Annonce
Horsens Posten

Nej tak til bearnaisesovs og brune kartofler - Winnie Rahbek kan ikke se sig selv andre steder end som ansat i Bog & idé

Butikschef i Bog & idé Winnie Rahbek er født og opvokset her i Horsens, hvor også hun er bosat i dag med sin mand og parrets to børn. Foto: Nicolai Skovgård
Winnie Rahbek er butikschef i Bog og idé på Søndergade. Hun er en vaskeægte Horsens-pige, der ikke kan forestille sig at have en anden arbejdsplads end den Bog & idé-kæde, hun tiltrådte for 16 år siden. Hun er desuden madglad lige på nær to spiser.

Horsens: 34-årige Winnie Rahbek er født og opvokset i Horsens og i dag bosat i Torsted med sin mand og parrets to børn i.

Og så er hun butikschef i Bog og idé på Søndergade, som sammen med den øvrige detailhandel i gaden har set frem til at genåbne butikken fra i mandags.

I 2005 trådte hun ind i Bog og idé-kæden og har, på nær et par afhoppere, været en del af kæden lige siden.

1. Hvorfor blev du butikschef?

- Det var faktisk lidt ved et tilfælde. Da daværende indehavere af Bog og idé, Allan og Helle Nancke, i 2018 fortalte, at de ville sælge butikken, havde jeg ikke forestillet mig at fortsætte uden dem. Men de nye ejere, Christian Damborg Pedersen og Mike Jensen, tilbød mig nye udfordringer. Og det lød så fornuftigt, at jeg valgte at takke ja til både at fortsætte i butikken og blive stedets butikschef.

2. Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

- Arbejdsmæssigt er det, når kunderne roser vores arbejde og butikken.

3. Hvad ville du gerne lave, hvis du en dag skulle skifte job?

- Jeg har faktisk aldrig rigtigt fundet ud af, hvad jeg vil lave, når jeg bliver stor. Men når det er sagt, så kan jeg slet ikke se mig selv i noget andet end det job, jeg har i dag. Så jeg bliver hvor jeg er.

- Jeg har fra 2009 til 2012 været ude for at snuse til noget nogle andre brancher, først som stedfortræder og butikschef i Aldi i Horsens og dernæst i Netto som almindelig ansat og senere souschef. Her deltog jeg i gode lederkurser under Dansk Supermarked, og derfra kunne jeg tage mange gode ting med mig videre, da jeg atter trådte ind i Bog og idé-kæden med Allan og Hele Nancke som mine chefer.

4. Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

- Det er at være nået dertil, hvor jeg er i dag. Det gælder både rent arbejdsmæssigt og personligt med min familie, mand og vores to børn.

5. Hvordan slapper du af?

- Jeg kan godt lide kreative syslerier - at tegne og male. Lige nu er jeg i gang med diamond painting - altså hvor man sætte små sten på et maleri. Det er virkelig rart at sidde med.

- Og har jeg ro til det, læser jeg en bog. Det må gerne være inden for krimigenren, hvis det ikke er for barskt, for det kan jeg simpelthen ikke holde ud længere, efter jeg har fået børn og er blevet mor. Derudover kan jeg godt lide biografier.

6. Hvis du ikke må vælge din familie, hvem vil du så helst være fanget på en øde ø med?

- Uha den er svær, for jeg er måske ikke altid så social. Men skulle jeg vælge, så ville jeg være helt tryg ved mine veninder, og så skulle vi nok få det sjovt.

7. Hvem hører til blandt dine idoler?

- Mine kolleger og de ansatte i butikken med hver deres stærke sider. Det er forskellene, de udviser, og hvordan vi supplerer hinanden, jeg er vild med. Det kan virkelig sætte mit tempo op, og det inspirerer mig meget.

- Derudover må det næsten være forfattere - når de fortæller om deres bøger og skriveprocesser. Det er virkelig inspirerende at lytte til.

8. Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene så bruges til?

- Så skulle jeg have hele familien med på en lang ferie til enten Italien med gode oplevelser eller det modsatte - på en typisk charterferie med all inclusive, hvor vi bare skulle lave ingenting.

- Der ville nok også være noget i vores hus, som skulle renoveres, og et nyt køkken ville være fedt.

9. Hvordan ser en god dag ud for dig?

- Sådan en har jeg jo hver dag.

- Men ønskescenariet er, når den begynder stille og roligt med familien for så at glide over i en arbejdsdag, hvor der er rigeligt at lave. Når jeg så har fri, er det skønt at komme hjem til aftensmad lavet af min mand og at slutte dagen sammen med min familie.

10. Er der en ting, som vi ikke ved om dig, og som du har lyst til at dele med os?

- Jeg er faktisk ret generet og introvert. I butikken ser det ikke sådan ud, ved jeg godt. Men jeg er meget genert.

- Og så kan jeg, som ellers er madglad, simpelthen ikke lige bearnaisesovs og brune kartofler.


Jeg er faktisk ret generet og introvert.

Winnie Rahbek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce