Annonce
Horsens Posten

Lovede ny havnekanal og malkekøer på Langelinie: Sådan gik det med Meny's vilde planer

En kutter kom med blåmuslinger til Meny's åbning, men købmand Søren Hansen måtte helt ud til havnekajen at hente den. De fik ikke gravet en kanal hen til butikken. Foto: Nicolai Skovgård
Meny er åbnet på Jenny Kammersgaards Vej i Horsens, og det blev ikke med urban skovhave på taget, egen havnekanal og malk-selv-køer på Langelinie - men købmand Søren Hansen har forsøgt at kompensere med alternative løsninger.
Annonce

Horsens: Der blev sat store ting i søen, da dagligvarekæden Meny meldte sin ankomst til Horsens med en butik ved det nye boligområde omkring Nordhavnen: Ny havnekanal direkte ind til butikken, malk-selv-køer på Langelinie, "urban skovhave" på taget, dyrkning af fjordtang i Horsens Havn og mulighed for at hente æg direkte fra hønen.

Nu er butikken så åbnet, hvilket skete torsdag klokken otte, og de første mennesker kunne gå butikken rundt for at se, om dagligvarekæden kunne leve op til de mange imponerende tiltag, de havde meldt ud.

Det kunne de dog ikke, hvilket både Meny og Horsens-butikkens købmand Søren Hansen havde meldt ud tidligere. Der var blot tale om en lille gimmick for at få opmærksomhed, hvilket de fleste forhåbentlig også har kunnet gennemskue.

- Næsten alle, vi har snakket med, havde forstået, at det bare var en gimmick, og mange har bakket op og kunne godt se det sjove i det. Blandt andet har de i Horsens Kommune skrevet til os og beklaget, at græsset på Langelinie ikke levede op til vores standarder, og om vi ikke skulle lave noget sammen, når de åbner stedet for sommersæsonen. Det er god humor, siger Søren Hansen.

Han kan også fortælle, at de faktisk har prøvet at imødekomme de mange urealistiske tiltag, de satte i søen i deres opmærksomhedskampagne. På en tur gennem butikken gennemgår han nogle af dem:

Tag en boks og fyld den med krydderurter til dit behov. Sådan lyder klip-selv-konceptet. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce

Ingen "urban skovhave" - men klip selv dit krydderi

På toppen af bygningen, der i stueetagen huser Meny-butikken, skulle der anlægges "urban skovhave" med bær, nødder, frugter og honningbier.

I stedet er der kommet nøddebar med klassiske nødder og tyrkiske specialiteter og et område med klip-selv-krydderurter.

- Det handler om nemhed - man kan tage det, der passer til ens behov, siger Søren Hansen.

I den grønne kategori varslede Meny også CO2-venlige krydsninger af frugter, blandt andet en kombination af pære og avocado, men det blev i stedet til en frugtdisk, hvor en madarbejder - som de kaldes i Meny - står klar til at skære frugt ud, så man kan få lidt af hvert med hjem på en bakke eller i en skål.

Annonce

Ingen havnekanal - men en kutter til kajs

Egen indsejling fra havn til lager og et slogan, der hed "max. 10 meter fra kutter til køl". Det var tanken, men så friske kunne fisk og skaldyr alligevel ikke blive.

I stedet var der åbningstilbud på blåmuslinger, og klokken 10 på åbningsdagen var Søren Hansen et smut forbi havnen for at hente friske forsyninger. En kutter fra Wittrup Seafood lagde til kajs og havde friskfangede muslinger fra Tunø med.

Her var der dog blot tale om en gimmick, for muslingerne blev ikke solgt, da der også var noget fødevarersikkerhed, der skulle overholdes. Derfor var der allerede blåmuslinger i montren i butikken og flere på lager, som var blevet fragtet under lovmæssigt ordnede forhold.

Ud over havnekanalen var dyrkning af tang på bunden af Horsens Fjord også i de fiktive overvejelser. Her blev det i stedet til et bredt udvalg af varer, der er baseret på tang - blandt andet sennep og akvavit.

Søren Hansen var selv et smut på havnen for at hente muslingerne. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce

Ingen høner i butikken - men æggene kan stadig plukkes

"Meny søger en chicken comfort manager" lød et af butikkens stillingsopslag, da man skulle bruge en madarbejder til at passe de høns, der skulle være i butikken til at levere pluk-selv-æg direkte fra hønen.

Ved åbningen var der ingen høner i butikken, men man kan faktisk stadig plukke sine egne æg - det foregår dog ved, at man tager dem fra en montre.

- Man kan vælge det antal, man har lyst til. Det gør både noget for madspild, og så er det en sjov lille gimmick for børnene, siger Søren Hansen, der også har hentet æg ind fra Olsgaard Gårdbutik ved Virring - så lokalt, som det ifølge ham kunne blive.

Derudover var der lovning om frisk mælk fra køer, der skulle græsse på Langelinie. Den gik ikke, men i butikken kan man smage frisk mælk fra Arla, som i Lærkevang-serien kører med, at der ikke må gå mere end et døgn fra malkning til levering i butik.

Se flere billeder fra åbningen på www.horsensposten.dk eller på avisens Facebook-side Horsens Posten.

Der ligger æg i en kølemontre, så man selv kan "plukke" det antal, man ønsker. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce