Annonce
Horsens Posten

Midt i en coronatid: Sådan sikrer forældre- og familiegrupperne sig

Sundhedsplejen i Horsens opfordrer forældregrupper til at mødes til gåture og øvrige udendørsaktiviteter med rette afstand i den her tid under hvor corona. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Horsens: Som nybagt mor og medlem af en forældregruppe bør man lige for tiden ikke brede pusletæppet ud, sætte sig til rette blandt andre nybagte mødre og fædre i gruppen og lade børnene pludre og lege på kryds og tværs.

Ikke med den nuværende corona-situation.

Det mener ledende sundhedsplejerske Renata Carlsen i Horsens Kommune.

Hun opfordrer i stedet til, at grupperne mødes udenfor og går en tur eller mødes over andre aktiviteter i det fri. For helt at bryde grupperne er ikke en del af strategien.

- Det giver noget at mødes med andre nybagte familier, og vi opfordrer derfor til, at man finder alternative løsninger i privat regi såsom gåture med afstand og lignende, siger hun.

Annonce

Familieiværksættere mødes

Horsens Kommune har omkring 30 kommunalt ansatte sundhedsplejersker, fortæller Renata Carlsen.

I 2014 blev de oprindelige mødregrupper erstattet af barselstilbuddet familieiværksætterne. De grupper kører fortsat videre under corona hos sundhedsplejen på Holmboes Alle, fortæller Renata Carlsen.

- Vi sørger for at sikre os bedst muligt, når folk kommer til os, siger hun med henvisning til retningslinjer og anvisninger om forholdsregler i forhold til coronavirus.

Der blev i år af byrådet åbnet for, at de førstegangsfødende, der ønsker at mødes oftere og mere lokalt nu vil kunne gøre det. Det betyder, at førstegangsfødende, der ikke har et ønske om at være med i familieiværksætterne, i stedet bliver tilbudt en plads i de eksisterende grupper for flergangsfødende, som har skiftet navn fra mødregrupper til forældregrupper.

Annonce

Ønske fra tilflyttere

Forslaget til forældregrupper udspringer af et stort ønske fra Horsens’ mange tilflyttere, der længe har efterlyst et socialt tilbud.

Det har de nu fået, og da forældregrupperne blev vedtaget af byrådet i februar i år, udtalte Renata Carlsen:

- Det er fint nok, at der kommer et tilbud til de førstegangsfødende, som ikke synes, at familieiværksætterne er noget for dem. Sundhedsplejen opfordrer deltagerne i familieiværksætterne til også at danne forældregrupper, som kan mødes uden for de fastsatte mødegange. I familieiværksætterne lægger vi op til at deltagerne mødes privat som en mødregruppe imellem mødegangene. Det har hele tiden været en del af formålet med familieiværksætterne, og langt de fleste af grupperne danner mødregrupper.


Det giver noget at mødes med andre nybagte familier, og vi opfordrer derfor til, at man finder alternative løsninger i privat regi såsom gåture med afstand og lignende.

Renata Carlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Aftensang i Vor Frelsers Kirke

Annonce