Annonce
Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Pas på kloden, lyder det i denne nytårshilsen fra klummeskribenten.

Velkommen til 2022. Velkommen til januar, med den evige agt for gentænkning, genopfindelse og generalisering af sig selv. Velkommen til en ny dag, med nye muligheder. Fuglene letter, jeg har aldrig været kønnere og mit forhold til min nabo er bedre end … Stop! Hold! To sekunder.

Jeg spiste et stykke vandkringle i går. Det er min yndlingskage og en sølle trøst i forhold til nyheden om at Slotsbageren lukker. Hvor er du, du unge bager, der overtager den historiske adresse og sikrer mit søndagsrundstykke? Når jeg ikke tænker på vandkringle, tænker jeg ofte på livet. Stort og småt, du ved – en dagdrømmer i sin fulde vigør. En evig nysgerrighed på menneskets bedrifter, klodens udvikling og sindets magt.

Hvor er du, du unge bager, der overtager den historiske adresse og sikrer mit søndagsrundstykke?

Men jeg har også min hang til vandkringle og et tikkende behov for magelighed. Når mit, ovenfor beskrevet, store nysgerrige ego forsøger sig ud i bæredygtighedens univers, kan en stiv fremtoning derfor forekomme. Du ved, følelsen af ikke at være tilstrækkelig. Kender du den?

Annonce

Please, sig ja, ellers ser det sort ud for mig og denne klummes eksistens. For lige som vandkringlen i mine dagdrømme, har jeg også en trang til udfoldelse og fest. Du ved, lidt lækkert. Fx. nyt tøj. Jeg har selv en fortid i modebranchen og har set branchens tempo.

Et tempo som dog har fået et gevaldigt nyt fokus de sidste par år. For. Vi. Skal. Passe. På. Kloden. Lettere stakåndet, men jeg kom igennem. Mange brands gør deres for bæredygtigheden, men der findes intet bedre for kloden end ikke at købe nyt. Så enkelt er det. Min trang til udfoldelse og fest må tørste til døde.

Som bageren var på Slotsgade, er Tøjbyttehandlen på Allegade; en juvel i vores by. En genoplivende drink som lindrer min tørst til udfoldelse og fedt. Som et overflødighedshorn, med serpentiner og fyldte chokolader er Tøjbyttehandlen et lokalt koncept af lækkerhed, tilgængelighed og bæredygtighed. Jeg dagdrømmer ikke. Du får et kodeord: GÅ DEROP!

Okay, det blev til to kodeord i stedet for ét, og min nytårshilsen endte alligevel med at omhandle gentænkning, genopfindelse og generalisering. Men lysten til vandkringle er fortsat den samme og takket være Tøjbyttehandlen er bæredygtighed ikke længere "oh no", men derimod et fyrværkeri af dagdrømme. Slå et smut forbi konceptet på Allegade 49, og er du i tvivl, om hvilken kage du skal købe med hjem, har du her min anbefaling.

Rigtig Godt Nytår.

Annonce
Horsens Posten

Næsten 800 nye smittetilfælde: Nu har hver femte indbygger i Horsens Kommune haft covid-19

Annonce
Horsens Posten

Bytorvets logo er blevet meget større - og det kan skifte farver

Annonce
Horsens Posten

En times ventetid og 100 mennesker i kø: Testcenter i Horsens er presset af covid-19-smitten

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

20-årig tænkte: Det er et lortejob. Nu er arbejdet med ældre det fedeste, hun kan forestille sig

Horsens Posten

Svømmehal får livreddertårn indendørs - og alle badegæster kan få lov at prøve kræfter med det

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbaderklub

Horsens Posten

Ny chef om omfattende renovering af stort varehus: - Det har været nogle kaotiske uger

Horsens Posten

27-årig tog en kølig beslutning: Nu overtager han to Paradis-butikker

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbadeklub

Horsens Posten

Særudstilling om Pretty Maids forlænges et halvt år

Horsens Posten

Guirlanden har lavet et nyt "maskineri", der bringer smilet frem på Gasvej

Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce