Annonce
Horsens Posten

- Men ak - på en måde endte vi som grantræet

- Vi har på Horsens Kunstmuseum i dette efterår haft den meget store glæde, at vores udstilling med en i dansk sammenhæng total ukendt kunstner Phoebe-NewYork er blevet modtaget med overstrømmende begejstring fra vores publikum, skriver Claus Hagedorn-Olsen blandt andet i sin klumme. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Vi har alle nok oplevet, at verdenen gik fra at være okay til næsten fremragende, for så i løbet af et splitsekund at ændre sig til noget, der lignede en krigszone.

Nogle gange er årsagerne synlige - dødsfald i nærmeste familie, sygdom, arbejdsløshed. Andre gange sidder man – selv efter man har forladt krigszonen - med en fornemmelse af - hvad var det lige, der skete her, hvorfor eksploderede det hele lige nu.

Hvad har det med jul at gøre- jo en af erindringerne fra min skoletids danskundervisning var gennemgang af H.C Andersens Grantræet. Træet, der stod smukt pyntet og lyste op juleaften. Midtpunkt og feteret ud over alle grænser - for så dagen efter at ende på møddingen glemt og forladt. Jeg kan huske dansklærerens morale. Lev dagen som det var din sidste – og jeg vil tilføje - husk at nyd det, mens det går godt.

Annonce

Vi har på Horsens Kunstmuseum i dette efterår haft den meget store glæde, at vores udstilling med en i dansk sammenhæng total ukendt kunstner Phoebe-NewYork er blevet modtaget med overstrømmende begejstring fra vores publikum. Streetart - ja så skulle man tro, at det var ungdommen, der alene stod klar med roserne, men nej – det er hele aldersspektret, der er kommet med udtalelser som: Det er den bedste udstilling, vi nogen sinde har set.

Hos os, der har haft det privilegium at få lov til at medvirke til at skabe denne udstilling, skal jeg hilse og sige, det varmer voldsom i denne kolde tid, og vi havde glædet os til forsat at kunne varme os ved publikums ros.

Men ak – på en måde endte vi som grantræet – på møddingen. Covid19 har endnu engang lukket museerne – fuld forståelse for det, men det understreger lige præcis pointen i H.C Andersens eventyr. Husk at bruge kulturtilbuddene, mens de er der – husk nu at se de enestående udstillinger, der bliver skabt på museer og gallerier – inden det er for sent. Jeg har selv et par stykker på listen, jeg i den grad ærgrer mig over, jeg ikke nåede.

Lige om lidt begynder et nyt år – lad os håbe at den lange nedlukning, vi oplevede sidste år, bliver noget kortere, så vi kan komme ud og opleve den livgivende kultur.

På Horsens Kunstmuseum har vi planlagt en perlerække af udstillinger med dansk og international kunst, der vil bringe os vidt omkring inden for kunstens mange genre.

Men jeg vil ikke undlade og nævne, at jeg ved, at kulturlivet som sådan ligger sig i selen i 2022. Der er masser af oplevelsen af høj kvalitet, man kan se frem til her i denne juletid – der så atter blev lidt anderledes.

Vi har prøvet det før – vi ved hvad der skal til. Så med ønsket om en god jul og et godt nytår – lad os se fremad.


Husk at bruge kulturtilbuddene, mens de er der.

Claus Hagedorn-Olsen
Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce