Annonce
Horsens Posten

Madsted i Grønnegade måtte dreje nøglen om - nu er en lille café i stedet åbnet på adressen med et gratis tilbud til byen

Frelsens Hær har åbnet café med gratis kaffe og brød i det lokale, hvor madstedet Vegetarzan tidligere havde forretning med salg at veganske og økologiske retter. Foto: Line Kyed
En cafe i Frelsens Hær-regi er åbnet i Grønnegade 7. Tidligere husede det madstedet Vegetarzan, der efter to år måtte dreje nøglen.

Horsens: To år var det tidsrum, madstedet Vegetarzan med adresse i Grønnegade 7 fik i Horsens.

Corona og trange tider har gjort, at madstedet sidste år i december måtte smide håndklædet i ringen og opsige sin lejekontrakt. Ejer af lejemålet er Frelsens Hær, som har forretning i gadens nabobygning. nummer 9.

Åbnet café

Benny Munk, der er leder af Frelsens Hær Horsens Korps i Grønnegade sammen med sin hustru Ingrid Munk, fortæller, at Frelsens Hær selv har indtaget lejemålet. Det er sket per 17. marts og efter Vegetarzan, der tilbød veganske og økologiske retter, lukkede 1. februar.

Frelsens Hær har, efter madstedet Vegetarzan lukkede, valgt at åbne café i deres lejemål i Grønnegade 7, der ligger ved siden af Frelsens Hær-butikken i gadens nummer 9. Foto: Line Kyed

I stedet for en ny lejer har Frelsens Hær åbnet en café i lokalet. Dog er der ikke tale om en helt almindelig café:

Den er lavpraktisk og i Frelsens Hær-regi, så derfor er den også baseret på frivilligt personale. Vi har kaffe og dertil kage eller brød, og det er gratis.

Benny Munk

- Den er lavpraktisk og i Frelsens Hær-regi, så derfor er den også baseret på frivilligt personale. Vi har kaffe og dertil kage eller brød, og det er gratis, fortæller Benny Munk.

Således er det op til de besøgende, om man vil give noget for stedets traktement. For pengene er ikke det primære. Stedet er snarere tænkt som et mødested, fortæller Benny Munk.

Annonce

Indtil videre torsdag

Indtil videre holder cafeen åbent hver torsdag. Benny Munk håber dog på, at der med tiden kan blive tale om flere åbningsdage. Det afhænger af, om der er frivillige at trække på, lyder det.

Det er ikke første gang, Frelsens Hær har kunnet tilbyde mad og drikke i lokalet. For år tilbage blev der serveret mad til betalende kunder på adressen:

- Der kunne sagtens komme 40-50 mennesker om dagen og købe vores varme retter. Indtægten blev brug på madindkøb og husleje, og på den måde løb det rundt. Men pludselig var der ingen frivillige, og så lukkede vi vores madtilbud, fortæller Benny Munk, der synes, det er trist, at Vegetarzen ikke kunne blive i Grønnegade:

- Det er synd. Vegetarzan åbnede tre uger inden, corona kom. Det har været en hård start for dem.

Vegetarzan havde to måneders opsigelse og kunne være blevet i lokalet indtil 1. marts. Men indehaveren bag valgte at lukke stedet 1. februar.

På Vegetarzans hjemmeside har man også meldt Horsens-lukningen ud. Her står:'

"Horsens-afdelingen er desværre lukket pr 1.2-2022 - underskud gennem Corona. Vi glæder os til at åbne flere steder i fremtiden! Kom og støt os på Vesterbro eller i webshoppen indtil da".

På døren til Grønnegade 7 har Frelsens Hær hængt en seddel op, hvor de søger frivillige til deres nye café, som åbnede 17. marts. Foto: Line Kyed


Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nyt initiativ i Bytorv Horsens: Lær Ann-Britt, Johan og alle de andre ansigter at kende

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Hvad har smykker i guld og sølv samt et lille italiensk hotel til fælles med Kirsten Lind - det ene er et faktum, som hun trives godt i - det andet er et pure tænkt eksempel

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce