Annonce
Horsens Posten

Langt færre kunder i midtbyens butikker: - vi holder fortsat åben og tager alle forholdsregler

Marianne Bækby, butikschef Matas i Bytorv Horsens. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Påpasselighed og mangel på kunder er billedet hos de forretninger, avisen har talt med, de første dage efter statsministerens udmelding om at lukke Danmark ned.
Annonce

Horsens: "Kære kunde. Er du berørt af corona og ikke har mulighed for at besøge os, kan vi som ekstra service levere varerne ud til dig."

Butik Seeds på Søndergade gør, hvad de kan, for at være der for deres lokale kunder. For selvom butikken er åben, skal der måske mere til for at holde gang i butikken, vurderer stedets indehaver Charlotte Tindbæk Davidsen, der fredag udsendte en sms med ekstra service og udbringning til samtlige af forretningens kunder, særligt for at nå de, der er ramt af karantæne eller de, der vælger at blive indendøre.

- Lige nu har kunderne trukket i håndbremsen, og det gør, at de holder sig væk fra butikken. Det er meget naturligt, men det betyder også, at vi som forretning bliver nødt til at opfinde en anden og ekstra form for service, siger Charlotte Tindbæk Davidsen.

Hun mener dog ikke, man skal være så bekymret for at komme ind i hendes butik, og det er der en ganske særlig grund til, forklarer hun:

- Jeg har den dybeste respekt for, at vi alle er påvirket af corona-situationen, og selvfølgelig påvirker det os alle, når Danmark lukker ned. Det bør og skal vi tage alvorligt. I butikken har vi håndsprit og sørger for at holde den rette afstand, siger hun.

Charlotte Tindbæk Davidsen, indehaver af butik Seeds på Søndergade. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Rengøring som aldrig før

Hos Matas i Bytorv Horsens mærker man også et fald i antallet af kunder. Til gengæld er alle forholdsregler overholdt, understreger butikschef Marianne Bækby.

- Vi har aldrig før gjort så meget rent. Vi er meget påpasselige og spritter butikken af flere gange om dagen og holder den fornødne afstand til hinanden. Det er både for at passe på os selv og på de kunder, der kommer herind. For der kommer kunder, og de er forstående i forhold til vores forholdsregler og den distance, vi holder til dem. Det er i alles ånd, at vi tager situationen alvorlig, understreger hun.

Det samme gør Mataskædens kommunikationschef Klaus Fridorf, der desuden understreger, at Matas som resten af detailhandlen har en rolle og forpligtelse til at holde detailhjulene kørende.

– Folk skal stadig kunne handle hygiejneprodukter og lignende. Det er netop en af opfordringerne fra statsministeren for ikke også at havne i en økonomisk krise. Alle Matas-butikker har fået udstukket en code of conduct, der beskriver, hvordan de skal håndtere og forholde sig for at sikre, at vi tager de helt rigtige forholdsregler i forhold til smittefare, siger Klaus Fridorf.

Annonce

Ingen strategi endnu

På Torvet har butik By Mie, med Anne-Marie Wulff i front, ikke nået at tænke så meget over konsekvenserne af corona-udbruddet, og hvad hun bør gøre for at sikre sin forretning. Håndsprit er installeret, og der tages to meters afstand til kunderne, lyder det.

Hun forklarer:

- I går var ikke en god dag. Kunderne udeblev. I dag er det meget bedre. Men det er da en yderst underlig situation at stå i.

- Jeg ser tiden an og har ikke nået at lave strategier - slet ikke. Men jeg kan da henvise til min hjemmeside. Den kan være en mulighed for de, der gerne vil handle, men som enten er smittede eller ikke kan eller har mod på at komme ind i forretningen.

- Men folk må jo gerne tage ud at handle. Nu har de måske tilmed tiden til det. Mine produkter fordærver heldigvis ikke. Mit hjerte bløder for byens restauratører og alle de, der er langt mere berørte af situationen på nuværende tidspunkt.

Anne-Marie Wulff, indehaver af By Mie på Torvet. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Plan B er lagt

Fra citymanager Michael Kongsmark lyder det, at detailhandelsudvalget torsdag morgen har holdt møde, hvor det blev besluttet, at butikkerne fortsat holder åben, understreger han.

- Desuden har vi en plan B, hvis folk om nogle dage i større antal atter begynder at søge ud i butikkerne. Her vil forretningerne sørge for, at der ikke er så mange inde ad gangen.

- Desuden har vi haft en drøftelse med lokalpolitiet, som også gerne hjælper til, hvis der skulle opstå situationer, hvor for mange er samlet et sted, eller hvis butikspersonaler observerer personer, der er dårlige og så videre, lyder det fra Michael Kongsmark.

Men ikke alle har som detailhandlen valgt at køre en strategi om at holde åben.

Cafe Gran på Søndergade, men også den øvrige del af Møhr- og Gran-foretagendet i byen har valgt at lukke fra 12. marts som en konsekvens af corona-udbruddet.

Det har ikke været muligt for avisen inden deadline at komme i kontakt med indehaverne, men på firmaets, Møhrs, hjemmesider står:

- Vi værner om vores ansatte og vores gæster - derfor lukker vi ned fra den 12. marts og frem. Vi kontakter alle jer, der har reserveret bord, selskaber, mad ud af huset med mere. Vi kommer til at arbejde på at sikre vores ansatte og vores butikker den kommende tid og holder selvfølgelig alle jer orienteret, når der er nyt. Mange og triste tanker Claus, Eoin, Bryan, Rasmus og hele Møhr- og Granfamilien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce