Kommune. Incidenstallet falder en smule til 73,8 smittetilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere. Horsens ligger nummer 17 over kommuner i landet med højest incidenstal.

Annonce

Flere vaccinationscentre i regionen

Regionerne står for hele vaccinations-apparatet, og Region Midtjylland meldte fredag ud, at der er kommet styr på bestilling via telefon for dem, der er nem-id-fritaget. Her var der i forrige uge et voldsomt pres på telefonerne.

Samtidig oplyser regionen, at der arbejdes på at oprette faste vaccinationscentre i de kommuner, der endnu ikke har en. Det har Horsens, men her kommer også borgere fra andre kommuner, som dermed snart vil kunne blive vaccineret "hjemme" i egen kommune.

Regionen planlægger derudover lige nu sammen med kommunerne, hvordan der skal vaccineres på sociale botilbud og blandt hjemløse. På botilbuddene bliver det ligesom på plejecentrene praktiserende læger, der står for opgaven. For de hjemløse starter indsatsen i Aarhus Kommune og spredes ud derefter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce