Annonce
Horsens Posten

Ny analyse: Butikker bliver til showrooms og cafeer

Det er oplevelserne og det sociale, som fremtidens forbrugere vil efterspørge, når de tager en tur ind til byen. Det er en af konklusionerne i en ny rapport. Foto: Marianne Husted
Annonce

Danmark: Det vil i høj grad være de sociale oplevelser, som i fremtiden vil trække forbrugerne ind til byerne og strøggaderne.

Det står i en ny rapport, som er lavet af Institut for Fremtidsforskning for Gangsted Advokatfirma, der har ønsket at vide mere om fremtidens detailhandel set fra udlejernes perspektiv. Rapporten er omtalt i Retailnews.

Det bliver vurderet, at coronakrisen har rykket udviklingen ti år frem med flere tomme butikslokaler og øget handel på nettet. I 2030 vil 40 procent af al handel foregå online, og den fysiske butik være et supplement til den digitale forretning, hedder det i en af konklusionerne.

Annonce

Den fysiske butik skal adskille sig

- Den fysiske butik skal kunne noget, som man ikke kan opnå digitalt, udtaler Thomas Ulrik fra Gangsted Advokatfirma til Retail.news.

Der skal være en nærværende og personlig kontakt mellem butikspersonale og kunder - og samtidig en fysisk og hygiejnevenling afstand, hedder det videre.

I Gangsted-rapporten 2020 forudses det endvidere, at fremtidens butikker vil blive omdannet til en kombination af showrooms og cafeer, ligesom nogle butikker i stueplan vil blive til boliger eller kontorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Næste sæson er på plads: Seniorteatret præsenterer forbudte sange, velkendte kunstnere og et knald af en nytårskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce