Annonce
Horsens Posten

Majken har udgivet sin første børnebog: Det er den vildeste følelse efter to års bogfødsel

Majken Fosgerau Salomonsen fra Torsted har netop udgivet sin første børnebog, der handler om at tør være sig selv. Foto: Line Kyed
Majken Fosgerau Salomonsen har netop udgivet sin første bog, børnebogen "Trine Loppelil Sørøverhjerte - Normalfesten". Det er første bogudgivelse i en serie på op til fire kommende bøger rettet mod børn i alderen seks til ni år.
Annonce

Horsens: Til daglig er hun børne-kulturformidler på Åbenrå Bibliotek. Men i aftentimerne, og når hendes syvårige datter Solveig er hjemme ved sin far, fatter hun pennen og skriver fortællinger til børn i alderen seks til ni år.

Majken Fosgerau Salomonsen, 43, fra Torsted er vild med at skrive - så meget, at hun allerede har seks bøger bag sig og et uvist antal mindre fortællinger skrevet i den tidlige ungdom og frem.

Det er dog kun en af bøgerne, hun har sendt ind til et forlag, børnebogen "Trine Loppelil og sørøverhjerte - Normalfesten", som netop er udgivet af Gyldendal.

- Det er den vildeste følelse efter to års bogfødsel - fra første udkast er sendt ind, til man står med en bog i hånden, siger Majken Fosgerau Salomonsen og smiler.

Annonce

Skrev sig selv

Hun har skrevet og øvet sig gennem årene, og det har altid været i et ret højt tempo. Det samme gør sig gældende med den netop udkomne bog, som hun gik i gang med i efteråret 2018.

- Den skrev faktisk sig selv. Min tanke var, at det kunne være vildt sjovt, hvis der kunne være noget med en loppedomptør og en power-mor, siger hun.

Fredag 19. september klokken 11-12 kan man få Majken Fosgerau Salomonsens bog signeret i Bog & Idé på Søndergade. Foto: Line Kyed

I februar 2019 sendte hun den ind til Gyldendal, og en måned senere kom den første respons fra en af forlagets seniorredaktører.

- Hun kunne ikke love mig noget, men sagde, at hun sjældent havde grint så meget på de første sider af en børnebog, fortæller Majken Fosgerau Salomonsen.

Gyldendal nikkede endeligt til Majken Fosgerau Salomonsens bog i oktober sidste år med en bemærkning om, at der skulle foretages rettelser i bogen.

- Jeg skulle tone forældrenes konflikter ned og skrue mere op for Trines, så bogen kunne blive endnu mere i børnehøjde. Jeg besluttede derfor at skrotte sidste halvdel af bogen for at styrke hovedfortællingen. Derfor får Trine ikke en bedste ven med det samme, som jeg ellers havde skrevet det, og derfor får man også meget mere at vide om hendes dilemmaer, fortæller Majken Fosgerau Salomonsen, der har tre uddannelser med sig - som pædagog, cand. mag i europæisk etnologi og som naturvejleder. Inden hun kom til Åbenrå Bibliotek, arbejdede hun som afdelingsleder på Samsø Museum, der er en afdeling under Moesgaard Museum.

Annonce

Okay at være sig selv

Bogen handler om at turde være sig selv og hvile i den, man er. Og så stiller den skarpt på, hvad normal egentligt er.

Majken Fosgerau Salomonsens datter har været hendes indirekte inspiration.

- Jeg er jo mor, og mit ønske for min datter er, at hun netop finder ud af, at det er okay at være sig selv. Jeg er naturligvis motiveret for at henvende mig til de seks- til niårige, når jeg selv har en datter i den målgruppe, så det inspirerer mig med garanti ekstra, siger hun, der med et glimt i øjet tilføjer:

- Og så kæmper jeg også lidt for, at det er okay at have mødre, der fylder - også selvom vi kan virke pinlige. Min far fyldte med høje grin i biografen og dans ind gennem døren, når han hentede mig til fester. Vi er, som vi er, og er det ikke også ganske herligt, siger hun.

Annonce

Præmie satte ekstra gang i bogdrøm

Majken Fosgerau Salomonsen deltog i 2016 i en skandinavisk billedbogskonkurernce for Gyldendal og opnåede en andenplads hos Gyldendal Norge. Præmien var et seminar på Gyldendal, og det var med til at sætte ekstra gang i drømmen om at udgive børnebøger.

- Da jeg havde skrevet "Trine Loppelil og sørøverhjerte - Normalfesten", tænkte jeg, at den passede godt til Gyldendal og så har de også nogle ret gode fester, har jeg hørt. Nej spøg til side. Det er dejligt, min bog er blevet en del af netop det forlag, der også har inspireret mig så meget, siger Majken Fosgerau Salomonsen.

Hun har selv været med til at finde frem til bogens illustrator, og som ægte tegneserie-fan er hun meget begejstret for de cartoon-streger, bogens illustrationer byder på, forklarer hun, der nu også kan kalde sig Horsens nye børnebogsforfatter.

"Trine Loppelil og sørøverhjerte - Normalfesten" udkom 14. august, og Majken Fosgerau Salomonsen er nu i gang med bog nummer to til den samlede serie, hun håber kan komme op på i alt fire bøger.

I anledningen af udgivelsen er der 19. september bogsignering hos Bog og idé på Søndergade. det finder sted i tidsrummet klokken 11-12.


- Det er den vildeste følelse efter to års bogfødsel - fra første udkast er sendt ind, til man står med en bog i hånden.

Majken Fosgerau Salomonsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce