Annonce
Horsens Posten

Mere sommer og mindre coronavirus: Her er fem forslag til din juni-kalender

Siddende udendørskoncerter er den bedste mulighed for at samle mange mennesker om musik uden at skulle zoneinddele, og det gør Horsens & Friends sammen med Fængslet fire gange i juni. Scarlet Pleasure er et af navnene. Arkivfoto: Søren Palmelund
Det dufter mere og mere af sommer og mindre og mindre af coronavirus, og det kan ses på udbuddet af arrangementer i Horsens i juni. Her er fem bud på noget at komme i sommerstemning over.

Horsens: I weekenden bød Fængslet på udendørs opera arrangeret af Det Kongelige Teater og Horsens & Friends, mens Forum Horsens åbnede dørene til TB-Markeder.dk's Krea-messe - sidstnævnte den første messe i Forum Horsens efter genåbningen.

Med andre ord er der ved at være gang i arrangementerne i Horsens igen. Også i de lidt større udgaver.

Samtidig er sommeren på vej, hvilket ikke bare kalenderen men også vejrudsigten har vist tegn på.

Annonce

Derfor har avisen kigget på den kommende måneds arrangementer og fundet en lang række bud på, hvordan sommeren kulturelt set kan skydes i gang med i Horsens:

1 Ligestilling til debat på grundlovsdag

Grundlovsdag skriger måske ikke af sommer, og i år falder den på en lørdag, så en halv eller helt betalt fridag bliver det heller ikke til for dem, der har den aftale i overenskomsten.

Til gengæld har Fængslet valgt at gå all in på denne uofficielle nationaldag, og derfor holder stedet fast i traditionen om en storstilet grundlovsdebat - noget, der ikke kunne lade sig gøre 5. juni sidste år.

2021-udgaven sætter fokus på ligestilling mellem kønnene, og dermed kan sommervarmen måske komme i form af en ophedet debat.

Panelet består af Emilia van Hauen, Helena Gleesborg Hansen, Susanne Branner, Mary Consolata Namagambe, Lasse Marker, Sebastian Lynggaard og Pia Heidi Nielsen.

Dertil krydres dagen med grundlovstale fra Sanne Søndergaard, komik fra Lasse Rimmer i rollen som konferencier og slutteligt en intimkoncert med Malte Ebert.

Billetter købes via Fængslets hjemmeside.

2 Koncerter skal kickstarte horsensianernes sommerstemning

Scarlet Pleasure spillede sidste år til en lille havefest i forbindelse med en alternativ afvikling af Grøn Koncert, så de kan sagtens optræde på små scener. Til Sammen om sommer i Horsens regner man dog med at kunne samle 500 siddende tilskuere efter de gældende corona-restriktioner. Arkivfoto: Søren Palmelund

Horsens & Friends savner helt sikkert at invitere til koncerter med store udenlandske kunstnere, men mindre kan bestemt også køre det for den travle kulturarrangør.

I juni bliver det til fire aftener med coronavenlige siddekoncerter med etablerede danske navne som Christopher og Scarlet Pleasure, der spiller henholdsvis 11. og 18. juni.

Rasmus Walter og Jonah Blacksmith deles om scenen 10. juni, mens Søren Huss og Karl William gør det samme 19. juni.

Koncerterne er samlet under titlen "Sammen om sommer", og vejrguderne skal gerne møde op med solskin, da der er tale om siddende udendørskoncerter.

Billetter kan købes via Horsens & Friends' hjemmeside.

3 Fire dage med mange små oplevelser

Horsens Hideouts blev lanceret sidste år, da corona-krisen begyndte at drille byens kultur-magere. Det blev en succes, som man har valgt at bygge videre på. Arkivfoto: Hanne Nielsen

Hen over fire dage vil Horsens Kommune i samarbejde med et hav af byens kulturelle aktører byde på diverse små, coronavenlige arrangementer under den samlede titel "Horsens Hideouts".

Konceptet startede sidste år med fokus på arrangementer i byens baggårde og andre intime "gemmesteder". Samme fokus er denne gang krydret med større brug af byens parker og haver samt havneområdet.

Programmet byder på lidt af hvert: Søren Ryge fortæller om byhaver, Persille Ingerslev om gendyrkning og køkkenhaver i vindueskarmen, og skuespiller Lotte Andersen læser eventyr højt.

Man kan opleve billed- og performancekunstneren Lilibeth Cuenca Rasmussen, eller man kan lade forfatter Leonora Christina Skov, sangerinde og komponist Kristina Holgersen og musiker Line Felding servere litteratur med lydspor.

Baggårdskoncerter, byvandringer og en lille smule middelalderstemning er også på programmet.

Horsens Hideouts foregår 10.-13. juni. Enkelte arrangementer kræver betaling, men de fleste er gratis - der skal dog reserveres billet til dem alle. Mere info fås på www.hideouts.horsens.dk.

4 OL markeres til Havnens Dag

Her er der lidt mørke skyer på billedet fra Horsens Marina. Til Havnens Dag må solen gerne skinne. Arkivfoto: Morten Pape

Havnens Dag afholdes i år for femte gang - og denne udgave er faktisk en del af Horsens Hideouts og vil blandt andet byde på havnerundfarter som en del af det program.

Men Havnens Dag er også en oplagt mulighed for at få øjnene en anelse mere op for havnens mange muligheder og oplevelser.

Det er Horsens Marina, der i samarbejde med blandt andre bådeklubben, sejlklubben, roklubben og kajakklubben inviterer horsensianerne til at bruge nogle timer på havnen, hvor der i anledningen af årets OL i Tokyo vil være fokus på tidligere olympiske præstationer af horsensianske deltagere.

Derudover byder dagen på et hav af vandrelaterede oplevelser. Havnens Dag foregår 12. juni fra klokken 10 til 16.

5 Teatret byder på sommerkomik, Falch og Lilholt

Lasse Rimmer (t.v.) og Phillip Devantier var værter, da Horsens Ny Teater og City Horsens bød på banko under vinternedlukningen. Nu kommer de til Horsens igen for at levere komik sammen med Carsten Bang og Mikkel Rask. Arkivfoto: Jakob Hedegaard-Høgh

"Comedy Summer Tour" er titlen på en lille komisk sommerturné, som rammer Horsens Ny Teater torsdag 10. juni klokken 19.

Her leverer fire komikere stand-up på en og samme aften, så der burde være noget for enhver smag.

De fire navne er Lasse Rimmer, Mikkel Rask, Carsten Bang og Phillip Devantier.

Førstnævnte har mere end 25 års erfaring i branchen, og sidstnævnte er vinder af DM i stand-up i 2018.

Teatret byder generelt på mange arrangementer i juni, så også her kan det mærkes, at kulturen er ved at komme i gang igen efter coronaens anden bølge i årets første måneder.

18. juni er Lars Lilholt Band på besøg, og 22. juni er der koncert med Michael Falch - blot for at nævne et par eksempler. Hele programmet kan ses på Horsens Ny Teaters hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce