Annonce
Horsens

Opbakningen er markant: Midtby-butikker glæder sig til nyt p-hus

En spørgeskemaundersøgelse viser, at de lokale handlende byder et nyt p-hus i Rædersgade velkommen. Tegning fra lokalplanforslaget
Spørgeskemaundersøgelse viser entydig opbakning til nyt p-hus i Rædersgade. Der er et stort behov for flere, lettilgængelige p-pladser, der kan øge handlen i midtbyen, lyder det.
Annonce

Horsens: Der er bred opbakning til det planlagte p-hus i Rædersgade blandt butikkerne i midtbyen.

Det konkluderer Mette Frost, formand for detailhandelsudvalget under Business Horsens, efter at udvalget har gjort status på en spørgeskemaundersøgelse om emnet blandt medlemsbutikkerne.

- Alle de, der har svaret, er positive, forstået på den måde at der er en bred opbakning til, at der i dag mangler p-pladser i midtbyen. Hvis jeg skal citere lidt fra nogle svarene, kan jeg sige, at flere butikker mener, at Rædersgade er en god placering for et p-hus, at det med p-huset fremover vil være lettere at finde en p-plads, og at p-huset øger muligheden for flere besøgende i midtbyen, siger hun.

Især fredag og lørdag er der pres på parkeringen i midtbyen, siger Mette Frost, der for egen regning glæder sig over, at det i højere grad nu er muligt at betale bagudrettet og med en app, når man parkerer i midtbyen.

- På den måde betaler man kun for den tid, man parkerer. Jeg er også begejstret for de nye app-løsninger, der gør det nemt at parkere. Jeg kunne faktisk godt tænke mig, at det blev kommunikeret mere ud, at den mulighed er der, for vi kan høre fra de kunder, der bruger det, at de er glade for det, siger Mette Frost.

Annonce

Nej til smagsdommeri

Der har i Horsens Folkeblad været en del politisk debat om p-husets arkitektur, som flere partier mener ikke passer ind i området.

- Det er der ingen butikker, der forholder sig til i spørgeskemaundersøgelsen. Det er også min private holdning, at arkitektur er der andre, der har mere forstand på. Jeg skal ikke være smagsdommer. Jeg og mange andre butikker kan bare se, at p-huset vil være godt for handlen i midtbyen, siger Mette Frost, der driver butikken Femina Lingeri i Hestedamsgade.

Omkring 30 procent af medlemsbutikkerne har svaret, og det er en ganske pæn svarprocent, mener udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce