Annonce
Horsens Posten

Onsdagens coronatal: Nu er hver 20. horsensianer stukket to gange - få vaccine-overblikket her

Indtil videre skal man have to stik for at være færdigvaccineret, men når man på et tidspunkt kan blive vaccineret med versionen fra Johnson & Johnson, vil den kun kræve et enkelt prik. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fem procent af indbyggerne i Horsens Kommune er færdigvaccineret, fremgår det af onsdagens tal fra Statens Serum Institut. Der er konstateret 11 nye smittede det seneste døgn.

Horsens: Lige nu er corona-vaccinationerne dét, de fleste af os danskere venter på. Med god grund.

For når alle over 50 år er blevet vaccineret, kan det danske samfund med få undtagelser åbne helt. Sådan lød det mandag aften fra statsminister Mette Frederiksen (S) i forbindelse med præsentationen af genåbningsplanen.

I Horsens Kommune er det nu fem procent af indbyggerne, der er færdigvaccineret - altså hver 20. horsensianer. I alt har 4633 indbyggere i kommunen fået begge stik, fremgår det af onsdagens tal fra Statens Serum Institut.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune onsdag 24. marts:

  • 11 nye tilfælde af covid-19 registreret af Statens Serum Institut i 4468 analyserede prøver - både PCR- og hurtigtests. Positivprocenten er dermed på 0,25.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 10,10 nye smittede om dagen.


Smittetal for de seneste syv dage:

  • 81 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er 23.161.
  • Incidenstal på 89,3 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten for de syv dage er på 0,35.


Status på vaccinationer:

  • 10,32 procent i Horsens Kommune har fået første stik. På landsplan er det 11,07 procent.
  • 5,00 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er det 5,67 procent.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse. Tallene for smittede dækker fra 10. marts over både PCR- og antigentests (hurtigtests).

Andelen er en smule under landsgennemsnittet, hvor 5,67 procent af danskerne er færdigvaccineret.

Når det kommer til, hvor mange danskere der er påbegyndt vaccinationen, er andelen på 11,07 procent. I Horsens Kommune har 10,32 procent som minimum fået det første stik.

Annonce

Lang vej endnu

Der er stadig lang vej fra de fem procent færdigvaccinerede i Horsens Kommune og til, at alle over 50 år kan kalde sig corona-vaccineret.

I Horsens Kommune er cirka 37 procent af indbyggerne over 50 år ifølge seneste optælling fra Danmarks Statistik, og af de fem procent færdigvaccinerede i kommunen tilhører en væsentlig andel frontpersonale, som er under 50 år.

I Sundhedsstyrelsens seneste vaccinationskalender fremgår det, at alle danskere over 50 år kan være færdigvaccinerede ved udgangen af maj.

Her kan flere faktorer spille ind i forhold til forskydninger i kalenderen: Ændringer i mængden af leverede vaccinedoser, en mulig genoptagelse eller et fuldstændigt stop for brugen af AstraZeneca-vaccinen, og hvor stor en del af befolkningen der takker nej til den frivillige vaccine.

Antallet af leverede vaccinedoser vil forventeligt stige over de kommende måneder, og derfor kommer der løbende mere skub i antallet af vaccinerede.

Annonce

Stabilt antal nysmittede

Der kommer løbende også mere skub i antallet af testede horsensianere. I onsdagens opgørelse er der det seneste døgn blevet analyseret 4468 prøver fra indbyggere i Horsens Kommune - det højeste hidtil.

Af dem er 11 tests konstateret covid-19-positive.

Det er syvende dag i træk med mellem ni og 12 nye smittetilfælde i Statens Serum Instituts opgørelser. Smittetallet ligger altså stabilt, og det samme gælder nogenlunde for incidenstallet, der angiver antallet af smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere.

Det ligger på 89,3 i Horsens Kommune. Sammenlignet med nabokommunerne har kun Hedensted med 102,8 et højere incidenstal, mens Skanderborg med 84,6 ligger tæt på.

Incidenstallet er stadig højere i kommuner længere sydpå, bland andet Vejle, Kolding og Billund kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce