Annonce
Horsens Posten

Nu kommer cykelstien mellem Horsens og Sejet

Cykelstien mellem Sejet og Højvangen blev vedtaget ved det budgetforlig, der blev indgået i efteråret 2018, og nu bliver den endelig en realitet. Arkivfoto: Morten Pape
Bedre og mere sikre forhold for cyklister mellem Horsens og Sejet er nu på vej. Projektet er et ud af flere, der skal opgradere cykelstinettet i Horsens Kommune.

Horsens: Horsens Kommune tager nu hul på den længe ventede cykelsti mellem Horsens og Sejet. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Første spadestik blev taget fredag 19. marts på hjørnet, hvor Bollervej og Thyrasmindevej mødes.

I første omgang er det cykelstien på den sydlige side af Bollervej fra Sejet og ind mod Horsens, der bliver lavet. Stien bliver koblet på den nuværende cykelsti i Højvangskvarteret.

Når stien på den sydlige side er færdig, går arbejdet i gang på den anden side af Bollervej. Begge stier forventes at være færdige i slutningen af september.


Cykelstierne kommer til at gå forbi Sejet, så cyklister kan køre ud på dem fra begge ender af byen. Strækningen mellem Sejet og Horsens er 4,5 kilometer lang, og stierne bliver etableret langs vejen og adskilt fra trafikken med en skillerabat.

Annonce

Godt for sundhed og miljø

Horsens Kommune har stort fokus på, at det skal være nemt og sikkert at vælge cyklen frem for bilen.

Det er godt for horsensianernes sundhed og miljøet, står der i pressemeddelelsen.

- Vi har meget fokus på, hvordan vi kan forbinde oplandsbyerne og Horsens. I øjeblikket tegner vi også på, hvordan vi kan etablere cykelstier mellem Østbirk og Horsens via Egebjerg samt mellem Tvingstrup og Horsens via Nørrestrand. Derudover undersøger vi, hvordan vi kan lukke huller i cykelstinettet mellem Brædstrup og Horsens samt mellem Søvind og Horsens. Jeg forventer, at vi senere på året kan præsentere forslag til de forskellige løsninger, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald, Trafik og Ejendomme i Horsens Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce