Annonce
Horsens Posten

Nogle ser tiden an - Jørgensens Hotel genåbner restaurant: Vi har fået mange forespørgsler

Hoteldirektør Kari Brandsgård ser frem til at fylde Jørgensens Hotel med spisende gæster. Fra fredag er der igen åbent i Restaurant Eydes. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Jørgensens Hotel genåbner restaurant - andre ser tiden an, men der er stadig mange muligheder for en god frokost eller middag

Horsens: Efterspørgslen har været så stor, at Jørgensens Hotel åbner for spisende gæster fra fredag den 7. januar klokken 12.

- Vi har haft mange gæster, der har villet bestille bord her i den første uge af januar, siger hotellets direktør Kari Brandsgård.

Hotellet holdt som planlagt lukket hen over julen. 2. januar blev der åbnet for hotelgæster, mens åbningen af Restaurant Eydes blev udskudt til 7. januar på grund af corona-restriktionerne.

Annonce

En mere positiv stemning

Kari Brandsgård fornemmer en helt anden stemning end for et år siden, da coronaen sidst ramte hårdt. Folk har lyst til at komme ud at hygge sig, og erhvervslivet holder også fast i de mindre erhvervskonferencer, som hotellet lægger lokaler til.

- Folk vil gerne forkæle sig selv med en god frokost eller middag. Og vi har fuld gang i bookinger af fester i marts, april og maj, siger hun.

Som de fleste andre oplevede de på hotellet, at de fleste ordrer på fester i januar blev annulleret, da de nye restriktioner blev meldt ud i december.

- Vi har dog et guldbrudepar, som har valgt at holde fast i deres fest på lørdag. Men vi har også god plads, mulighed for at gæsterne kan holde god afstand, og så spritter vi naturligvis af.

En del af personalet er hjemsendt, og derfor lyder der en bøn fra hoteldirektøren:

- Vi vil meget gerne have gæsterne til at reservere bord, så vi kan beregne, hvor meget personale der skal kaldes ind. Og så risikerer vi heller ikke at måtte afvise gæster ved døren.

Hun glæder sig over, at belægningsprocenten i årets første dage har været pæn. Det er primært erhvervsfolk, som har overnattet, men også private, der har valgt et ophold i en tid, hvor de ikke ønsker at rejse ud

Annonce

Dollys: Vi skal videre

Hos Dollys på havnen har de valgt at tænde op under gryderne igen efter at have holdt lukket julen over.

- Det er ikke noget, jeg bliver tyk eller fed af. Men vi skal videre, siger indehaver Søren Dahl, der har stor forståelse for, at kolleger holder lukket her i januar.

Dollys begyndte i det stille efter juleferien, der varede fra 23. december til 2. januar, og hvor både han og personalet fik mulighed for at trække vejret efter et usædvanligt år. Nu kan han notere, at restauranten visse dage har haft pænt besøg. Det er de større selskaber, der mangler.

Annonce

Pænt med gæster

Også hos Tequila Sunrise i Smedegade har Katrine Schnohr og Daniel Ubric Lopez valgt at genåbne 6. januar. Restauranten måtte lukke et stykke tid før jul, fordi der var corona blandt personalet.

- Vi har været rundt at kigge i byen, og vi kan se, der er pænt med gæster i de restauranter, der  holder åbent, siger Katrine Schnohr.

Katrine Schnohr og Daniel Ubric Lopez har været på en researchtur rundt i byen. Her har de set, at der er pænt med gæster på de åbne restauranter. Det har bekræftet dem i, at de skal i gang nu med at servere mexicanske retter hos Tequila Sunrise. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Det unge par trænger til at klø på igen, fortsætter hun, der kan glæde sig over, at der er pænt med reservationer til åbningsaftenen.

Annonce

Corfitz: Vi holder lukket lidt længere

Anders Pilgaard, indehaver af Corfitz, har besluttet sig for at holde lukket et stykke tid endnu.

- Vi ser lige situationen an, inden vi meddeler en genåbningdato, siger han.

Han har brugt lukkeperioden fra 22. december til at give sin restaurant en kærlig hånd, mens personalet er hjemsendt.

Også hos Gorm's i Hestedamsgade er dørene lige nu lukket og de ansatte sendt hjem på kompensation.

Restaurantchef Jeppe Vorgaard, oplyser, at kæden vil afvente myndighedernes anbefaling, inden der bliver besluttet en åbningsdato:

- Vi vil ikke gøre noget forhastet.

Også hos en række andre cafeer og restauranter lyset slukket. For eksempel melder Café Gran, Gran Bar og restaurant Møhr i telefonen, at de grundet corona-situationen har valgt at holde lukket i hele januar.

Folk vil gerne forkæle sig selv med en god frokost eller middag.

Hoteldirektør Kari Brandsgård
Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce