Annonce
Horsens Posten

Lokale erhvervsdrivende: - Hvorfor må butikkerne ikke skabe liv på Torvet, og hvornår får vores kunder flere parkeringspladser?

Erhvervsdrivende i midtbyen Carsten Møller fra Holst Sko, caféejer Benjamin Blender og pladeforhandler Jesper Bowman fra Vinöl, Kim Tindbæk fra tøjforretning Stanley & Co og Mette Frost fra Femina Lingeri & Skrædder stiller hvert et spørgsmål til borgmester Peter Sørensen (S) og borgmesterkandidat for Venstre Martin Ravn i anledning af det forestående kommunalvalg.
Det er slut med det stramme gågaderegulativ. Det tilkendegiver borgmester Peter Sørensen (S) og borgmesterkandidat for Venstre, Martin Ravn, i et svar til detailhandlen.

Horsens: Indehaver af tøjbutik Stanley & Co, Kim Tindbæk, ville 8. oktober have holdt en forsinket jubilæumsfest i anledningen af, at han og forretningen har kørt parløb i detailbranchen i 30 år. Fejringen skulle foregå på Torvet med lidt mundgodt og en fadøl til kunderne. Men to dage inden, festen skulle stå, fik han et afslag fra kommunen.

- Gågaderegulativet spænder ben for, at midtbyens butikker kan være med til at puste liv ind på Torvet, som oftest står gabende tomt, siger Kim Tindbæk.

Han synes desuden, at ansøgningsproceduren til brug af Torvet har været en tung omgang. Meningen var, at han ville opstille et telt og leje et firma, der skulle stå for udskænkningen af fadøl. Livemusik skulle også have været en del af festlighederne.

Annonce

- Der skal ske noget derovre. Det burde være et indbydende og lækkert sted med mobile-scener og mere grønt at se på - der mangler simpelthen liv og miljø, og det burde være mere end bodholdere, som man tænker i.

Men en tilladelse til at benytte Torvet til et lukket arrangement blev det som sagt ikke til for Kim Tindbæk.

- På mig virker det helt tosset, at jeg som butiksindehaver ikke må låne pladsen. Det liv, jeg herved ville skabe, kunne også have en afsmittende effekt på forretningerne omkring Torvet og Søndergade og dermed være til alles bedste - sådan havde jeg i hvert fald tænkt det, siger han, der på den baggrund har følgende spørgsmål til borgmeter Peter Sørensen (S) og Venstres borgmesterkandidat, Martin Ravn:

"Hvordan kan vi detailbutikker få lov til at bidrage til arrangementer og liv på Torvet uden at man skal igennem besværlige procedurer og et gågaderegulativ, der synes forældet?"

Stramme regler nytter ikke

Martin Ravn svarer:

- Liberaliseringen af gågade-regulativet skal fortsætte. For få år siden var der flere partier, som ville have, at forretningerne i gågaderne skulle betale for leje af de udendørs arealer, de brugte til tøjstativer, cafeborde, etc. Efter stor modstand fra de forretningsdrivende og Venstre blev den plan heldigvis skrottet. Siden er regulativet blevet lempet yderligere, så forretningerne kan placere flere effekter i det offentlige rum på Søndergade.

- Den udvikling skal fortsætte. For hvad nytter nogle stramme regler, hvis der ikke længere er liv og butikker på Søndergade? Derfor støtter Venstre, at butikker, caféer og andre forretningsdrivende skal kunne bruge det offentlige rum i langt højere grad til events, livemusik og arrangementer. Begivenheder som vil være med til at tiltrække mennesker og skabe liv i midtbyen.

KV21

Kommunalvalget 16. november nærmer sig, og i denne uge har Horsens Posten fokus på byudvikling og handelslivet i midtbyen. Vi giver ordet til en række af byens erhvervsdrivende og stiller deres spørgsmål videre til borgmester Peter Sørensen (S) og Venstres borgmesterkandidat, Martin Ravn (V).

Cityforeningen kunne komme i spil, mener borgmesterkandidaten.

- Hvis det lykkes at lempe regulativet, er det samtidigt vigtigt, at der er selvjustits blandt detailhandelen. Her kunne cityforeningen spille en vigtig rolle. For det må selvfølgelig ikke udvikle sig til Palles Tivoli.

Annonce

Vil se positivt på regulering

Peter Sørensen (S) er heller ikke afvisende, når det kommer til at re-tænke gågaderegulativet, siger han:

- Lad mig slå fast, at hvis det nuværende gågaderegulativ er udfordrende i forhold til at lave arrangementer på vores nye, flotte torv, ja så vil jeg se meget positivt på en revidering af regulativet. Og hvis ansøgningsprocedurerne er for tunge og besværlige, så lad os også kigge på det.

- Jeg vil rigtig gerne have liv og aktivitet på Torvet – men jeg har to forbehold. Det ene er, at alle arrangementer skal respektere og tage hensyn til Vor Frelsers Kirke og de kirkelige handlinger på stedet. Og det andet er, at der skal være tale om åbne arrangementer, som ikke er konkurrenceforvridende i forhold til handelslivet og servicevirksomhederne i kommunen.

Annonce

P-problemer

I den anden ende af Søndergade og Torvet befinder sig butik Holst Sko med butikschef Carsten Møller.

Særligt en ting bekymrer eller nærmere spekulerer han på, når han tænker på  sin forretning og kunderne.

- Parkeringsmulighederne. Jeg oplever ofte, at kunderne ikke kan finde en p-plads fredage og lørdage, hvor der er mange besøgende i midtbyen. Sådan skal det jo helst ikke være. Selvom der er blevet etableret flere parkeringsbåse rundt omkring, synes jeg stadig, at de er en mangelvare, når der virkelig er gang i byen. Bliver det for besværligt, finder kunderne jo andre steder at handle.

- Mit spørgsmål er derfor:

"Hvornår kommer der flere parkeringspladser?"

Kommunalvalget i Horsens Posten

16. november skal vi stemme til kommunalvalget. Men hvad betyder kommunalvalget for dig? Hvor mange kandidater opstiller, hvem er de, og hvad er byrødderne i det hele taget med til at bestemme?

På Horsens Posten lægger vi i samarbejde med Horsens Folkeblad op til det kommende kommunalvalg.

Det gør vi i Horsens Posten med særligt fokus på valget til og med uge 45.

Vi dækker optakten til valget på følgende måde:

Vi giver dig et overblik over valgets procedurer.

Vi taler med nogle af jer vælgere og sætter blandt andet detailhandlen i spil med spørgsmål om det, der fylder og betyder mest for den lokale trivsel og udvikling.

Vi taler med nogle af de opstillede politikere, og så giver vi dig mulighed for at få politikerne i tale.

Vi begyndte i uge 41, hvor der var fokus på valgets førstegangsvælgere. Læs eller genlæs artiklerne:

Rundspørge blandt førstegangsvælgere.

Hvis alle førstegangsvælgere besluttede sig for at stemme, ville de kunne vælge mindst en håndfuld unge ind i det 27 medlemmer store byråd.

Læs eller genlæs også:

Hvad har en håndtaske, en 22-årig og 62-årig byrådskandidat til fælles: Læs det her.

... og følg med i den trykte avis eller på horsensposten.dk, hvor du blandt andet kan se kandidatlisten, hvornår og hvorhenne der er vælgermøder og få præsenteret en række af valgkampens debatter og emner.

Annonce

Ja til mere parkering

Peter Sørensen anerkender fuldt ud, at der skal flere parkeringspladser i Horsens Midtby, svarer han - og uddyber:

- Det er min klare overbevisning, at p-huse er en væsentlig del af løsningen. Der er allerede gang i byggeriet af et p-hus i Rædersgade, der er udlagt mulighed for et p-hus i Nørregade. Også i det kommende Å-kvarteret vil der være mulighed for at opføre p-huse.

Borgmesteren forklarer, at han erfarer, at mange oplever mangel på parkeringspladser. Det bliver der derfor gjort noget ved, siger han.

- Byrådet er også enig om, at der skal etableres en forsøgsordning med beboerlicenser i det indre Horsens, så vi gør det nemmere for borgerne, der bor i midtbyen, at parkere tæt ved deres bolig, lyder det fra Peter Sørensen, der opfordrer:

- Jeg kan også sige, at jeg vil se meget positivt på det, hvis nogen kommer og præsenterer nye planer for p-huse, vel at mærke p-huse med ladestandere til elbiler.

- Kigger man hen over Horsens Midtby er der 700-800 kommunale p-pladser og hertil kommer den store p-plads ved Campus Horsens, hvor der er gode og gratis parkeringsmuligheder mellem klokken 15.30 og 7.30 i hverdagene og døgnet rundt i weekenderne. Derudover er der rigtig mange private parkerings-pladser tæt på gågaderne i midtbyen, siger han.

Annonce

Antal skal hæves

Martin Ravn lægger sig op ad holdningen fra Carsten Møller og svarer:

- Både Konservative og Venstre har flere parkeringspladser som mærkesag. Men det er også blevet indføjet i det fælles budget for 2022, efter ønske fra K og V, at parkeringsnormen skal hæves i nye lokalplaner. Det betyder, at en halv parkeringsplads per lejlighed og 0,25 per ungdomsbolig i midtbyen ikke længere er nok. Den skal hæves.

- Derudover er det Venstres og mit ønske, at der bygges flere parkeringshuse, dels for at skaffe parkeringspladser, men også for at udbygge infrastrukturen til omstillingen til elbiler og dermed langt flere kraftfulde ladestandere, svarer Martin Ravn.

Liberaliseringen af gågade-regulativet skal fortsætte.

Martin Ravn


Annonce
Annonce
Horsens Posten

Sidst manglede han én stemme - denne gang lykkedes det: Piratheep er første tamiler i Horsens Byråd

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Traditionen tro flytter nissen med

Horsens Posten

Den søde ventetid - og den trælse ventetid

Horsens Posten

Organisationer om julehjælp: Rekordmange ansøgere i år - men lokalt er det langt fra så ensidig

Horsens Posten

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Horsens Posten

Coronasmitten stiger stadig i Horsens: Tiltag på skolerne kommer til at fortsætte mindst en uge mere

Horsens Posten

Fravalgte et arbejde som bygningskonstruktør og har i stedet kastet sig over kagebutik: - Jeg kæmper det bedste, jeg kan, for at holde gang i min lille forretning

Horsens Posten

Statistik kan give dig øjne i nakken

Horsens Posten

Kom til Tyskland, min ven, så skal du se restriktioner

Horsens Posten

Pølsevogn skifter fra friture til feldsalat

Horsens Posten

Coronaen vil ikke slippe os

Kultur

Rock i Lunden smider første navn på 2022-plakaten - og han kan 'måske overraske nogen'

Horsens Posten

Huset skulle renoveres og lejemålet blev opsagt - men hvor blev frisøren i Nørregade 6 af?

Horsens Posten

Citychef ude med klar opfordring: "Sørg så for at få det stik"

Horsens Posten

Lille hobby-virksomhed er blevet stor og professionel på blot fem år

Horsens Posten

Særtilbud til pensionister: Kør videre på dit gratis kort til busserne et år efter udløbsdatoen

Horsens Posten

Coronasmitten i Horsens krydser kritisk grænse: Nye tiltag træder i kraft

Horsens Posten

9728 seniorer har talt: Afgående venstrepolitiker blev den store stemmesluger ved valget til det nye seniorråd

Horsens Posten

Juta Ost-indehaver om rygte: Hvor kommer det fra - og hvorfor lige mig og min butik?

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Det er sundt at kede sig

Horsens Posten

Hestedamsgade inviterer på skattejagt til black friday

Horsens Posten

Hun står med fostervand i skoene og moderkager i hænderne: Nu er hun valgt til byrådet, selv om hun stod nederst på listen

Annonce