Annonce
Horsens Posten

Når boblerne forsvinder - sådan bekæmper du din januar-blues

En buket blomster gør underværker i januar. Arkivfoto Michael Svenningsen

Kender du det? Når boblerne er forduftet fra den halvtømte flaske champagne, kransekagen spist og konfettien fejet væk?

Oven i det lurer corona-spøgelset, og såmænd også forkølelser og andre vinter-sygdomme. Måske er der endda dømt hjemme-kontor med reduceret social kontakt til kollegerne.

Udsigten til sådan en måned kan godt lægge kimen til en solid omgang januar-blues. Henrik Nordbrandt skrev "november, november, november" i digtet "Året har 16 måneder". Men efter min mening kunne han lige så godt have skrevet "januar, januar, januar".

Annonce

Lige nu er der lukket for en tur i biografen, en aften i en fyldt koncertsal eller en udflugt til et spændende museum. Det vil heller ikke i disse omicron-tider være god stil at samle vennerne til et større januarparty.

På den anden side nytter det heller ikke noget at trække dynen over hovedet og synke ned i den helt store tristesse.

Der findes faktisk flere slags vacciner, som hjælper dig igennem en lang januar måned.

En af dem hedder hyppige besøg hos blomsterhandleren. En flok tulipaner i glade kulører kan hive mundvigene i opadgående retning, og så tjener de som en fin erstatning for decembers gran og julehjerter.

En anden er at pakke dig godt ind og få masser af frisk luft. Det er måske mørkt, når din arbejdsdag er ovre. Men overvej om du kan gå til og fra arbejde i stedet for at snuppe bilen. Og hvis du arbejder hjemme, så snup en rask spadseretur i middagspausen. Turene gavner både dit fysiske og psykiske helbred, tør jeg godt garantere.

Januar er også som skabt til små ryd-op-og-smid-ud-projekter. Det er måske nu, du skal igennem bunkerne af papir-billeder eller sortere i de utallige fotos, du har gemt på din telefon. Nogen skulle måske ligefrem rammes ind og hænges op på væggen.

Tøjskabet trænger nok også til en grundig gennemgang. Er der trøjer og bukser, som du ikke har brugt overhovedet det seneste år eller to? Måske kunne beklædningsstykkerne gør mere glæde i en genbrugsbutik end i dit klædeskab.

Skuret eller værkstedet kan godt være mere end fyldt, når kalenderbladet vendes til et nyt år. Bøtter med en smule maling, fliser, som har været gemt i fem-ti år - bare sådan for en sikkerheds skyld - og søm, som er mere rustne, end godt er. At gå foråret i møde med et ryddeligt skur eller garage giver en høj score på tilfredsheds-skalaen.

Sidder du en regnfuld søndag eftermiddag og tænker, at nu orker du ikke at se flere Netflix-serier, så er det måske nu, du skal sende en hilsen til dem, som du ikke nåede at runde i 2021. Måske den onkel, som er blevet enkemand. Eller barndomsveninden, der kæmper med sygdom. Eller bare nogle af de mennesker, som du ikke får set eller talt med i det daglige, men som du nødigt vil slippe kontakten til.

Og så er der endnu en god ting ved januar - det er måneden, hvor du kan gøre et godt udsalgskup. Måske finde et par vandrestøvler til en god pris eller den vinterjakke, du længe har luret på. Eller få udskiftet komfuret, der efterhånden klager sig højlydt, med en ny og langt mere energivenligt af slagsen.

Som dagene går, kan du glæde dig over, at der bliver flere lyse timer, at vintergækker og erantis begynder at pible op, og at et forhåbentligt lidt mere festligt februar med fastelavnsboller og færre restriktioner venter.

En rigtig god januar til dig.

Der findes faktisk flere slags vacciner, som hjælper dig igennem en lang januar måned.

Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce