Annonce
Horsens Posten

Nye bog & idé-ejere: Vi satser på flere brætspil og børnebøger

1. juni var der ejerskifte i Bog og idé på Søndergade. Her overtog Mosegaard Pedersen (midten) og Mike Jensen forretningen, mens Winnie Rahbek er blevet udnævnt til butikschef. Foto: Line Kyed

Bog & idés nye ejere Christian Mosegaard Pedersen og Mike Jensen overtog forretningen i Søndergade 30 per 1. juni. Nu skal de i gang med en mindre ombygning af forretningen.

Annonce

Horsens: 1. juni fik Bog & idé i Søndergade nye ejere.

De nye indehavere er Christian Mosegaard Pedersen fra Viborg og Mike Jensen fra Holstebro. Stedets nye butikschef er Winnie Rahbek, der i forvejen er et kendt ansigt i forretningen, hvor hun blev udlært for 13 år siden og har arbejdet en hel del af de efterfølgende år frem til i år.

- Jeg er klar og har gjort mig mange overvejelser, så vi kan føre butikken videre med den gode stemning og atmosfære, som vi altid har haft her, siger hun.

De seneste to år har Christian Mosegaard Pedersen og Mike Jensen oplevet en god fremgang i salget af børnebøger, og af den årsag satser de også på at gøre netop det område i forretningen en del større. Foto: Line Kyed
Annonce

Mere plads

De to nye indehavere har planlagt en mindre ombygning og optimering af den 275 kvm store Søndergade-forretning fra 18. juni. De regner med, det vil tage cirka tre dage.

- Vi får nyt inventar, og så flytter vi lidt om i butikken for at få skabt mere plads til flere varer. Blandt andet satser vi på et større område til brætspil, der er ekstremt populært, ligesom vi også vil give mere plads til børnebøger, fortæller Mike Jensen.

Han forklarer, at man de seneste to år har oplevet en større fremgang i salget af netop børnebøger. Specielt sidste års lancering af konceptet "Læseglæde i børnehøjde" har fået kasseapparaterne i de to indehaveres i alt ni fælles forretninger til at klinge yderligere.

Med "Læseglæde i børnehøjde" kan børn og unge få pengene tilbage, hvis bogen, de har købt, ikke lever op til forventningerne.

Også brætspil bliver et af de områder, der får mere plads i forretningen inden længe. Foto: Line Kyed
Annonce

To drevne herrer

Christian Mosegaard Pedersen og Mike Jensen købte deres første fælles Bog og idé-forretning sammen for fire år siden i City Vest i Aarhus.

Siden er det gået slag i slag. Til juli overtager de deres 10. Bog & idé - i Frederiksberg Centret på Sjælland.

Udover de fælles Bog & idé-forretninger står Mike Jensen fra Holstebro som ejer af fire øvrige forretninger inden for Bog & idé-kæden fordelt i byerne Herning, Skjern, Ringkøbing og Holstebro, mens Christian Mosegaard Pedersen selv ejer Bog & idé i sin hjemby Viborg.

Annonce

Gejst og god stemning

Nu glæder de sig over at have fået muligheden for at skulle tage sig af endnu en Bog og idé. Men det bliver på det overordnede plan. Den daglige drift betror de Winnie Rahbek og stedets øvrige ansatte, der i alt tæller fem fastansatte.

- Vi er den type ledere, der gerne vil give ansvar og vise tillid til vores ansatte. Det har vi god erfaring med, så derfor bliver det også sådan her i Horsens, siger Christian Mosegaard Pedersen.

Han fortæller, at personalet desuden har udvist stor gejst igennem hele ejerskiftet.

- Af den grund er vi også meget sikre på, at de om nogen sagtens kan løfte opgaven videre - og tage den gode stemning, fra da Allen og Helle havde stedet, med videre i dagligdagen. Vi håber og tror, det vil fortsætte med at være en del af butikkens dna, siger

Christian Mosegaard Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce