Annonce
Horsens Posten

Mie sælger tøj, som hun selv kan li': Ingen grund til at skjule formerne

Mie Wulff, indehaver af By Mie, og en af de faste kunder og model, Charlotte Kær Kvist, Horsens, kender alt til slankekure og fejlkøb. De er begge kommet dertil, at det handler om at have det godt med sig selv og være stolt af de kurvede former. Foto: Marianne Husted
Nu tager kvinder fra Lemvig, Holstebro og Aalborg også turen til Horsens for at se på smart modetøj i størrelserne 42 og opefter. Der er ingen grund til at skjule formerne, lyder det fra indehaveren. Der er også oplevelser for børn og mænd i butikken på Torvet.
Annonce

Horsens: Mie Wulff og hendes datter Kristina Wulff har ikke studeret, hvad forskere inden for detailhandel mener om fremtidens butikker. De havde heller ikke erfaringer med tøjbutikker, da Mie Wulff sprang ud i at åbne butikken By Mie på Torvet og siden fik sin datter til at stå for web-shoppen.

Men de har hele tiden haft for øje, hvordan de selv kunne tænke sig en butik til kvinder, som ikke kan skrue sig ned i en størrelse 36. Det kan være kvinder med kurvede former, som de foretrækker at kalde det. Kvinder med en stor barm eller høje kvinder. For Mie var butikken en drøm, som skulle forfølges.

Charlotte Kær Kvist er fast kunde og model for By Mie. Tidligere måtte hun køre til Aarhus for at finde smart tøj. Nu kan hun tage den korte tur til Torvet. Her er hun hoppet i et smart sommer-outfit. Foto: Marianne Husted

Mie Wulff står dog ikke uden butiksekspertise, selv om den tidligere taxavognmand aldrig selv har stået bag disken før åbningsdagen 7. november 2019. Veninden siden børnehaven, Anette Grouleff, nu 55 år, sagde nemlig straks ja til at blive en del af forretningen, og hun har ikke alene en butiksuddannelse bag sig. Hun har også en god evne til at sætte sig i kundernes sted.

Annonce

Rar at være i

Trioen har gjort sig mange tanker om, hvordan en butik kan indrettes, så den er imødekommende og hyggelig at opholde sig i. Ikke kun for kvinderne, men også for deres mænd og deres børn.

- Vi har plads til, at en mor kommer ind og ammer sit barn, selv om hun måske ikke lige køber noget i denne omgang. Her skal være plads til alle, siger Mie Wulff, som på dåbsattesten hedder Anne-Marie.

Mie Wulff var heller ikke i tvivl om, at der skulle indrettes  et hyggeligt sofahjørne til mændene. At det får mændene til at føle sig godt tilpas, er der ingen tvivl om.

- Vi har oplevet, at kvinden har forladt butikken med sine poser, mens manden stadig sad og hyggede sig i sofaen, smiler hun.

Annonce

Noget for børnene

ByMie

ByMie åbnede 7. november 2019.

Indehaver Anne-Marie Wulff, Ølsted.

Butikken handler med tøj og accessories til kurvede kvinder

Anne-Marie Wulff har drevet Hedensted Taxa i 27 år, inden hun åbnede butik.

By Mie sælger tøj i størrelser fra 42-56.

Kunderne kommer fra det meste af Jylland.

Ud over butikken på Torvet 20 driver hun webshoppen By Mie, plus size modetøj, som datteren står for.

Det er datter og småbørnsmor Kristina Wulff, der har stået for at indrette legerummet, så både små og lidt større børn får en god oplevelse ud af at gå med mor i butik, mens hun til gengæld får ro og tid til at finde det rette tøj.

Anette Grouleff og Mie Wulff har været veninder siden børnehaven. Butiksuddannede Anette Grouleff er naturligvis også en del af By Mie. Foto: Marianne Husted

Deres tilgang passer i tråd med, hvad fremtidsforskere mener, er en gangbar model i fremtidens butiksliv. Nemlig at der lægges vægt på oplevelser i en butik.

Men også at der satses på web-salg. De har da også lagt mange kræfter i  en web-shop med modetøj i plussize. Butikken har Kristina Wulff udviklet. Det er ikke kun en salgs-hjemmeside. Det er også en oplevelses-hjemmeside, ligesom hun sørger for at sende nyhedsbreve ud og være til stede på de sociale medier.

Annonce

Stolt af formerne

Holdningen til kvinder og modetøj gennemsyrer det hele. Kvinder skal ikke gemme sig i uformeligt, løsthængende tøj. De skal være stolte af deres former, og tøjet skal være med til at fremhæve figuren frem for at skjule den.

- Vi har åbenbart ramt noget, siger en glad Anne-Marie Wulff.

Kvinder fra Lemvig, Holstebro, Aalborg og mange andre steder i landet finder vej til den fysiske butik på Torvet i Horsens for at købe tøj, som de føler sig smarte og godt tilpas i. Nogle arrangerer ligefrem en dagstur til Horsens.

Annonce

Mod og ærlighed

Helt så langt behøver Charlotte Kær Kvist, 49 år, ikke længere bevæge sig. Tidligere kørte hun, der er en størrelse 46-48 til Aarhus, for at finde smart tøj. Nu kan hun nøjes med med en kort spadseretur fra Søndergade til Torvet.

- Her møder jeg ærlighed. Mie og Anette tør sige deres mening om, hvad der klæ'r mig, siger hun, der værdsætter, at der er god tid, god stemning og kaffe på kanden.

Mie Wulff bryder ind, at hun kan finde på at sige: "Det får du ikke lov til at købe". Tøjet skal nemlig ikke risikere at ende ubrugt hjemme i skabet, som hun selv alt for ofte har prøvet.

Charlotte Kær Kvist har vovet at få andet end sorte farver ind i sin garderobe. Nu trækker hun i skjorter med glimmer og mønstre og vælger med stor fornøjelse eksempelvis armygrønne bukser. Hun har gået catwalk for By Mie og bliver brugt som model på de billeder, Kristina lægger ud på webben.

- De tager altid kundens perspektiv. Man bliver set og hørt, lyder rosen fra hende.

Annonce

Slankekure

Både hun og Mie kender til de mange slankekure, hvor kiloer rasler af og sniger sig på kroppen igen.

Kvinder kan blive klædt på fra yderst til inderst. Der er tøj til kvinder med kurvede former, de høje og de storbarmede. Foto: Marianne Husted

- Der skal være plads til at leve. Vores mænd synes, at vi er smukke med vores kurvede former, siger Charlotte Kær Kvist, mens Mie Wulff nikker.


Det er ikke vægttabet, der gør dig glad. Det er, hvordan du har det med dig selv.

Mie Wulff


Mie Wulff har prøvet at tabe 46 kilo, men hovedet kunne slet ikke følge med. Sådan har mange kvinder det.

- Det er ikke vægttabet, der gør dig glad. Det er, hvordan du har det med dig selv., er hendes erfaring.

Annonce

Fra 14 til 87 år

Kunderne er i alle aldre. Både den 14-årige og den 87-årige. De kan finde tøj i størrelser fra 42 og opefter.

I butikken hører de fra kunderne, at de er glade for, at de kan blive klædt på fra inderst til yderst. Og at de også kan finde smart badetøj i butikken.

- Vi er bare en almindelig modebutik, der gerne vil gøre noget særligt ud af vores kunder, som Kristina Wulff udtrykker det.

Forside: Charlotte Kær Kvist er ikke alene om at have fundet en modebutik, hvor hun kan finde smart tøj. Kunderne kommer helt fra Aalborg, Lemvig og Holstebro til By Mie på Torvet. Foto: Marianne Husted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Forfattere sender julehilsner

Annonce