Annonce
Horsens Posten

Lokal rekord i vacciner - 200 ældre har fået stikket

Vaccine.
Horsens Søndergades Apotek har på nuværende tidspunkt vaccineret 200 borgere over 65 år. Det er rekord, lyder det fra apoteker på stedet.
Annonce

Horsens: 200 vacciner mod lungebetændelse, den såkaldte pneumokok-bakterie. Det er antallet af de vaccinestik, som Horsens Søndergades Apotek indtil videre har givet til borgere i alderen fra 65 år, der kan modtage vaccinen uden at skulle have tegnebogen op af lommen.

Det er nyt for apoteket i år, at man tilbyder den form for vaccine. Vaccinen dækker, ifølge apoteker på Søndergade Bente Wittrup Præstbrogaard, i fem år og synes ganske populær blandt den ældre del af befolkningen.

Faktisk er antallet af vaccinerede på apoteket rekord, fortæller Bente Wittrup Præstbrogaard. Informationen har hun fra firmaet Practio, der leverer digitale sundhedsløsninger, herunder muligheden for vaccinationer direkte på apoteket i søndergade.

Fra Practio bekræfter ansatte Aneelah Hussain:

- På nuværende tidspunkt har vi et samarbejde med i alt 11 apoteker i Danmark, der tilbyder vaccinationen mod pneumokok-bakterien. 200 vaccinerede fra Søndergade-apoteket er rekord stort antal vaccinerede blandt de apoteker, vi samarbejder med.

Annonce

Langt flere i vente

Pneumokok-bakterien kan være årsag til blandt andet lungebetændelse, men den beskytter også mod sygdomme som blodforgiftning og meningitis.

I august åbnede man på Søndergade-apoteket for vaccinen. Og selvom det lokale antal stik er rekord, så forventer Practio, at der ved influenzasæsonens start, sat til 1. oktober, at der fra de ndag vil blive langt flere vaccinationer at tage sig af på apotekerne, inklusive hos Bente Wittrup Præstbrogaard og team.

- Til sammenligning vaccinerede vi over 50.000 personer mod influenza sidste år i samarbejde med apoteker over hele landet. Når influenzasæsonen begynder, vil vi indlede et samarbejde med langt flere apoteker, som både tilbyder influenza- og pneumokok-vaccinationen, siger Aneelah Hussain fra Practio.

- Tilbage på Horsens Søndergades Apotek taler man om, at corona-situationen kan være en årsagen til, at 200 ældre allerede har ladet sig vaccinere.

- Den vaccine er en ny ydelse hos os i år, og man må sige, at vi er kommet godt fra start. At corona kan være en del af årsagen, er ikke usandsynligt - det tror vi bestemt er en af årsagerne til efterspørgslen, siger Bente Wittrup Præstbrogaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce