Annonce
Horsens Posten

Ny supporterklub i HH Elite dyrker fællesskabet og håber på flere medlemmer

Det er tanken om at have noget socialt og hyggeligt sammen, der bærer fanklubben. Så "bare på med halstørklædet, Peter", synes Hans Justesen at sige til klubformanden. Foto: Jørgen Hasseriis
Kom og vær med, lyder opfordringen fra ny fanklub til HH Elite, der er opstået efter klubbens oprykning til den bedste række.
Annonce

Horsens: Med et snit lidt over de 1000 tilskuere i år i Forum Horsens føler Hans Justesen og Peter "Salat" Petersen sig ikke alene, når de hepper på HH Elites kvinder.

Faktisk er håndboldfansene i Horsens langt flere end tidligere år, hvor der højst kunne være 350 inde i hal 2 i Forum Horsens.

Horsensiansk damehåndbold er kommet tilbage på øverste hylde efter 10 års fravær, og det kan blive indledningen til en ny, stor epoke, mener de to håndboldentusiaster, der i august stiftede en ny fanklub, HH Elite Support af 2019.

En fanklub, der i kraft af sit navn gerne vil understrege, at den ikke har noget med tidligere fanklubber at gøre.

- Der eksisterer også en anden fanklub, men den gør ikke meget væsen af sig. Du kan godt skrive, at den er rivaliserende, for de vil ikke rigtigt være med. Så vi forsøger at skabe en ny fanklub, fortæller klubbens formand Peter "Salat" Petersen.

Medlemstallet har rundet 70, og fanklubben lægger vægt på, at det skal være hyggeligt at være med omkring kampene.

- Fodbold er sådan noget med øl. Det er håndbold ikke. Her hygger vi os med kaffe og sodavand. Det er samværet og fællesskabet, det handler om. Det tiltaler mange familier, forklarer han.

Det er spændingen, stemningen og fællesskabet ved kampene, der gør det til en oplevelse at være med.

Peter "Salat" Petersen, formand for fanklubben

Annonce

Mangler en slagsang

Fanklubben vil nu intensivere jagten på nye medlemmer blandt børnene, fordi børn ofte har deres forældre med.

- Man kan godt sige, at det er næsten som at være i en familie. Vi skal ha' fat i ungdomsholdene, og vi skal ha' fat i mange af dem, der ellers har svært ved at komme ud, uddyber fanklubbens kasserer, Hans Justesen.

- Mange siger, at de ser håndbold i fjernsynet - det er så dejligt let. Men de skulle prøve at komme med til en kamp, og det var der nogen, der lod sig overtale til, og nu siger de, at det var i hvert fald ikke sidste gang. De hyggede sig, smiler han.

- Når jeg taler med folk, siger jeg til dem: "Tror du ikke, at det her ku' wære noget for dig", siger han på uforfalsket vendelbomål.

Den 66-årige vendelbo kom fra Vendsyssel over København og til Horsens for 35 år siden, og da hans søn hurtigt startede med at spille håndbold i byen, begyndte han selv at holde med byens hold.

- Jeg er fan af sporten, men det er også det sociale, der betyder noget, pointerer han.

Annonce

Vil fylde en bus

Håbet for de to supportere anno 2019 er at kunne fylde en bus med tilhængere til udekampene. Stemningen i sådan en bus kan være fantastisk, mener de to, men indtil videre er der kun 15-20 stykker, der tager til HH Elites udekampe. Og så løber det ikke rundt at leje en bus, siger de.

Så indtil videre må fansene nøjes med at samkøre i bil. Det er ikke det samme.

- Vi håber, at vi bliver mange nok til at køre sammen i bus. Det vil give en fantastisk stemning og oplevelse. Men vi har også den holdning, at det ikke kun handler om håndbold, når vi er på tur. Der skal også være tid til at lave andre ting, opleve noget kulturelt, komme ud og se noget. Det er ikke håndbold, det hele, fortæller de to fans.

- Selvfølgelig handler det om at bakke holdet op, og vi vil jo gerne være den ekstra mand på banen, der gør en forskel. Nykøbing Falster Alliancens fans, for eksempel, er meget mere organiserede. De har nærmest orkesterledere, der står og styrer deres støtte til holdet. Det vil vi også ha'. Vi har tromme og truthorn, men vi mangler en slagsang, fortæller den 60-årige fanformand, der som tidligere direktør for Carls Sennep/Horsens Salater har sponseret håndbolden i byen i mange år.

Horsens Håndboldklub

* Håndboldspillet I Horsens begyndte i 1920 med Horsens forenede Sportsklubber (HfS). Siden slog HfS sig siden sammen med Horsens Freja og blev til Horsens forenede Håndboldklubber (HfH).

* Horsens Håndboldklub (HH) voksede ud af det, da HfH fusionerede med Dagnæs IF i 1985. Ideen var at skabe en klub kun for håndbold, der kunne gøre Horsens til en håndboldby med elitehold hos såvel seniorer som ungdom.

* Da HH vendte tilbage til den bedste række i 1996, indledtes en epoke på 14 år, hvor klubben lå uafbrudt på øverste hylde. Det eventyr stoppede i 2010, da HH blev nr. 12 og rykkede ud af ligaen og ned i 1. division. Året efter blev klubben nummer 7, og inden sæsonen 2011/12 blev HH tvangsnedrykket til 2. division pga. manglende indbetalt deltagergebyr.

* I 2014 blev HH Elite A/S etableret af Jørgen Møller, der også er direktør i dag. Målsætningen var at rykke op i den bedste række - og blive der. I den første sæson, 2014/15, skifter HH sine røde trøjer ud og begynder at spille i gult.

* Alletiders bedste HH-placering i den bedste række er en sjetteplads, som klubben er endt på fire gange - senest i 2005/06.

* Klubben vandt pokalfinalen i 2004 og spillede ialt syv returopgør i europæisk regi i Tyskland, Slovakiet, Ungarn, Hviderusland, Polen og Frankrig - samt i Randers.

* Landsholdsnavne med håndboldopdragelse i Horsens: Vivi Kjærsgaard, Gitte Madsen, Anja Byrial Hansen, Karen Brødsgaard, Christina Roslyng, Louise Pedersen, Karin Mortensen, Tine Ladefoged, Mette Sjøberg og Jane Wangsøe Knudsen.

Kilder: hhelite.dk, horsens folkeblad og wikipedia

Annonce

En svag start

Sidste hjemmekamp i Forum Horsens inden vinterpausen på grund af VM i damehåndbold er onsdag 13. november, hvor modstanderen hedder Ajax København. Og det er en vigtig kamp for de gule horsensianere.

De to HH Elite-supportere er nemlig enige om, at starten på det nye liv i Ligaen har været noget anstrengt, og at der er brug for flere point nu.

Kun én sejr er det blevet til - over bundproppen og lokalrivalerne Skanderborg, der desværre vandt forleden og nu har efterladt HH Elite på sidstepladsen med to point.

- Vi rykker ikke ned. Det gør vi ikke, forsikrer Hans Justesen dog.

En række spillere har nemlig været skadet og forventes klar efter 4. januar, når sæsonen går i gang igen.

Så ingen grund til panik. Tværtimod. For det er hyggen og fællesskabet, der vinder.

Eller som håndboldklubbens slogan siger:

- Sammen vinder vi i Horsens.

Horsens Håndboldklub-fans gennem mange år, Hans Justesen (t.v.) og Peter Petersen. Foto: Jørgen Hasseriis
Det summer af håndboldfeber hos fanklubbens kasserer Hans Justesen (t.v.) og formand Peter "Salat" Petersen, der sammen med maskotten Brummeline er klar med opbakning til HH Elite. Foto: Jørgen Hasseriis
Det summer af håndboldfeber hos fanklubbens kasserer Hans Justesen (t.v.) og formand Peter "Salat" Petersen, der sammen med maskotten Brummeline er klar med opbakning til HH Elite. Foto: Jørgen Hasseriis
Melissa Petrén, HH Elites svenske topscorer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Den nye maskot, Brummeline, skal hjælpe håndbolddamerne godt igennem det første år i den bedste række. Foto: Jørgen Hasseriis
Gennemsnitligt har der været 1000 tilskuere til HH Elites hjemmekampe i denne sæson. Foto: Michael Just
Kasserer Hans Justesen (gul trøje og tørklæde) går gerne forrest i opbakningen til holdet. Arkivfoto: Michael Just
Fanklubben vil gerne have fat i flere børn, fordi fantilværelsen handler meget om at være sammen om noget og at hygge sig. Foto: Michael Just
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Næste sæson er på plads: Seniorteatret præsenterer forbudte sange, velkendte kunstnere og et knald af en nytårskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce