Annonce
Horsens Posten

Mandagens coronatal: Horsens Kommune er forberedt på, at smittetallet kan eksplodere

I disse dage kan Horsens kigge andre steder hen for at finde kommunerne med højest smittetryk, men det kommunale beredskab er forberedt på, at det selv kan stå i samme situation om kort tid. Arkivfoto: Morten Pape
Med stigende coronasmitte i Danmark er det sandsynligt, at også Horsens Kommune vil opleve dage med høje smittetal, og det er man forberedt på, siger borgmesteren.

Horsens: Coronavirussens anden bølge har indtaget Danmark og blandt andet gjort, at forsamlinger over 10 personer med få undtagelser er ildeset de næste fire uger.

Smitteudbruddet i Horsens Kommune er stadig hverken blandt de mildeste eller hårdeste her i landet, og det er mere mandagens nye restriktioner end de fem nye smittetilfælde, der er registreret inden for det seneste døgn, der fylder på borgmesterkontoret:

- Ud over de nye restriktioner ser tingene ikke meget anderledes ud end i fredags. Vi har kommunikeret ud til en lang række virksomheder og til uddannelsesområdet, og vi er ved at gøre det samme til det brede kulturliv. Og så undersøger vi lige nu, hvad der præcist vil være af regler for sociale arrangementer og i forhold til socialt udsatte, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Daglige smittetal i Horsens Kommune

Hver dag kommer der en ny melding for, hvor mange der testet positiv for covid-19 i Horsens Kommune inden for det seneste døgn - altså siden sidste måling.

Tallet dækker over, hvor mange af de analyserede tests, der er konstateret positive. Det betyder, at testen altså godt kan være foretaget tidligere.

Sådan ser de daglige tal ud i oktober:

Mandag 26. oktober: 5 nye tilfælde (tekniske problemer hos Statens Serum Institut kan gøre, at tallet viser sig at være højere)

Søndag 25. oktober: 12 nye tilfælde:

Lørdag 24. oktober: 6 nye tilfælde

Fredag 23. oktober: 12 nye tilfælde

Torsdag 22. oktober: 16 nye tilfælde

Onsdag 21. oktober: 3 nye tilfælde

Tirsdag 20. oktober: 3 nye tilfælde

Mandag 19. oktober: 3 nye tilfælde

Søndag 18. oktober: 6 nye tilfælde

Lørdag 17. oktober: 6 nye tilfælde

Fredag 16. oktober: 6 nye tilfælde

Torsdag 15. oktober: 8 nye tilfælde

Onsdag 14. oktober: 23 nye tilfælde

Tirsdag 13. oktober: 6 nye tilfælde

Mandag 12. oktober: 8 nye tilfælde

Søndag 11. oktober: 16 nye tilfælde

Lørdag 10. oktober: 20 nye tilfælde

Fredag 9. oktober: 43 nye tilfælde

Torsdag 8. oktober: 20 nye tilfælde

Onsdag 7. oktober: 5 nye tilfælde

Tirsdag 6. oktober: 5 nye tilfælde

Mandag 5. oktober: 3 nye tilfælde

Søndag 4. oktober: 8 nye tilfælde

Lørdag 3. oktober: 3 nye tilfælde

Fredag 2. oktober: 4 nye tilfælde

Torsdag 1. oktober: 5 nye tilfælde

Der har været tekniske udfordringer hos Statens Serum Institut, som ikke var klar med den daglige opdatering mandag klokken 14. Ifølge Peter Sørensen kan mandagens tal på grund af it-udfordringerne være højere end fem.

Forberedt på stigning

Horsens Kommunes incidenstal ligger mandag på 65 smittetilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere. Det er som sådan ikke mere alarmerende, end det hidtil har været.


Vi forbereder os som alle andre kommuner på, at tallene varierer, og at vi kan få en dag, hvor det eksploderer ligesom for 14 dage siden.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


- Vi forbereder os som alle andre kommuner på, at tallene varierer, og at vi kan få en dag, hvor det eksploderer ligesom for 14 dage siden. Når smitten stiger, som den gør i Danmark, så vil det på et tidspunkt også kunne ses i Horsens, siger borgmesteren.

Han påpeger, at det kan blive begrænset, hvis borgerne hjælper hinanden, holder afstand, bruger sprit og mundbind og i det hele taget er forsigtige.

I forhold til forberedelserne handler det eksempelvis om, at kommunen er klar med selvisoleringspladser, at man arbejder effektivt sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed om smitteopspring, og at man sammen med Region Midtjylland er parat til at rykke ud til hotspots med en testbil.

- Til alt det har vi et relativt godt planlægningsværktøj, men med coronavirus kan man ikke planlægge alt, understreger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce