Annonce
Horsens Posten

Morzybitten nærmer sig et års dagen: Rigtigt for os at kaste os ud i øl- og kaffebar

En dag var lejemålet i Jessensgadeledigt - og det var lige præcist den adresse, logistikmanden Bjarne Schnohr havde udset sig til det ølsted, han altid har drømt om at drive. Og da hans kone, pædagog Dorte Schnohr sagde: Gør det - så fik de en aftale i stand med udlejeren. Foto: Marianne Husted
Bjarne og Dorte Schnohr fik åbnet Morzybitten i Jessensgade få måneder, før coronaen brød ud. Men parret på henholdsvis 55 og 50 år har ikke fortrudt et øjeblik. Det var det rigtige for dem at forfølge drømmen.

Horsens: Bjarne og Dorte Schnohr tilbringer i dag flere timer sammen, end de har gjort tidligere.

Ægteparret har passet hver sit job hos henholdsvis Velux og i en vuggestue. Han har brugt meget tid som frivillig og formand for Stensballe IK Fodbold. Hun har passet familie, hus og have i Stensballe. Hendes seneste store projekt var at cykle med Fit & Sund til Paris i 2019.

Men 22. november sidste år kastede de sig ud i et fælles projekt. De åbnede øl- og kaffebaren "Morzybitten" i Jessensgade. Parrets tre voksne børn er fløjet fra reden. De befinder sig selv midt i livet. Skulle de prøve noget nyt, skulle det være. Siden kom coronaen, nedlukning og nu begrænsning af åbningstiden.

Annonce

Stadig store smil

Men smilene er på ingen måde stivnet hos Bjarne og Dorte Schnohr her tæt på etårsdagen for ølstedet. Forårets ni uger lange nedlukning kom ikke så meget på tværs.

- Vi lå nærmest vandret, fra vi startede, så det passede med et pusterum, siger Dorte Schnohr.

Selv om der kom corona og nedlukning, var det den helt rigtige beslutning for Bjarne Schnohr og Dorte Schnohr at kaste sig ud i at åbne øl- og kaffebaren Morzybitten. Foto: Marianne Husted

De havde ikke nået at ansætte personale, deres aftale med udlejer Henning Gamborg er fornuftig, og de havde deres job.

Nedlukningen gav dem tid til at lave nogle forbedringer af stedet, hvor Bjarne Schnohr har gennemtænkt indretningen til mindste detalje.

Siden fulgte 26 uger med restriktioner. Den seneste med lukketid kl. 22 har gjort mest ondt.

- Folk kan dårligt nok nå forbi og få en øl efter, at de har været ude at spise, siger han, der må notere sig stille aftener.

Til gengæld er der pænt med gæster i dagtimerne.

Annonce

Drømmen og Pretty Maids-øl

En af Bjarne Schnohrs store interesser er øl. Med sin ølklub har han været på adskillige ture til udlandet, hvor de har udforsket øl. Sammen med to andre har han haft et mikrobryggeri, hvor de lavede den populære Pretty Maids-øl, som blev lanceret i forbindelse med release af Pretty Maids "Little Drops Of Heaven".

Her hænger foto af det belgiske værtshus "Café Mort Subite", som har inspireret til navnet på Morzybitten. Foto: Marianne Husted

Og så havde han en drøm om at åbne et sted, hvor man kan nyde specialøl. Han vidste også, hvor ølstedet skulle ligge. Det skulle være på adressen Jessensgade 3.  Helt tilfældigt gik parret en dag en tur i Jessensgade, da de opdagede et "til leje"-skilt i vinduet netop her. Dorte Schnohr lagde pres på sin mand og sagde: Nu slår vi til.

De fik en god aftale med udlejeren og fik overbevist de bevilgende myndigheder om, at Morzybitten er en god idé.

- Vi er det eneste værtshus, hvor man også kan se fodboldkampe, cykelløb og andre sportsbegivenheder på storskærm. Og så er der faktisk rigtig lang levetid på traditionelle værtshuse i Horsens, konstaterer Bjarne Schnohr.

Annonce

Mange arbejdstimer

De bruger hver især, hvad der svarer til en fuldtidsstilling - ud over deres job - på Morzybitten. Men de klager ikke.

- Vi brænder for det, og vores mavefornemmelse er god, siger Dorte Schnohr, som i weekenden byder på hjemmesmurt smørrebrød. Ellers er det fedtfattige fritter og pannini, man kan få.

De henvender sig til det publikum, der gerne vil hygge sig med hinanden over et godt glas øl, en kop kaffe eller en drink, og som ikke vil overdøves af musik.

Annonce

Sport og musik

Men musik skal der til. Bjarne Schnohr har opgjort, at det i det første år er blevet til 22 livekoncerter lige fra jazz, til blues, pop og rock. Fire koncerter var virtuelle.

Hjemme i garagen i Stensballe har Bjarne Schnohr samlet på møbler og billeder til det ølsted, han gerne ville have. Garagen har også tidligere huset et lille ølbryggeri. Foto: Marianne Husted

De foregår i det bagerste lokale. Det samme gøre sportsbegivenheder på storskærm. Det kan være Champions League, Tour de France, men også Brøndby-kampe, som vises for  den lokale Brøndbyfanklub.

Annonce

Fik øl under en maraton

De henvender sig til mange forskellige kundegrupper.

- For nylig fik vi besøg af en lokal løbeklub, som var i gang med at gennemføre en maraton. Vi var 30 kilometer-pitstoppet. Her fik de en stor fadøl, inden de snuppede de sidste 12 kilometer, lyder det fra en imponeret Bjarne Schnohr.


For nylig fik vi besøg af en lokal løbeklub, som var i gang med at gennemføre en maraton. Vi var 30 kilometer-pitstoppet, hvor de fik en stor fadøl.

Bjarne Schnohr, Morzybitten


De vil gerne byde velkommen til endnu flere løbe- og cykelklubber, der kan bruge Morzybitten som et mødested.

De har også planer om at gøre det store lokale endnu større, så der kan være flere til koncerter og sportsbegivenheder. Og så skal der også gerne ansættes noget personale.

Der vil hele tiden være ti forskellige fadøl og 50 flaskeøl, og der bliver løbende skiftet ud, så der altid er nyt at smage for ølentusiaster. Én øl vil altid være på repertoiret. Nemlig pilsneren Astra fra Sct. Pauli i Hamborg. Sct. Pauli hører i øvrigt til blandt indehaverens yndlingsklubber.

Og den og de mange øvrige specialøl vil man også kunne nyde på et års fødselsdagen, der ikke bliver fejret i stor stil på grund af corona-situationen. Dog vil der været åbent helt weekenden - også søndag den 22. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Introduktion til Facebook

Annonce