Annonce
Horsens Posten

Nul skøjteløb i weekenden: Isen i Horsens Kommune er stadig for tynd

Horsens Kommune har sat skilte op flere steder for at fortælle, at isen er forbudt område. På mindre steder er der ikke nødvendigvis skilte, men det er ikke lig med, at man må gå på isen. Man skal i stedet holde øje med kommunens hjemmeside for at se, om der bliver givet tilladelse. Arkivfoto: Morten Pape
Fredag var isen i Horsens Kommune ikke tyk nok, og der bliver først målt tykkelse igen i næste uge. Med andre ord bliver skøjteløb ikke tilladt hen over weekenden.
Annonce

Horsens: 13 centimeter er det magiske tal. Når samtlige målinger af istykkelse på en sø i Horsens Kommune er over det tal, vil skiltene med "Færdsel på isen forbudt" blive fjernet.

Men der er vi ikke endnu.

Liselotte Nielsen, der er hortonom i Horsens Kommune, oplyser, at man fredag har målt istykkelser på Ring Sø, Egebjerg Sø, de to store søer i Bygholm Park og enkelte lavvandede områder ved Bjerre Enge og Nørrestrand.


Der bliver målt igen i næste uge, umiddelbart mandag, så hen over weekenden bliver der ikke givet tilladelse.

Liselotte Nielsen, Horsens Kommune


Ingen af stederne er isen tyk nok endnu. I Horsens er den faktisk ikke rigtig tæt på, selv om temperaturen natten til fredag nåede under minus 20 grader og dermed var på det laveste niveau siden 2012.

Det er derfor stadig forbudt at bevæge sig ud på samtlige offentlige søer og vandløb samt den is, der eventuelt skulle være i Horsens Fjord.

- Der bliver målt igen i næste uge, umiddelbart mandag, så hen over weekenden bliver der ikke givet tilladelse, lyder det fra Liselotte Nielsen.

Annonce

Følg med på hjemmeside

Hvis man gerne vil følge med i, om der gives tilladelse til skøjteløb og ishockey, kan man finde svar på Horsens Kommunes hjemmeside, hvor man på forsiden kan finde en gul bjælke med et link til status på istykkelsen.

Når den er - eller hvis den bliver - tyk nok, kommer der en melding på siden.

Selv om kommunen på grund af coronapandemien har droppet skøjteløb på Rådhustorvet og det overrislede område i Horsens samt på søen i Ring Skov og boldbanen i Digterparken i Østbirk, kommer coronavirus ikke til at sætte en stopper for de store søer.

- Det er derfor, vi har udvidet og måler flere steder. Så hvis vi åbner for isen, kan det blive flere steder, så man ikke flokkes, siger Liselotte Nielsen, der minder om, at kælkebakkerne heldigvis stadig er en mulighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce