Annonce
Horsens Posten

Pantstation i Horsens skal opgraderes - men det bliver ikke lige med det samme

De særlige pantposer vil ikke være nødvendige efter opgraderingen af stationen i Horsens. De skal dog bruges i resten af 2021 som minimum. Arkivfoto: Morten Pape
Dansk Retursystem vil udvide med nye pantstationer og opdatere de nuværende. Den ofte lukkede station i Horsens får en opgradering i 2022.

Horsens: Pantstationen på Endelavevej i Horsens kan se frem til en opgradering, hvor det bliver slut med de særlige pantposer, og hvor der bliver plads til mere pant - og dermed mindre risiko for at møde en automat, der er ude af drift.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Retursystem, der driver stationerne og står for landets pantsystem.

Opgraderingen vil dog først komme i 2022 som en del af en større udvidelse af hele pantstation-konceptet.

Annonce

De nuværende 13 stationer skal opdateres, og der skal opstilles nye, så det samlede antal kommer på 36 ved udgangen af 2025.

Flere og bedre pantstationer skal være med til at lette det pres, der især det seneste år har været på de nuværende - blandt andet den i Horsens, der ofte har været fyldt. Også selv om Dansk Retursystem sidste sommer gik fra fire til syv ugentlige tømninger.

Nye pantstationer tager tid

Dansk Retursystem oplyser, at man særlig har kunnet mærke interesse for stationer i nærheden af genbrugspladser - ligesom den i Horsens - og så har coronapandemien haft en stor indflydelse på den stigende popularitet.

I 2020 var interessen for pantstationerne 40-60 procent højere end året før.

- Vi er nærmest blevet væltet af interessen for pantstationerne, og jeg vil gerne beklage til dem, der er kørt forgæves for at komme af med deres pant, lyder det i pressemeddelelsen fra Lars Krejberg Petersen, administrerende direktør i Dansk Retursystem.

- Vi har løst det, så godt vi kunne, mens vi arbejdede på højtryk på udviklingen af pantstationerne. En pantstation er nemlig ikke en hyldevare, det er noget, der tager tid at udvikle og teste, så den passer til danske forbrugeres behov, men nu har vi en løsning klar, siger han.

Annonce

Klemte dåser giver plads

Lige nu fungerer pantstationen i Horsens på den måde, at man ankommer med sit pant i nogle særlige pantposer, som man afleverer i en af stationens to sluser.

Poserne afhentes af Dansk Retursystem, der derefter tæller panten og sender pengene til det dankort, man registrerede poserne med, da man afleverede dem.

Beskeden her er ikke usædvanlig at møde på pantstationen i Horsens. En opgradering vil betyde, at flasker og dåser kan komprimeres med det samme, og det vil efterlade plads til mere - og dermed mindske risikoen for at møde op til en fyldt station. Arkivfoto: Morten Pape

I de nye system, som allerede er indført i Slagelse, Høje Taastrup og Rødovre, kan man komme med sine egne poser og hælde flasker og dåser i en tragt i maskinen. Pengene udbetales med det samme og er på kontoen inden for en bankdag.

Samtidig kan flaskerne og dåserne komprimeres på stedet, så de fylder mindre og dermed efterlader plads til mere.

Desuden skal opførelsen af flere pantstationer være med til, at der bliver mere plads ved hver enkelt maskine.

Annonce

Lukket to ud af syv dage

Indtil opgraderingen i 2022 må man stadig forberede sig på, at man kan komme til at køre forgæves.


Vi er nærmest blevet væltet af interessen for pantstationerne, og jeg vil gerne beklage til dem, der er kørt forgæves for at komme af med deres pant.

Lars Krejberg Petersen, administrerende direktør i Dansk Retursystem


Da Folkebladet midt i maj var forbi stationen syv gange omkring klokken ni, var der to gange lukket, tre gange åbent og to gange delvist åbent. Og det er endda inden åbningen om morgenen, at stationen tømmes.

På hjemmesiden pantstation.dk kan man løbende følge med i, om pantstationerne er fyldte eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce