Annonce
Horsens Posten

Lir og legesyge i lille to go-sted: Efter renovering har Granbar endelig fået mulighed for stor smag på lidt plads

Granbar undergik i foråret en større renovering, da baren har taget hul på et nyt koncept med mere fokus på maden og køkkenet. Her to af indehaverne, Rasmus Sandholm (t.v.), og barens daglige chef, ølsommelier Claus Hald. Foto: Morten Pape
Granbar på Søndergade er ikke længere lillebroren i "Gran-familien" efter indførelsen af nyt koncept.
Annonce

Horsens: Folkene i Granbar på Søndergade 15 har gjort det til en dyd at leve på lidt plads, men alligevel formået at udvide paletten og horisonten.

Det er historien om Granbar, der åbnede for syv år siden på blot 36 kvadratmeter.

Stedet er ikke blevet større siden, men det er ambitionerne. Seneste eksempel er to go-stedets renovering og genåbning i maj. Her har Granbar fået plads til eget køkken, og den lille bordplads bagerst i lokalet er erstattet af siddepladser langs baren.

Det i sig selv er ikke nødvendigvis revolutionerende, men med etableringen af større, selvstændigt køkken er det lykkedes at give mulighed for et nyt koncept på madfronten.

Et koncept, som på sigt også vil kunne påvirke selskabets øvrige restauranter den anden vej rundt. Altså, at Granbar madmæssigt kan inspirere menukortene i Café Gran og Restaurant Møhr.

Som en af indehaverne, Rasmus Sandholm, forklarer:

- Med Bryan i køkkenet har vi fået mulighed for at lege med maden. Det er lir og legesyge, der kan nørdes med tingene, og her i Granbar vil vi kunne arbejde med nye ting hele tiden. Tanken er, at det vil kunne påvirke de andre også.

Med Bryan i køkkenet har vi fået mulighed for at lege med maden... Tanken er, at det vil kunne påvirke de andre også.

Rasmus Sandholm, medindehaver

Annonce

Bryan

Bryan er Bryan Francisco, Årets kokketalent 2017, der dengang var køkkenchef i Tree Top på Munkebjerg Hotel.

Bag Granbar - og Café Gran og Restaurant Møhr - står Claus Hald, Eoin Magill og Rasmus Sandholm, og en fjerde mand kom med i ejerskabet i 2017, da den såkaldte "Gran-familie" fik tilgang af netop Bryan Francisco.

Med hans ankomst skruedes der op for forventningerne ved komfuret, og folkene etablerede samme år food truck-konceptet "Dining on Wheels" i nyrenoverede amerikaner-trucks fra 1970'erne, der er mobile enheder, der udlejes til fester og mindre festivaler, og hvor Gran-folkene kaster sig ud i såvel vin-, øl-, cocktail- og kaffe- som mad-oplevelser.

- Granbar kunne ikke noget før og var afhængig af de andre køkkener. Den var ikke meget større end vores food trucks, og det er jo den stadig ikke, så vi formår virkelig at arbejde på begrænset plads. Men nu er den ikke længere en lillebror i familien, pointerer Rasmus Sandholm.

Annonce

Smagsoplevelsen, afspejlet i tapetet

For at skabe de optimale rammer har Gran-folkene knoklet og nørdet med indretningen, som var det et julemåltid for hele familien.

- I indretningen kan man sige, at vi har sat smagsoplevelsen op på tapetet. Der sker noget, vi bryder grænserne, det er spændende, eksotisk og med masser af muligheder, siger han og sender det farvestrålende, mønstrede tapet en tanke.

- Se bare tapetet. Det udtrykker på en måde den tanke, vi lægger i det, siger han.

En filosofi, der handler om, at mad og drikke er meget mere end... mad og drikke.

Det skal være en oplevelse.

Derfor har Gran-folkene i renoveringen også valgt at genskabe en masse originale ting i den tidligere elforretning. Spejlet i loftet for eksempel, som bare var malet over, og her har de for eksempel ligget på deres knæ og pudset alle de orange glasmanchetter med tandbørster, som holder spejlglassene på plads i loftet.

Der skal nemlig være plads til historien, det originale og det oprindelige. Ikke bare på tallerkenerne, men også i omgivelserne.

Gran-familien

De kalder sig selv en familie - og snart kan den fejre 10-års fødselsdag.

Claus Hald, Rasmus Sandholm og Eoin Magill gik i 2010 sammen og åbnede 28. maj spisestedet Café Gran og natklubben Club Kaos i det tidligere Benediktes i Grønnegade. Cafeen fortsatte, men natklubben lukkede igen.

Holdbar Aps var navnet på selskabet bag, et selskab, der ejes af de to holdingselskaber Magill Holding og RSA Holding.

I 2012 fulgte to go-stedet Granbar på Søndergade.

I 2015 etablerede de gourmet- og bøfrestauranten Møhr Steakhouse i Thonbogade.

I 2017 sluttede Bryan Francisco sig til ejerkredsen.

Samme år startede de food truck-konceptet "Dining on Wheels", hvor de til fester og festivaler udlejer ombyggede amerikanske trucks fra 1970'erne med vin-, kaffe-, øl-, cocktail- eller madboder i.

I 2019 åbnede Gran-familien verdens mindste hotel - det ét-værelses Hotel Møhr - oven på Restaurant Møhr.

Annonce

Ingen begrænsninger

På menukortet vil Granbar også præsentere nyheder, og et helt nyt koncept lanceres i disse dage. Det er øl-sommelier Claus Hald, der sammen med kok Bryan Francisco bliver guiderne i en helt ny satsning med 10 retter, serveret til 10 forskellige øl. Prisen er lige noget, man skal spare lidt op til - hvis man står med et bundt hundredekronesedler, skal man nemlig helst kunne tælle til 12.

Men så er man også sikret fire timer i himmerige med afstressende jazz over højttalerne.

Granbar-folkene kalder det selv for "en rejse", og den bevæger sig over smagsmæssige bjerge og dale i form af blandt andet østers, trøfler, andekugler og blå kornblomst-ost - ledsaget af smage fra øllets verden, man slet ikke troede eksisterede, hvis man var vant til en grøn Tuborg på terrassen.

Det bliver både til en tur hen over skotsk grapefrugt-infuseret ipa (india pale ale), berliner weisse i en lemongras-variant, belgisk trappistøl i en double-version og meget mere.

For eksempel også en mørk, dansk pale ale - hvis man da kan forestille sig en lys ale være mørk.

Men på Granbar er der højt til loftet - og ingen begrænsninger...

Udendørs har Granbar fået skabt en ny terrasse, som ikke længere er en terrasse, men et markeret felt under et stort sejl. Det vil næppe summe her i vintermånederne, men når foråret kommer, er der store forventninger. Foto: Morten Pape
Looket indendørs følger omhuen på menukortet. Brødet bages dog ikke selv, da lokalet her har sine begrænsninger, men er bake-off af bedste skuffe. Foto: Morten Pape
Granbar er fortsat et to go-sted for de små- eller frokostsultne, men man kan også slå sig ned i baren og indtage sin sandwich. Foto: Morten Pape
Det nye tapet - bemærk aberne - er i sit udtryk meget er lig den smagsoplevelse, Granbar-folkene med nå frem til med maden: farverig, levende, glad. Foto: Morten Pape
Udendørs er der 70 siddepladser til de spisende - indenfor er der 10 langs baren. Men halvdelen af Granbars bestillinger ligger på to go-kunder, oplyser Rasmus Sandholm. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mini med maxi køreglæde

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce