Annonce
Horsens Posten

Nej tak til karantæne og corona - trods myndighedernes anbefalinger har studerende besluttet at blive i Taiwan

Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup har ikke i sinde at vende hjem til Danmark lige nu, hvor de er i Taipei, Taiwan, for at lære sig kinesisk. Da avisen talte med dem, befandt de sig veltilpas over at være langt væk fra Danmark - på tur i byens vartegn, bygningen "Taipei 101". Privatfoto: Mikkel Graulund Jørgensen
Tobias Løvkvist Bidstrup og Mikkel Graulund Jørgensen har ikke lyst til at vende hjem til Danmark lige nu.
Annonce

Juelsminde: De to danske studerende fra CBS, der henholdsvis er fra Aarhus og Juelsminde, har vagt at blive i Taiwan.

Det fortæller de på en Skype-forbindelse fra Taipei, hvor de pt. opholder sig.

- Vi har det godt herude og ønsker ikke igen at havne i karantæne, som da vi valgte at forlade Kina for nogle uger siden, siger Tobias Løvkvist Bidstrup og Mikkel Graulund Jørgensen.

Derfor har de valgt at blive i Taiwan til trods for, at Udenrigsministeriet har opfordret rejsende danskere at vende hjem.

De to 21-årige fyrer bekoster selv deres tur og kinesiske studier på den tremåneders orlov, de per 10. januar tog fra deres studier på Copenhagen Business School. Her rejste de til Kina - en tur de sidenhen har måttet fortsætte i det mindre corona-smittede land, Taiwan.

Vi har det godt herude og ønsker ikke igen at havne i karantæne, som da vi valgte at forlade Kina for nogle uger siden.

Tobias Løvkvist Bidstrup og Mikkel Graulund Jørgensen

Annonce

Udsætter måske yderligere

Med beslutningen om ikke at vende tilbage til Danmark lige nu vælger Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup for første gang at se bort fra udenrigsministeriets anbefalinger, siden deres tur til Kina og Taiwan begyndte 10. januar.

Taipei, hvor de to opholder sig, er Taiwans største by med knap tre millioner indbyggere. Byen er kendt for bygningen "Taipei 101", et bygningsværk med 101 etager over jorden. Og det er netop her de to unge studerende slapper af, da avisen taler med dem.

- Vi sidder på øverste etage med udsigt til en smuk solnedgang over Taipei efter endnu en god dag herude. Vi nyder livet, understreger de, næsten unødigt.

- Det er også grunden til, vi vurderer, det ikke vil give mening for os at tage til Danmark - til Europa og epicentret for corona lige nu, siger de.

Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrups kinesiske studier afsluttes 10. april. Til den tid kan situationen være ændret igen - om det er til det bedre eller værre, vælger de lige nu ikke at tænke så meget over.

- Holder planen, lander vores fly i Danmark 12. april (dagen før grænserne, som det er fastsat i skrivende stund, er sat til at genåbne, red).

- Om det kan lade sig gøre at vende hjem den dag, kigger vi på til den tid. Alternativet er at blive længere tid i Taiwan. Det ville også være helt okay - ikke værst, lyder det fra Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Næste sæson er på plads: Seniorteatret præsenterer forbudte sange, velkendte kunstnere og et knald af en nytårskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce