Annonce
Horsens Posten

Museumchefens ferie: Forsorgsmuseet i Svendborg og vinduer, der skal males

Regelbau 411 (bunker) er Danmarks eneste kunsthal for lyd-, lys- og videokunst. Den er startet af lokale ildsjæle på Thyholm og støttes også af Statens Kunstfond og Struer Kommune. Foto: Johan Gadegaard
Claus Hagedorn-Olsen anbefaler Thy og ikke mindst bunkeranlægget ved Thyholm.
Annonce

Horsens: Ferie er det store samtaleemne lige nu. Vi spørger denne uge museumschef Claus Hagedorn-Olsen, Horsens Kunstmuseum, om hans personlige ferieoplevelser. Både de gode og knap så gode. Og vi har også bedt ham om at give Horsens Postens læsere et godt ferietip.

Hvad skal din ferie gå med?

Aller øverst står samvær med barnebarnet på tre. Han skal flytte i nyt hus med sine forældre, så mon ikke der også står flyttehjælp på programmet.

Så er der de hjemlige sysler. Jeg bor i et dejligt gammelt hus, og selv om jeg synes at vinduerne lige er blevet malet, så må jeg konstatere, at det er de nok ikke – så det er frem med slibepapir og pensler, hvis vel og mærke vejret holder.


Selv om jeg synes at vinduerne lige er blevet malet, må jeg konstatere, at det er de nok ikke – så det er frem med slibepapir og pensler, hvis vel og mærke vejret holder.

Claus Hagedorn-Olsen


Eller måske bliver det i år, at savsmuldstapetet endelig afgår ved døden – det er mange år siden, det var smart, men det er ikke min yndlingsbeskæftigelse at dampe tapet ned, så sommeren må gerne blive solrig og varm, så jeg tvinges ud.

Lidt selvmodsigende - kunsten og museer trækker dog også selv om det er ferie. Der er et par steder der står på listen, bl.a. Forsorgsmuseet i Svendborg, og et besøg på Danmarks smukkeste galleri, der ligger med en fabelagtig udsigt over Svendborgsund. Netop nu kan ses en udstilling med værker af Lars Nørgård, der er udstillingsaktuel på Horsens Kunstmuseum dette efterår.

Belønningen i år er et par dage på Svinkløv Badehotel. Jeg havde et kort ophold der for herrens mange år siden, og har siden drømt om at vende tilbage. Det bliver så i år - Covid-19 eller ej. Det er et fantastisk smukt sted midt i en overvældende natur.

Museumschef Claus Hagedorn-Olsen gjorde status ved årsskiftet over året på kunstmuseet. Nu har vi bedt ham om at lave en slags status over sin ferie. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh

Har covid-19 fået dig til at ændre ferieplaner?

Ja det må jeg erkende. Der er lagt op til en mere stilfærdig adfærd, hvor de mere stille steder opsøges.

Har du nogle faste traditioner i din ferie?

Jeg har i mange år tilbragt sommerferien i henholdsvis hjemme, i Ålbæk og i Nordsjælland, hvor familien besøges. Det bliver ikke til noget denne sommer, men må vente til vi har en mere stabil situation i forhold til Covid-19, selv om det naturligvis er fristende som situationen ser ud netop nu.

Hvad tænker du tilbage på som din bedste ferieoplevelse?

Det var ubetinget mit første møde med New York sammen med min ældste søn, en sommer for mange mange år siden. Byen der har alt – ikke mindst de mest fantastiske museer.

Hvad var din mest kiksede eller uheldige ferie/ ferieoplevelse?

En sejltur til Christiansø en meget meget blæsende dag. Jeg har ikke været der siden – det var i 1960.

Har du et godt ferietip til et sted i Danmark?

Sidste år tog jeg turen til Struer og videre til Thyholm, hvor der ligger et større bunkeranlæg fra 2. verdenskrig. En fantastisk smuk natur kombineret med et større bunkeranlæg, En af dem er indrettet til kunstudstillinger og andre fungerer som museer. Der er således tilbud til hele familien.

Skulle kunsten trække mere, har Statens Museum for Kunst en filial i Hurup, der ligger lidt mod nord i forhold til Thyholm. Jeg nåede den ikke sidste år, men den står på listen.

Gør i øvrigt ophold i Thisted – en spændende by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Bronzealder Battle for to

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Sommerlæsning i hængekøjen

Horsens Posten

Bliv klogere på klimaforandringer

Horsens Posten

Mini med maxi køreglæde

Annonce