Annonce
Horsens Posten

Mange nye corona-tilfælde: Horsens Kommune har nu landets næsthøjeste smittetal

De 23 nye smittetilfælde onsdag er spredt over hele Horsens Kommune og i alle aldersgrupper. Arkivfoto: Morten Pape
Efter dage med faldende antal nye covid-smittede er der onsdag kommet 23 nye. Horsens Kommune er i gang med at undersøge, om der er en forbindelse til sidste uges smitteudbrud.

Horsens: Onsdagens opdatering af antallet af covid-19-smittede i Danmark viser, at der er konstateret 23 nye tilfælde i Horsens Kommune det seneste døgn.

En omvæltning i forhold til de seneste dage, hvor det daglige antal var nedadgående efter et stort smitteudbrud i sidste uge.

Samlet set er der i løbet af de seneste syv dage konstateret 136 smittede i kommunen, hvilket giver et incidenstal på 150.

Annonce

Incidenstallet dækker over antal konstaterede smittetilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere, og Horsens Kommune overgås nu kun af Struer Kommune, når det kommer til at have det højeste tal i landet. I Struer er incidenstallet 276.

Kan stamme fra smitteudbrud

Et stort spørgsmål er, om onsdagens høje tal er efterveer fra sidste uges smitteudbrud. Hvis det er, er situationen rimelig i kontrol - hvis ikke, skal der igen gang i en omfattende smitteopsporing for at finde frem til, hvor de mange nye smittede kommer fra.

Det spørgsmål vil Horsens Kommune gerne kende svaret på, men det gør den ikke endnu:


Vi har ikke flere data på nuværende tidspunkt, men vi er i gang med en lang række møder for at få fat i nogle svar.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


- Vi har ikke flere data på nuværende tidspunkt, men vi er i gang med en lang række møder for at få fat i nogle svar, siger borgmester Peter Sørensen (S), da avisen taler med ham kort efter, Statens Serum Institut offentliggjorde tallene klokken 14.

Han sidder på det tidspunkt i digitalt møde med Styrelsen for Patientsikkerhed, som overordnet står for arbejdet med at opspore covid-smitten, og han forventer derfor at kunne give svar senere på dagen.

Sidste uges udbrud skyldtes primært, at man på Danish Crowns slagteri i Gedved intensiverede testningen af de ansatte. Her fandt man mange smittede uden symptomer, og det fik smittetallet i Horsens Kommune til at stige voldsomt.

Horsens Folkeblad har henvendt sig til Danish Crown for at høre, om onsdagens nye konstaterede smittetilfælde har forbindelse med udbruddet på slagteriet, men Danish Crown er i skrivende stund ikke vendt tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Horsens Posten

Kor synger i Tobaksgården

Horsens Posten

Borgmester bliver bademester for en dag: Peter Sørensen springer i bølgerne til officiel indvielse

Annonce