Annonce
Horsens Posten

Onsdagens coronatal: Flere nye smittede i Horsens Kommune - men incidenstallet falder

17.254 borgere i Horsens Kommune er blevet PCR-testet den seneste uge, hvilket er det højeste antal siden sidst i marts, da Statens Serum Institut stoppede med at tælle hurtigtest med i statistikkerne. Arkivoto: Morten Pape
Antallet af nye registrerede smittetilfælde i Horsens Kommune er det højeste i seks dage, men incidenstallet er det laveste i otte.

Horsens: Onsdag er der registreret 24 nye tilfælde af covid-19 i Horsens Kommune ifølge den nyeste opgørelse fra Statens Serum Institut.

Det er det højeste antal siden torsdag i sidste uge, men det sender ikke måltallene for smitteudviklingen i vejret.

I alt der konstateret 142 smittede i Horsens Kommune den seneste uge, og det giver et incidenstal på 156,5 tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere - det laveste siden 4. maj.

Annonce

Positivprocenten, der angiver andelen af positive svar blandt de analyserede prøver, ligger på 0,82, og det er ikke set lavere siden 3. maj.

Et nyere tal i statistikkerne er det testjusterede incidenstal, der bruges til at vurdere, om kommuner skal lukke ned. Her tager man højde for, hvor mange der bliver testet i kommunen, når man beregner smitteudviklingen.

Det testjusterede incidenstal ligger onsdag på 102 for Horsens Kommune, hvilket betyder, at det fortsætter ned efter at have toppet 6. maj på 134. Tallet skal over 250, før en kommunal nedlukning kommer på tale.

Sønderbro på vej mod genåbning

Sådan en er Horsens Kommune ikke i nærheden af, men til gengæld er Sønderbro sogn stadig ramt af den meget lokale nedlukning af sognet.

Her er smittetallene faldet en del siden, nedlukningen trådte i kraft lørdag, og der skal efterhånden ske en meget stor og pludselig stigning, hvis sognet ikke kan genåbne lørdag i denne uge.

Genåbningen kræver, at mindst et af de tre nedlukningskriterier - incidenstal over 500, over 20 smittede og en positivprocent over 2,5 - ikke er opfyldt i en uge i træk.

Onsdag ligger Sønderbro Sogns smittetal lavere på alle tre kriterier, og for incidenstallet har det været sådan siden lørdag.

I skrivende stund er det på 218, mens der er 16 smittede og en positivprocent på 1,19. Alle tal er baseret på den seneste uge. Incidenstallet for Sønderbro Sogn vil først være for højt, hvis der er mindst 37 smittede i løbet af en uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kor synger i Tobaksgården

Annonce