Annonce
Horsens Posten

Næste sæson er på plads: Seniorteatret præsenterer forbudte sange, velkendte kunstnere og et knald af en nytårskoncert

Bodil Jørgensen giver den sidste koncert i 2020/21-programmet. Hun synger "forbudte sange", som blev censureret fra Den Blå Sangbog under anden verdenskrig. Arkivfoto: Mads Hansen
Medlemskort, fondsstøtte og digitalt billetsalg. Seniorteatret indfører mange nye ting til den kommende sæson, hvor det nu også kan løfte sløret for otte arrangementer.
Annonce

Horsens: Der kommer til at ske flere nye ting i Seniorteatret i Horsens i forbindelse med den kommende sæson, som folkene bag nu kan løfte sløret for.

De otte koncerter er på plads, og det samme er alle de vigtige datoer, der følger med. Salget af billetter starter 3. september, og første koncert er 7. december.

Netop ved salget af billetter kommer der til at være ændringer fra det, de faste købere kender. Denne gang skal man ikke stå i kø ved Horsens Ny Teater - nu skal man i kø på internettet i stedet.

Som Folkebladet tidligere har beskrevet, vil man af sikkerhedsmæssige årsager ikke samle en masse mennesker foran teatret for en jagt på billetter, der kan foregå på teatrets hjemmeside.

Programmet for Seniorteatrets 2020/21-sæson

7. december: Søs Fenger - julekoncert inklusiv nogle af Søs Fengers egne hits.

8. januar: Tonica med Rikke Mølgaard og Jens Jacob Tychsen - nytårskoncert med 50 mand stort orkester.

1. februar: Stig & Vennerne - Bamses Venner-sange fra Stig Rossen og band.

23. februar: Ann-Mette Elten & Trio - en blanding af italiensk operette, På Slaget 12-hits og Ann-Mette Eltens egne sange.

24. marts: Keld & Hilda Jubilæum - Evergreens og anekdoter fra Keld og Hilda Heick.

6. april: Amin Jensen - komik, improvisationer, parodier, sang og musik fra multikunstner Amin Jensen.

27. april: Tørfisk - folkemusik og røverhistorier fra vestjyske Tørfisk.

7. juni: De forbudte sange - Bodil Jørgensen synger sange, der var censureret fra Den Blå Sangbog under besættelsen.

Telefonlinjerne vil være åbne, og her forventer Seniorteatrets formand Anton Madsen, at der vil være tryk på, når salget starter. Han opfordrer derfor billetinteresserede til på forhånd at oprette en profil på Horsens Ny Teaters hjemmeside, så man ikke skal gøre det på salgsdagen, hvor der kan være rigeligt andet at forholde sig til, hvis man ikke er vant til at købe sine billetter over internettet.

Annonce

Lytter til gæsterne

Nu skal det ikke lyde, som om at Seniorteatret kun er for den generation, der kan være lidt uvant med computer og internet. Sådan er det bestemt ikke.

- Arrangementerne er jo for alle, så man må gerne være med, hvis man er 25 år, påpeger Anton Madsen.

- Men det er tilrettelagt for folk på vores egen alder, tilføjer næstformand Sonny Sørensen.

Keld og Hilda Heick er en sikker vinder i programmet fra Seniorteatret. Arkivfoto: Michael Bager

Begge henviser til, at man forsøger at forme programmet efter de ønsker, der kommer fra gæsterne, når de er til arrangementerne. Det vægter højt, når bestyrelsen laver en prioriteret liste over, hvem de skal forsøge at hente til Horsens.

- Vi har haft mange ønsker på Stig Rossen og Ann-Mette Elten, og Keld & Hilda er der altid nogen, der efterspørger. Vi har haft besøg af Tørfisk tre gange efterhånden, men dem bliver folk også ved med at vil have igen, siger Anton Madsen om nogle af den kommende sæsons bookinger.

Og det væsentlige er nødvendigvis heller ikke, at gæsterne kun får nye oplevelser.

- Det vigtigste er, at kunstnerne kan skabe en god stemning. Folk skal gå hjem med et smil på læben, siger Sonny Sørensen.

Annonce

Nu med medlemskort

Det er ikke kun musikønsker, Seniorteatrets gæster har kunnet oplyse ved de forgangne koncerter. Også mailadresser er blevet hentet ind, så der nu er en mere direkte kontakt fra bestyrelsen til alle billetkøberne. Når man har billet til Seniorteatrets arrangementer, er man også medlem, og det skal have sine fordele.

- I år vil alle få et medlemskort med et nummer på, som de vil få udleveret til den første koncert. Så vil vi udtrække nogle præmier i forbindelse med arrangementerne, siger Anton Madsen, der ikke vil løfte sløret for, hvad der er på højkant til medlemmerne.

Normalt er der lang kø foran Horsens Ny Teater, når Seniorteatret sætter billetter til salg. I år er køen rykket online. Arkivfoto: Morten Pape

Med billetsalg over internettet, løbende info over mail og medlemskort til alle købere, kan man ikke komme udenom, at Seniorteatret er blevet mere digitale på det seneste.

- Det må man sige. Og her kan man ikke blive fritaget for det, som man kan med e-boks, lyder det med et grin fra formanden.

Annonce

Fondsstøtte til nytårsknald

Seniorteatret har også for første gang forsøgt sig med fonds- og puljestøtte og fået penge fra Horsens Kommune, Velux Fonden, Horsens Folkeblad, Familien Hede Nielsens Fond og Sydbank Fonden.

Pengene er gået specifikt til "et knald af en nytårskoncert", når det 50 mand store band Tonica giver koncert sammen med den lokale solist Rikke Mølgaard og Jens Jacob Tychsen, som de fleste vil kunne genkende fra TV 2-serien "Badehotellet".


Det vigtigste er, at kunstnerne kan skabe en god stemning. Folk skal gå hjem med et smil på læben.

Sonny Sørensen, næstformand i Seniorteatret


Et så stort ensemble krævede lidt ekstra økonomi for, at Seniorteatret kunne holde billetprisen på et trecifret beløb.

Annonce

Virus fylder på plakaten

En ting, der fylder meget på plakaten for den kommende sæson, men som gæsterne forhåbentlig ikke kommer til at opleve, er covid-19.

Tonica optræder med et 50 mand stort orkester. Forhåbentlig må der godt være samlet så mange mennesker til den tid - og gerne 500 mere end det, så salen i Horsens Ny Teater også kan fyldes med gæster. Arkivfoto: Axel Schütt

Det er årsagen til det digitale billetsalg, og det er grunden til, at sæsonen først starter i december. Endda med forbehold for, at virussen kan opblomstre igen til efteråret og betyde flytninger eller i værste fald aflysninger.

- Vi håber dælme ikke, at det sker. Det vil være så stort et arbejde, hvis vi skal starte forfra. Michael Fast (booker for Seniorteatret, red.) har lagt en kæmpe indsats i at flytte arrangementer, og han har aldrig været sur eller gnaven over det. Heldigvis har kunstnerne også været rigtig flinke i forhold til datoer og tidspunkter, siger Anton Madsen, der også henviser til to udskudte koncerter i den nuværende sæson.

Her mangler man stadig at få besøg af The Clifters og Lune Carlsens Trio på endnu ukendte datoer, mens der er sat et kryds for generalforsamlingen: 1. december i Kvium-salen på Horsens Ny Teater.

3. september gælder det så billetsalg til 2020/21-sæsonen. Mere info om det fås på Seniorteatrets side på Horsens Ny Teaters hjemmeside.

Anton Madsen er formand for Seniorteatret, der til den kommende sæson vil være mere digital end nogensinde. Det skyldes blandt andet, at man på grund af covid-19 rykker billetsalget online. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bliv klogere på klimaforandringer

Horsens Posten

Bronzealder Battle for to

Horsens Posten

Mini med maxi køreglæde

Annonce