Annonce
Horsens Posten

Nye digitale skilte: Sådan kommer du hurtigst frem lige nu

Et af de fem trafikskilte er sat op på Silkeborgvej lige før spejderhytten Wigwam. Skiltet anbefaler med pile, hvilken vej bilisterne skal køre til midtbyen for at spare tid. Foto: Mads Dalegaard
Som en service til bilisterne er der sat fem nye skilte op ved indfaldsveje til Horsens. Vejledningen om den hurtigste vej til midtbyen er baseret på de aktuelle rejsetider og tager udgangspunkt i data fra bilisternes egne gps'er.
Annonce

Horsens: Data fra bilisternes egne gps'er bruges nu til at hjælpe dem med at finde den hurtigste vej ind til Horsens midtby.

Horsens Kommune har opsat fem digitale trafikskilte ved centrale indfaldsveje til Horsens, der via tilbagemeldinger om kørselsmønstre fra bilisternes gps'er giver et kvalificeret bud på, hvilken vej man skal vælge ind til centrum.

Skiltene er opsat på Skanderborgvej nord for Gl. Århusvej, Skanderborgvej nord for Silkeborgvej/Vestergade, Silkeborgvej lige før E45, når man kommer fra vest, Silkeborgvej lige før Schüttesvej og på Haldrupvej lige før Sølystvej i retning ind mod byen.

- Skiltene viser hvilken rute, der er mindst og mest belastet baseret på de aktuelle rejsetider, og det er vores forhåbning, at bilisterne vil følge skiltningen og dermed køre ad den rute, der er mindst belastet. Det kan for eksempel være interessant i forhold til vejarbejdet på Schüttesvej, hvor man vil kunne blive ledt en anden vej, hvis det er det mest hensigtsmæssige, siger Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i kommunens afdeling for Affald og Trafik.

Alle tavlerne er sat op, men fra kommunens kommunikationsafdeling lyder det, at der kan gå nogle dage, før de er helt oppe at køre, da man lige nu er ved at få det sidste teknik på plads.

Annonce

Data købt af gps-udbyder

Når bilisten har sin gps tændt, kan man få oplysninger om for eksempel fartkontroller, men der går også data retur til gps-udbyderen. De lokale data har Horsens Kommune købt, i første omgang til interne analyser af trafikmønstre på de lokale veje.

- Det er data, vi har haft i halvandet års tid, og som vi har brugt til at analysere trafikken. Nu bruger vi dem så til en ting mere, siger Allan Lyng Hansen, der understreger, at de data, kommunen modtager om bilisternes færden, er anonymiserede.

Tavlerne på Skanderborgvej og Silkeborgvej viser, hvilken vej der er den hurtigste til krydset ved Bygholm Parkvej/Lichtenbergsgade (centrum), mens tavlen ved Haldrupvej viser den hurtigste vej til E45 (henholdsvis Horsens C og Horsens V, afhængig af om man kører ad Strandpromenaden eller Langmarksvej.

Tavlerne er dynamiske og kan også bruges til at informere om særlige situationer, for eksempel hvis en vej bliver spærret.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Fire komikere i ét show

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nabokrigen raser i ny bog

Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce