Annonce
Horsens Posten

Ny formand skal afløse Hans A. Sørensen i 3F: Valget faldt på garvet faglig aktiv

Tæt på 150 medlemmer var mødt op til ekstraordinær generalforsamling i 3F, og med 103 stemmer blev Brian Tollak Nielsen valgt som ny formand. Han overtager formandsposten nu, men Hans A. Sørensen bliver og overdrager frem til udgangen af maj. Hans A. Sørensen. Privatfoto
Efter næsten 20 år som fagforeningsmand takker Hans A. Sørensen af for at gå på pension. Lørdag blev hans afløser valgt på en ekstraordinær generalforsamling i 3F.

Horsens: 3F´erne i Horsens og omegn har på en ekstraordinær generalforsamling lørdag formiddag valgt ny fagforeningsformand, som afløser Hans A. Sørensen.

Efter mere end 40 arbejdsår i fagforeningen - heraf halvdelen som formand, først for SID Industri i Horsens og siden 2005 for 3F Horsens og omegn - har Hans A. Sørensen valgt at gå på pension med udgangen af maj.

Valget stod mellem to kandidater, Brian Tollak Nielsen og Henrik Hansen. Førstnævnte blev valgt med 103 stemmer, mens modkandidaten fik 41.

Annonce

Brian Tollak Nielsen kommer fra en stilling som faglig sekretær i 3F industrigruppen. Han begyndte som aktiv i NNF ungdom i 1992, og blev senere arbejdsmiljørepræsentant hos Danish Crown, inden han bevægede sig inden for 3F´s organisationsområde med arbejde på Nissens Kølerfabrik. Her var han først arbejdsmiljørepræsentant og senere tillidsrepræsentant. Han sidder nu i bestyrelsen for Learnmark Horsens og er med i forbundets udviklingsarbejde omkring robotuddannelserne, fortæller Hans A. Sørensen om sin afløser.

- Det er altså en garvet faglig aktiv, som lokalområdet nu kommer til at møde som formand for områdets største fagforening, siger han.

Til de fremmødte sagde den nyvalgte blandt andet:

- Jeg brænder for at sikre værdighed til de svageste i vores samfund, styrke fagbevægelsen og sikre de bedste arbejdsvilkår til alle vores medlemmer. Det er også det, jeg har arbejdet med som faglig sekretær i vores fagforening de sidste 15 år.

Learnmarks kantine på Strandpromenaden var fyldt op til 3F´s ekstraordinære generalforsamling, hvor der var stående klapsalver til både den afgående og den ny fagforeningsformand. Privatfoto

Brian Tollak Nielsen, der er 51 år, gift og far til to store børn, bor i den nordlige ende af Horsens.

Allerede søndag skal han levere en af 1. maj-talerne ved FH´s arrangement på pladsen ved Industrimuseet i Horsens.

Hans A. Sørensen bød velkommen til de mange fremmødte med beskeden om, at det her var hans generalforsamling nummer 19 som formand for fagforeningen - og den første af slagsen, hvor han ikke havde tænkt sig at få mandat til at fortsætte i spidsen for den stærke og stolte fagforening. Privatfoto
Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce