Annonce
Horsens Posten

Ny iscafé i Graven vil mere end kugleis i bæger og vafler

Fredag 2. april åbner Is-kagen i Graven 3. Bag står ægteparret Mark og Camilla Andreæ, der er bosat i Egebjerg. Foto: Line Kyed
Fredag 2. april åbner Is-kagen i Graven 3. Bag står ægteparret Mark og Camilla Andreæ, der trækker erfaringer fra gourmet-restaurant på Koldinghus med sig ind i deres kommende café.

Horsens: Er der mon et marked for is-konditorkager? De kommende indehavere af café Is-kagen, ægteparret Mark og Camilla Andreæ, er spændte.

Fredag 2. april åbner de en iscafé, Is-kagen, i Graven 3

Mark er uddannet kok og har senest været køkkenchef på af gourmet-restaurant Madkælderen på Koldinghus, som han også var medejer af.

Sideløbende hermed har han været med til at udvikle is til en isbutik i Kolding, inden han og Camilla Andreæ sidste år besluttede sig for at rykke teltpælene op for en stund og tage på rundtur i en autocamper i Europa.

Annonce

Fik caféidé på rejse

Det var sidste år, hvor corona besværliggjorde rejseaktiviteter. Alligevel lykkedes det parret at komme afsted.

- Vi valgte at sælge vores lejlighed i Kolding for at få råd til at rejse rundt i Europa i autocamperen. Vi tog afsted på vores bryllupsdag 7. september og returnerede 27. januar i år. Inden da havde jeg købt mig ud af Madkælderen på Koldinghus. Nu skulle der ske noget nyt, fortæller Mark Andreæ.

En del af missionen, hvor parret besøgte Tyskland, Italien, Holland og Portugal, var at se på is. En passion de er fælles om.

- Det var på vores tur, at vi besluttede os for at åbne café i Horsens, siger Mark Andreæ.

- Vi er begge vilde med is, og det var ret inspirerende at rejse rundt, smage og se, hvordan andre nationer laver, serverer og præsenterer deres is, fortæller han.

Annonce

Ikke tilfældigt med is

Det er ikke tilfældigt, at Horsens-parret, der i dag er bosat i Egebjerg, nu vælger at åbne is-café i byen.

Is har stort set altid tiltalt Mark Andreæ, der blev færdiguddannet kok i 2015. I 2020, som supplement, valgte han derfor at tage et kursus på universitetet Carpigiani i Italien nær Bologna, der underviser i fremstilling af is.

- Det skal smage fantastisk, og det skal have en wow-effekt for gæsterne, så har jeg det godt.

Hustruen Camilla Andreæ skal bistå sin mand med firmaets økonomi og den administrative del. Hun er uddannet bachelor i erhvervsøkonomi.

- Vi har brugt brugte de seneste to måneder på at renovere lokalet i Graven og på at teste al isen. Jeg kan love, at det her ikke er helt almindelig scoop-is i bæger eller vaffel. Jeg producerer hver dagen ny is, og det er is, der er støbt i forme med et flot design til følge, fortæller Mark Andreæ.

Hos Iskagen vil man derfor kunne få små portionsanrettet iskager, der som eksempel ikke kun smager af citron, men også ligner en.

- Man skal også spise med øjnene. Det skal på alle måder være en smagfuld oplevelse, siger Mark Andreæ, der også vil tilbyde iskager i forskellige størrelser og op til otte personer.

Annonce

Venter med ansatte

Parret, der begge er i midt 20'erne, har valgt at åbne uden at ansætte personale - den del må komme med tiden, forklarer de.

- Derfor bliver det udelukkende mig selv, kunderne vil møde i forretningen - men også Camilla, hvis vi får ekstra meget at lave, siger Mark Andreæ.


Man skal også spise med øjnene. Det skal på alle måder være en smagfuld oplevelse.

Mark Andreæ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce