Annonce
Horsens Posten

Oldebarn spørger: Hvem kender til Hans Mikkelsen Brunslevs modstandsgruppe

Hans Mikkelsen Brunslev sidder i forreste række, længst til højre, og Evald Emanuel Skøt Brunslev i forreste række, nr. 2 fra venstre. Er der nogen, som kender til den modstandsgruppe, som de skulle have været en del af, spørger oldebarnet. Privatfoto
Kasper Brunslev Pedersen interesserer sig for slægtsforskning, men kan ikke komme videre med sin oldefar og hans søns engagement i modstandsbevægelsen.
Annonce

Horsens: Hans Mikkelsen Brunslev og hans søn Evald Emanuel Skøt Brunslev var aktive i en modstandsgruppe i Horsens under Anden Verdenskrig.

Det ved de i familien Brunslev, men de ved ikke meget mere.

Derfor har Kasper Brunslev Pedersen bedt om hjælp hos Horsens Postens læsere. Han er oldebarn af Hans Mikkelsen Brunslev, som levede fra 1892 til 1963. Evald Emanuel Skøt Brunslev var bror til hans morfar og levede fra 1918 til 1950. Han døde i så tidlig en alder, at han ikke fik fortalt videre om tiden i modstandsbevægelsen.

Kasper Brunslev Pedersen, som bor i København og er optaget af slægtsforskning, ved også, at de begge arbejdede på Horsens Gasværk, måske som vagter.

Han har været i kontakt med Horsens Byarkiv, som ikke kunne hjælpe ham videre.

- Lige nu er der så meget fokus på krigen på grund af 75 året for befrielsen, og derfor synes jeg, det kunne være interessant at finde ud af mere om min oldefar og hans søn, siger han, der har sendt vedlagte foto fra Horsens Gasværk.

- Måske kan andre i gruppen identificeres, og måske har de hørt noget om denne modstandsgruppe og fortalt det videre, håber Kasper Brunslev Pedersen.

Han kan kontaktes på mail: kaspy7@gmail.com og tlf. 28300435.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Fem fra politirapporten

Horsens Posten

Loppemarked i Pipkvarteret

Horsens Posten

Fire komikere i ét show

Horsens Posten

Nabokrigen raser i ny bog

Annonce