Annonce
Horsens Posten

Mere ålegræs skal plantes i fjorden: Vil du være med til at forbedre havmiljøet?

Der er brug for frivillige hjælpere til at montere ålegræsskud på søm og dykkere til at udplante dem. Dette billede er fra sidste sommers udplantning. Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: Partnerskabet til restaurering af Horsens Fjord udplanter ålegræs i fjorden 11. til 14. maj og 24. til 27. maj.

Partnerskabet har brug for frivillige hjælpere til at montere ålegræsskud på søm og dykkere til at udplante dem. Både voksne og børn er velkomne til at hjælpe til.

Ålegræs binder sandet i bunden, så det ikke vandrer rundt i fjorden. Desuden hindrer det bølgernes kysterosion.

Med tiden kommer der på bladene en bakteriebelægning, der er med til at øge fjordens selvrensende evne. Desuden tilbyder ålegræsenge et levested og skjul for alverdens dyr såsom snegle, søpindsvin, muslinger, søstjerner og fisk.

Ålegræsset optager og tilbageholder næringsstoffer såsom kvælstof gennem deres fotosyntese og vækst. Det giver klarere vand.

Arbejdet kommer til at foregå på stranden nord for Øster Bisholtvej 17 i tidsrummet mellem klokken 9 og 15. Har du lyst til at være med, kan du kontakte tovholder Jan Karnøe på mail: jankarnoe@gmail.com eller telefon: 2170 4913.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce