Annonce
Horsens Posten

Nu skal der øl på hylderne i lukket vinbutik i Nørregade: Lars Henrik flytter garage-butik til midtbyen

Lars Henrik Jensen har normalt 150-200 forskellige øl i sortiment, og han gør en dyd ud af, at der altid er nyheder iblandt. Når han får mere plads, bliver der også plads til flere forskellige øl, siger han. Arkivfoto: Jens Amtoft
En forkærlighed for historien bag spændende specialøl greb om sig for Lars Henrik Jensen, som i tre år har brugt sin fritid på at finde øl og sælge dem fra sin garage i Tvingstrup. Men næste år flytter han Øl2Go til større rammer i Nørregade i Horsens.

Horsens: En ny lejer har sat sin underskrift på lejekontrakten til butikken på Nørregade 16, hvor Holte Vinlager i cirka fem år solgte vin. Snart skal der sælges øl.

Det fortæller Lars Henrik Jensen, som står bag firmaet Øl2Go. Siden 2018 har han solgt danske specialøl som et hobbyprojekt fra privatadressen i Tvingstrup, hvor han har indrettet garagen som butik. Til daglig arbejder han med it hos Nrgi, men i fritiden har interessen for øl grebet om sig til en forretning, som han altså nu udvider.

- Det var ved at være for småt i garagen, så jeg har længe tænkt over, at hvis jeg skulle noget mere, og hvis jeg skulle have et større udbud, så skulle jeg åbne en butik i Horsens. I Tvingstrup har jeg 20-30 kvadratmeter, men nu får jeg cirka 160, fortæller øl-sælgeren, som dog først åbner på Nørregade i det ny år.

Annonce

- Jeg har travlt i tiden her op til jul, hvor jeg blandt andet bruger to hele weekender i november med en stand på Fængslets julemarked. Så jeg har valgt først at overtage lejemålet til februar, siger han.

Efter vinhandlen rykkede ud af Nørregade 16, varede det ikke længe, inden erhvervsmægleren Nordicals kunne skrive udlejet. Det fortæller mægler Mark Bruun Mathiassen, som melder om stor interesse for lejemål i netop Nørregade, hvor der for nylig er fundet lejemål til både blomsterhandler, pizzeria og et rumænsk supermarked. Foto: Marianne Husted.

En endelig åbningsdato er ikke på plads, men det vil formentlig være i løbet af februar eller marts, fortæller Lars Henrik Jensen.

Den gode historie

Allerede under corona-nedlukningen udvidede han sit foretagende med en webshop.

- Der blev jo tid til at nørde med at udvikle den og få den op at køre for forholdsvis fornuftige penge, fortæller han.

Netop i coronatiden landende webshoppen godt, og i dag sælger den pænt, men stille og roligt, siger Lars Henrik Jensen. Og det er den fysiske butik, der er kernen for ham, understreger han.

- Jeg vil jo gerne have folk ind i butikken og fortælle dem den gode historie om øllet. Det har været ideen hele tiden, forklarer han.

Jeg åbnede Øl2Go ud fra et ønske om at sælge gode øl med spændende historier. Hvis du kommer forbi butikken, kan du få begge dele.

Lars Henrik Jensen

Gode brygmesterhistorier om øllets tilblivelse og indhold og de tanker, der ligger bag ideen og skabelsen af de forskellige specialøl, er noget af det, Lars Henrik Jensen selv fascineres af, når han besøger de små og mellemstore bryggerier i Danmark i jagten på spændende øl.

Til alle, der er interesseret, fortæller han gerne videre, lover han.

Annonce

Fra overskud til sats

Selvom Øl2Go bliver en væsentlig større butik, laver Lars Henrik Jensen umiddelbart ikke om på, at det er en fritidsbeskæftigelse for ham.

I dag er butikken åben torsdag, fredag og lørdag, men åbningstiderne i den ny butik har han endnu ikke lagt sig fast på. Det bliver så meget som muligt, og med tiden måske mere og mere, siger han, som selv vil stå bag disken.

Han håber, at foretagendet kan vokse til noget mere, end det er i dag.

- 2020 var mit første år med et lille overskud, så det er jo lidt af et sats at se, om det kan hænge sammen, når udgifterne til huslejen også stiger, siger han.

Men han oplever en stigende interesse for specialøl - også fra vindrikkere og fra folk, der ellers ikke er til almindelig øl, men som for eksempel får smag for sour beer, en øl med syrlig smag, der minder lidt mere om cider, forklarer han.

Selvom der kan være mange om buddet, når det kommer til ølsalg, er der ikke mange, som i samme omfang har specialiseret sig med danske specialøl og et anderledes udvalg som Øl2Go, mener Lars Henrik Jensen. Han tror derfor på sit sats, fastslår han.

Annonce

Langt mere synlig

Øl-entusiasten har næsten halvandet år drømt om at flytte sin garagebutik til større rammer inde i Horsens, og lige så længe har han stille og roligt luret efter de rette lokaler, afslører han. Blandt andet for at få butikken gjort mere synlig.

- I Tvingstrup skal man køre efter det. Man skal vide, jeg er her, og man skal gide det. Her i Nørregade kan man bare droppe ind, når man kommer forbi, siger Lars Henrik Jensen.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Sidst manglede han én stemme - denne gang lykkedes det: Piratheep er første tamiler i Horsens Byråd

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Traditionen tro flytter nissen med

Horsens Posten

Den søde ventetid - og den trælse ventetid

Horsens Posten

Organisationer om julehjælp: Rekordmange ansøgere i år - men lokalt er det langt fra så ensidig

Horsens Posten

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Horsens Posten

Coronasmitten stiger stadig i Horsens: Tiltag på skolerne kommer til at fortsætte mindst en uge mere

Horsens Posten

Fravalgte et arbejde som bygningskonstruktør og har i stedet kastet sig over kagebutik: - Jeg kæmper det bedste, jeg kan, for at holde gang i min lille forretning

Horsens Posten

Statistik kan give dig øjne i nakken

Horsens Posten

Kom til Tyskland, min ven, så skal du se restriktioner

Horsens Posten

Pølsevogn skifter fra friture til feldsalat

Horsens Posten

Coronaen vil ikke slippe os

Kultur

Rock i Lunden smider første navn på 2022-plakaten - og han kan 'måske overraske nogen'

Horsens Posten

Huset skulle renoveres og lejemålet blev opsagt - men hvor blev frisøren i Nørregade 6 af?

Horsens Posten

Citychef ude med klar opfordring: "Sørg så for at få det stik"

Horsens Posten

Lille hobby-virksomhed er blevet stor og professionel på blot fem år

Horsens Posten

Særtilbud til pensionister: Kør videre på dit gratis kort til busserne et år efter udløbsdatoen

Horsens Posten

Coronasmitten i Horsens krydser kritisk grænse: Nye tiltag træder i kraft

Horsens Posten

9728 seniorer har talt: Afgående venstrepolitiker blev den store stemmesluger ved valget til det nye seniorråd

Horsens Posten

Juta Ost-indehaver om rygte: Hvor kommer det fra - og hvorfor lige mig og min butik?

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Det er sundt at kede sig

Horsens Posten

Hestedamsgade inviterer på skattejagt til black friday

Horsens Posten

Hun står med fostervand i skoene og moderkager i hænderne: Nu er hun valgt til byrådet, selv om hun stod nederst på listen

Annonce