Annonce
Horsens Posten

Mor til fem: Julehjælpen gør en verden til forskel for mig og mine børn

Lone er mor til fem børn, men pengene er små, så hun er meget glad for, at en af de pakker med julehjælp, som frivillige i den lokale afdeling af Røde Kors har pakket, er landet hjemme hos hende. Privatfoto
Den lokale afdeling af Røde Kors har i år delt julehjælp ud til 150 børnefamilier. Hjælpen lander på et tørt sted, fortæller en af modtagerne.

Horsens: Julen begynder allerede i november, når reklamerne dumper ind i postkassen og minder alle om børnenes fest. Om julen, julegaver, julehygge, juletræ, kalendergaver og meget mere.

Hjemme hos Lone bringer budskabet dog ikke bare glæde.

- Jeg føler et enormt pres på mine skuldre, fortæller Lone, som er mor til fem børn i alderen 3-18 år.

Annonce

Penge er der ikke mange af. Hun er på kontanthjælp, og sådan har det været i mange år.

- Hver måned er presset for mit vedkommende. Jeg tænker på min økonomi hver dag - på om jeg skal spise to eller tre gange om dagen.

En god hjælp i livet

Hendes familieliv er kompliceret, og børnene bor ikke hos hende, men hun har samvær med dem. Den yngste søn på tre år og den ældste datter på 17 år skal holde jul hos hende hjemme i  lejligheden i Horsens, de andre børn kommer på besøg i juledagene.

Lone har haft store psykiske udfordringer og røg på et tidspunkt på krisecenter. Her blev der sat nogle gode ting i værk. For eksempel har hun stadig støtte fra en koordinerende rådgiver.

Så hver måned er presset for mit vedkommende. Jeg tænker på min økonomi hver dag - på om jeg skal spise to eller tre gange om dagen.

"Lone", mor til fem

- Jeg tror ikke, jeg kunne have trukket vejret så godt, som jeg gør i denne tid, uden hendes hjælp. Hun er med til møder, har fulgt mig til psykolog og hjælper også med at køre, når jeg skal i brugsen og bruge gavekortet på 800 kroner fra julehjælpen.

Det var også rådgiveren, der sørgede for, at Lone fik søgt om julehjælp, som er en kærkommen håndsrækning i juletiden, hvor hun ligesom alle andre gerne vil skabe julehygge derhjemme med juletræ og julemad, ligesom hun glæder sig til at give sine børn en julegave.

- Den lille på tre bliver glad, bare man pakker en grydeske ind, men de andre vil gerne have en rigtig gave. Det havde jeg ikke haft mulighed for uden julehjælpen, men det får de nu, fortæller Lone.

Annonce

Lille pige med svovlstikkerne

Julens kvaler er ikke et emne, hun deler med sine børn.

- De ved jo, at jeg ikke har så mange penge. Det er en voksenting, og hvis jeg snakkede med dem om det, kunne de lynhurtigt vende det mod dem selv. Det skal de ikke, fortæller Lone.

Heldigvis fik hun sit ønske om julehjælp opfyldt og skal, som hun siger, ikke gå og føle sig som den lille pige med svovlstikkerne, der kigger ind gennem vinduet hos andre familier og bare drømmer om at kunne give sine børn en "rigtig" jul.

Det kan hun nu.

- Og det gør en verden til forskel.

Annonce

Hjælper 150 familier

Heldigvis har den lokale afdeling af Røde Kors kunnet gøre julen bedre for 150 trængte børnefamilier i Horsens-området, fortæller Janni Hansen, der er frivillig koordinator i afdelingen.

Det er samme antal som sidste år. Julehjælpen fra Røde Kors indeholder et gavekort på 800 kroner til Coops butikker og et gavekort på 300 kroner til Kids Cool Shop, som støtter julehjælpen med en andel. Horsens Håndbold og AC Horsens har doneret kampbilletter, Kinch Agentur et lærerigt brætspil, og så er der nogle madvarer fra Fødevarebanken og rabat på at handle i en af Røde Kors’ to lokale genbrugsbutikker.

Ud over donationerne betales hjælpen af hovedkontoret og den lokale afdeling.

Annonce

Hjælp til netværk og ferie

Men der er også trængsler i børnefamilier resten af året, hvor Røde Kors også bidrager med hjælp. De seneste to år har den lokale afdeling sendt 16 familier på sommerferie hvert år.

- Vi har betalt for tre dages overnatning i Jesperhus Feriepark det ene år og på en campingplads det andet år. Vi sender tre familier af sted ad gangen, men det er op til dem, hvis de vil lave noget sammen. Tanken er, at de skal på ferie, fortæller Janni Hansen.

Netværk hjælper de børnefamilierne med at skaffe i familienetværket, som Røde Kors lancerede lokalt i år. Her mødes fire-fem familier en gang om måneden.


Lone er ikke morens rigtige navn. Hun har ønsket at være anonym, men redaktionen kender hendes identitet.

Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce