Horsens: Kunderne i Bytorv Horsens skal lære dem, der står bag disken, bedre at kende. Og personalet vil også gerne kende kundernes syn på deres butikker.
Derfor kan kunderne nu stemme på månedens butik. Den første, der netop er blevet kåret, er Vibholm Guld & Sølv. Flere tusind har taget sig tid til at stemme på den af de 27 forretninger, som kunderne mente skulle vinde, oplyser centerdirektør Anette Vestergaaard.
I butikken var glæden stor. Ikke alene over othellolagkage, diplom og den store vandrepokal.
- Vi må jo gøre det rigtige, siger 25-årige butikschef Ann-Britt Kristiansen, der sammen med sine kolleger gør meget for, at kunderne skal opleve service. Også de såkaldte kigge-kunder.
- Måske vender de tilbage igen. Vi skal virkelig sørge for at give kunder en god personlig oplevelse. På den måde adskiller vi os fra nethandel.
Komiker med til at sparke projekt i gang
Månedens butik er en del af et stort projekt, som Bytorv Horsens har sat i værk. Med hjælp fra standup-komikeren Uffe Holm blev initiativet sparket i gang i marts. Hele 120 ansatte og butikschefer deltog i det store kick-off-møde.
- Vi har besluttet os for, at vi vil lære vores kunder endnu bedre at kende. Og de skal lære os at kende, siger centerdirektør Anette Vestergaard.
Bytorv Horsens er hovedsponsor for Byens Bedste, som Horsens Folkeblad og Horsens Posten står bag. Det blev afviklet i Fængslet i marts, og til de 10 kategorier var blot en enkelt butik fra Bytorv Horsens nomineret, nemlig Kids Coolshop, som i mange år har befundet sig i Hospitalsgade. Det sendte Anette Vestergaard i tænkeboks for at overveje, hvordan forretningerne får endnu større gennemslagskraft. I det daglige er det hverken anerkendelse eller kunder, det skorter på, fortæller hun.
27 procent flere kunder
- I april havde vi 27 procent flere kunder end i april 2019, som vi sammenligner med, da vi var ramt af nedlukninger i både 2020 og 2021, siger hun.
- Vi har masser af ildsjæle og profiler. Vi vil gerne have, at kunderne ikke alene kender dem som ansatte i en butik, men også som Linette, Johan og Ann-Britt, siger hun.
Anette Vestergaard fortsætter, at det er lidt nemmere at blive kendt på gågaden, hvor der er masser af gadevarer og udeservering. I et center vil der ikke være samme synlighed. Derfor skal der gøres en ekstra indsats for at øge kendskabet mellem butik og kunder.
Handler også om service
Service er et af de vigtige fokus-punkter. På vejen ud af centret kan kunderne med et enkelt tryk tilkendegive, om de oplever god, mindre god eller ringe service.
Centret har også entreret med en "mystery shopper", altså en helt almindelig kunde, som får betaling for besøge en butik for at opleve, hvordan servicen fungerer.
- Vi vil gerne vide, hvad kunderne synes om os, siger Anette Vestergaard.
Modsat vil kunderne kunne møde forretningerne og deres personale i små film, som vil blive lagt ud på hjemmeside og sociale medier. De vil også kunne ses i Megascope.
Anette VestergaardVi har besluttet os for, at vi vil lære vores kunder endnu bedre at kende.