Annonce
Horsens Posten

Nedlukning eller ej - tøjbutik siger nej tak til webshop

Butik Ann Å på Torvet har helt bevidst valgt ikke at have en webshop tilknyttet forretningen. Det er en tendens a la aftenåben, lyder en del af forklaringen fra stedets indehaver. Foto: Line Kyed
Hos tøjbutik Ann Å på Torvet er indehaverne ikke i tvivl. Butikken skal ikke have en webshop. Det er for dyrt og alt for tidskrævende for os små aktører, lyder det.

Horsens: Det skal give mening, og det gør det ikke for os.

Hos tøjbutik Ann Å på Torvet er indehaverne Susanne og Benn Vinstrup ikke just tilhængere af at skulle koble en webshop på deres fysiske butik.

- Det kan siges kort, lyder det fra Susanne Vinstrup

Annonce

- Det har vi prøvet, og det er utroligt dyrt og koster utroligt meget tid. Vi er en mindre butik og kan ikke hamle om med de store tøj-mastodonter, siger hun.

Aldrig igen

Ann Å Womens Wear, som butikkens fulde navn lyder, har tidligere i tre til fire år haft en webshop tilknyttet, fortæller Benn Vinstrup. Men for tre år siden besluttede han og hans kompagnon, der også er hans mor, at lukke for onlinesalget.

Det har i corona-nedlukningen betydet, at forretningen i Horsens har haft en nul-omsætning.

- Økonomisk set og i forhold til den tid, vi brugte på den, gav vores webshop ikke mening for os. Vi brugte al vores fritid på den, siger Benn Vinstrup.

Susanne og Benn Vinstrup driver foruden Ann Å i Horsens også modeforretningerne Ørntoft og Milano i Fredericia. Her står Susanne Vinstrup for den daglige drift.

Og der er rigeligt at se til med de to fysiske butikker, når ellers ikke nedlukning lammer butikken, siger hun

I overvejer ikke at åbne en webshop efter alt det her corona og lukkede butiksdøre?

- Nej, aldrig igen. Hvis vi skulle have en webshop, så ville det kræve en ekstra fuldtidsansat, og det er vi for små til.


Hvis vi skulle have en webshop, så ville det kræve en ekstra fuldtidsansat, og det er vi for små til.

Susanne Vinstrup


I stedet er hun og Benn Vinstrup ved at gøre deres forretninger klar til, som hun udtrykker det, "forhåbentlige åbning i marts".

Halvdelen af den øverste del af Horsens-forretningen er ved at blive gjort hel klar til åbning og byder blandt andet på nye forårsvarer. Derudover er næsten hundrede kasser med varer ved at blive mærket op.

Annonce

A la aftenåbent

Susanne Vinstrup er ikke bleg for at sammenligne idéen med webshops med tidligere tiders aftenåben-tiltag.

- At holde aftenåbent var en idé. Og den var god i et stykke tid. Der var kø i lange baner uden for butikkerne, og vi forretningsdrivende knoklede til midnat. Men når først hverdag ramte idéen, ebber det ud igen. Alt nyt kan være spændende. Lige nu er det en tendens, at man med corona-nedlukning bør have en webshop. Men det ville altså ikke give min en økonomisk fornuftig indtægt, understreger hun.

I stedet for en webshop har Susanne Vinstrup lagt en anden indkøbsstrategi for butikkerne. Det skal fremtidssikre forretningerne, siger hun.

- Vi var klar over, at vi kunne ende med en lukning, hvis vi ikke optimerer og fornyr os. Så derfor holder vi nu udsalg i begyndelsen af december, så vi ikke risikerer at skulle kæmpe med et stort varelager.

- For det, der til stadighed er vigtigt for os som indehavere af lokale tøjforretninger, er at kunne styre vores varelager og omkostninger - lønninger, huslejer, forsikringer med videre, siger hun, der i dag er 64 år, og som 21-årige trådte ind i tøjbranchen.

Annonce

Forår i december

I december modtog hun forårsvarer til sine butikker, og så var efterårsvarerne nedsat, da kunderne i december tog på julegaveindkøb i forretningerne.

- Netop det gør økonomisk godt for os som forretning, siger Susanne Vinstrup, der er opmærksom på at være aktiv på Facebook, i radioen og aviser for at trække kunder til sine forretninger.

Hun pusler lige nu med tanken om at holde et outlet på de vintervarer, hun ikke fik solgt på grund af nedlukningen, hvor Ann Å har måttet hjemsende to ansatte og en deltidsansat.

- Det er da en svær periode. Det er det sikkert for de fleste. Men jeg vil ikke lade mig trække ned af det, men tage det stille og roligt. Jeg har endnu ikke kigget på, hvad nedlukningen kommer til at koste os.

- Men en udgift bliver det, for vi får jo ikke dækket udgifter til medarbejderes ferietillæg, pension med videre, siger Susanne Vinstrup.

Avisen har også været i kontakt med butikkerne Stanley og Co samt Seeds, der som Ann Å har været helt nedlukket uden salg fra en webshop siden 23. december. De to butikker planlægger dog nu, upåvirket af corona-nedlukningen, en webshop. Det ønske opstod allerede inden, coronaen meldte sig, fortæller butikkernes indehavere, Kim Tindbæk og Charlotte Tindbæk Davidsen.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Horsens Posten

Corona-smitten falder markant på skolerne i Horsens: Fremover er det slut med hjemsendelser - selv hvis smitten stiger

Horsens Posten

Ny forpagter af kendt frisørsalon: Saksen har hele tiden været med - også på boreplatformen

Horsens Posten

Skolegades 'Kinder-æg' er klækket - nu skal byens børn og forældre til at lege med indholdet

Horsens Posten

En uge hvor ordblinde ikke føler sig udenfor: Det får selvtilliden til at vokse

Horsens Posten

Foredrag om Herman Bang

Horsens Posten

Det tog lang tid for Tanja at erkende sin sygdom: - Første gang jeg kom ind på klinikken, tænkte jeg ’fuck hvor er I  ynkelige’

Horsens Posten

Få så de fingre fra mobiltelefonen, når du kører bil

Horsens Posten

Restauranter i Horsens danner fælles front for at få flere horsensianere til at spise ude

Horsens Posten

Helbredet begyndte at drille: Men så lavede Sonja en plan, så hun kunne blive i sit fag

Annonce