Annonce
Horsens Posten

Nyt højt smittetal i Horsens Kommune: På landsplan er udviklingen "stærkt bekymrende"

Torsdagens smittetal i Horsens Kommune er højere end de tre foregående dage tilsammen. Arkivfoto: Morten Pape
Torsdagens smittetal i Horsens Kommune overgår de tre foregående dage tilsammen. Borgmester Peter Sørensen (S) kalder udviklingen i Danmark for stærkt bekymrende.

Horsens: Efter tre dage med tre nye smittetilfælde om dagen i Horsens Kommune er denne torsdag endnu en højdespringer i statistikken.

16 nye tilfælde af covid-19 er der blevet konstateret det seneste døgn, oplyser borgmester Peter Sørensen (S).

- Som jeg har sagt tidligere, skal vi vænne os til, at det går op og ned, tilføjer han.

Tallet giver ikke anledning til noget nyt i Horsens Kommune. Ingen nye restriktioner eller påbud om det fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Bekymrende udvikling

Til gengæld kigger borgmesteren med bekymrede øjne mod det landsdækkende smittetal. Torsdag lyder det på 760 nye tilfælde af covid-19, hvilket er det hidtil højeste antal registrerede på ét døgn.

Han kalder udviklingen stærkt bekymrende.

- Det er på et niveau, hvor man begynder at snakke om yderligere nedlukning. Ministeren (sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), red.) var meget klar i talen torsdag morgen, hvor han sagde, at man ikke afviser nye restriktioner, og de vil jo også komme til at gælde i Horsens, lyder det fra Peter Sørensen.

Daglige smittetal i Horsens Kommune

Hver dag kommer der en ny melding for, hvor mange der testet positiv for covid-19 i Horsens Kommune inden for det seneste døgn - altså siden sidste måling.

Tallet dækker over, hvor mange af de analyserede tests, der er konstateret positive. Det betyder, at testen altså godt kan være foretaget tidligere.

Sådan ser de daglige tal ud i oktober:

Torsdag 22. oktober: 16 nye tilfælde

Onsdag 21. oktober: 3 nye tilfælde

Tirsdag 20. oktober: 3 nye tilfælde

Mandag 19. oktober: 3 nye tilfælde

Søndag 18. oktober: 6 nye tilfælde

Lørdag 17. oktober: 6 nye tilfælde

Fredag 16. oktober: 6 nye tilfælde

Torsdag 15. oktober: 8 nye tilfælde

Onsdag 14. oktober: 23 nye tilfælde

Tirsdag 13. oktober: 6 nye tilfælde

Mandag 12. oktober: 8 nye tilfælde

Søndag 11. oktober: 16 nye tilfælde

Lørdag 10. oktober: 20 nye tilfælde

Fredag 9. oktober: 43 nye tilfælde

Torsdag 8. oktober: 20 nye tilfælde

Onsdag 7. oktober: 5 nye tilfælde

Tirsdag 6. oktober: 5 nye tilfælde

Mandag 5. oktober: 3 nye tilfælde

Søndag 4. oktober: 8 nye tilfælde

Lørdag 3. oktober: 3 nye tilfælde

Fredag 2. oktober: 4 nye tilfælde

Torsdag 1. oktober: 5 nye tilfælde

Det er med henvisning til en mindst lige så bekymret Magnus Heunicke, der sagde følgende til ritzau:

- Det er de næste to-tre dage, der bliver afgørende. Jeg kommer ikke til at afvise nogen som helst skærpede restriktioner eller regler. Vi følger det tæt, og myndighederne har skruet op for beredskabet.

Torsdag eftermiddag bekræfter statsminister Mette Frederiksen (S), at der vil komme nye restriktioner fra myndighederne inden for de kommende dage.

Annonce

Forventer stigning

Af nye restriktioner har mundbind i supermarkeder og forsamlingsforbud på over 10 eller 20 personer været nævnt, men Peter Sørensen ved ikke andet, end der er mange mulige restriktioner på bordet.

- Jeg lytter mig til, at myndighederne forventer en stigning i smittetallet, men jeg har ikke hørt andet end det, der er kommet frem, siger han.

Annonce

Mange unge smittede

Borgmesteren fortæller, at Horsens Kommune har spurgt uddybende ind til torsdagens tal i forhold til, om sidste uge - efterårsferien - har haft en betydning, men han forventer ikke at vide mere før fredag.


I og med, at smitten i Danmark er konstant lige nu, er det meget positivt, at der ikke kommer 16 i den ældste aldersgruppe, som vi ved bliver allerhårdest ramt.

Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune


I torsdagens tal kan han desuden se, at tre af de smittede er i alderen 10-19 år og syv er 20-29 år. De sidste seks er mellem 30 og 70 år med kun en smittet i 60-årsalderen.

- Hvis man skal kigge lidt på tallene – og det er sagt med forbehold for, det bare er tallet for ét døgn – så tror jeg ikke, vi har set 10 i aldersgruppen 10-30 år på én gang. I og med, at smitten i Danmark er konstant lige nu, er det meget positivt, at der ikke kommer 16 i den ældste aldersgruppe, som vi ved bliver allerhårdest ramt, siger Peter Sørensen.

Incidenstallet, der dækker over antallet af smittetilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere, ligger i Horsens Kommune på 47,4.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Introduktion til Facebook

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce