Annonce
Horsens Posten

Min ferie: Vi nyder nuet og samler familien

Når teaterdirektør Lone Wessel, Horsens Ny Teater, holder ferie, skal der være plads til det spontane og de små ture, hvor maden bliver tilberedt over den lille medbragte grill. Foto: Morten Pape
Lone Wessel anbefaler en tur til Sydhavsøerne. Naturparken ved Maribosøerne er et enestående sted med masser af dyreliv. Området rummer også mange fortidsminder.
Annonce

Horsens: Ferie er det store samtaleemne lige nu. Vi spørger i denne uge teaterdirektør Lone Wessel, Horsens Ny Teater, om hendes personlige ferieoplevelser. Både de gode og de knap så gode. Og vi har også bedt hende give avisens læsere et godt ferietip.

Hvad skal din ferie gå med?

Vi holder ferie i Danmark. Vi kører små ture og finder de skønneste, rolige steder – og dem er der rigtig mange af. Den danske sommer kan noget – og duften af sommerregn er jo også fantastisk. Ofte har vi vores lille grill med. Det er hyggeligt, - vi nyder alle at der er højt til himmelen og så smager maden bare så meget bedre når den er tilberedt og nydes de smukkeste steder.

Vi er så heldige at bo et skønt sted, som vi nyder hver dag. Så i år købte vi to solstole til terrassen, og glæder os også til at kunne nyde det nære, haven og alt det den danske sommer byder på.

Har covid-19 fået dig til at ændre ferieplaner?

Faktisk ikke. Men det har da betydet at det spontane ikke går ud over grænsen i år. Forskellige omstændigheder gør, at vi ikke planlægger så langt frem i tiden – så de sidste år har været mere spontane. Det har til gengæld givet os nogle helt fantastiske ferier herhjemme.

Har du nogle faste traditioner i din ferie – beskriv dem gerne?

Ikke ud over at holde fri og bare nyde nuet og de oplevelser det må bringe med sig. Og så have mindst en oplevelse i ferien hvor hele familien er samlet.

Hvad tænker du tilbage på som din bedste ferieoplevelse?

Det må være vores tur til Thailand for snart 10 år siden. Vi mistede en niece alt, alt for tidligt og blev dermed mindet om at intet er givet – så vi besluttede at tage på den tur vi havde drømt om længe. Thailand er et helt fantastisk land, og jeg tog rigtig mange gode ting med mig videre. Roen, deres tilgang til andre mennesker, respekt, tillid, naturen, farverne – det var en helt fantastisk oplevelse.


Vi mistede en niece alt, alt for tidligt og blev dermed mindet om, at intet er givet – så vi besluttede at tage på den tur til Thailand, vi havde drømt om længe.

Lone Wessel


Hvad var din mest kiksede eller uheldige ferie/ ferieoplevelse?

Dem er der nok flere af, men jeg tager altid kun de bedste oplevelser med mig videre, så det er i givet fald ikke noget der har sat dybe spor.

Har du et godt ferietip til et sted i Danmark ?

Der er rigtig mange skønne steder i Danmark. Et af dem er sydhavsøerne Lolland-Falster. Naturparken ved Maribosøerne er enestående sted med masser af dyreliv og som et plus rummer området også mange fortidsminder. Maribo by med domkirken er bestemt også et besøg værd. Små traktørsteder, lokale bryggerier, herregårde, vild natur og masser af muligheder for at være aktiv på strand og hav. Knutenborg Safaripark, Museumsbanen imellem Maribo og Bandholm og Middelaldercentret er også steder der kan glæde både store og små.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Farvespil i Galleri Progres

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Årets bogfest udsat

Horsens Posten

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Horsens Posten

Bronzealder Battle for to

Horsens Posten

Horsens Kommune melder ud: Herfra gælder kravet om mundbind i busserne

Annonce