Annonce
Horsens Posten

Par efter fem skilsmisser: Jeg ville gerne have talt med sådan en som mig - måske kunne jeg have lavet et shortcut

Olav Gullaksen og Susanne Frandsen har til sammen været igennem fem skilsmisser. Nu bruger de deres erfaringer på blandt andet workshops for par og singler. Foto: Marianne Husted
Hvorfor går det galt igen og igen i parforhold. Det har parret Olav Gullaksen og Susanne Frandsen fokus på. Selv har de til sammen været igennem fem skilsmisser. Han kender til utroskab, hun har været udsat for voldtægt. Sammen har de samlet så meget livserfaring, at de tilbyder kurser blandt andet i at få opgraderet sit parforhold.

Horsens: Olav Gullaksen, 55 år, har været igennem to skilsmisser. Det har været over middel-ægteskaber, siger han. Alligevel var det ham, der valgte at bryde op begge gange.

Han ville være den perfekte far og ægtemand, der tilpassede sig og ville gøre alle tilpas. Men han var ikke i kontakt med sig selv.  Han spillede en rolle og følte, at det var den, han blev elsket for.

Susanne Frandsen, 51 år, har været gift tre gange og er blevet skilt lige så mange gange. I sine ægteskaber har hun båret følelsen med sig af ikke at være ønsket og elsket.

Annonce

Dyb samtale og kolde fødder

I dag danner de to par. De mødte hinanden på datingplatformen Tinder i januar. Begge søgte en partner, de kunne udvikle sig sammen med og være hudløst ærlige overfor. Allerede på deres første date, da Susanne Frandsen tog fra Skanderborg for at besøge  Olav Gullaksen i Boligselskabet i Horsens, endte de i en dyb samtale.

Susanne Frandsen fortæller med et kærligt smil om, da Olav Gullaksen opdagede, at hendes fødder var kolde og gav hende strømper på. Der oplevede hun en ny form for opmærksomhed og nærvær.

Olav Gullaksen tilføjer:

- Jeg har siden januar talt mere med Susanne, end jeg har talt med min partnere i mine to ægteskaber.

Annonce

Professionelt parløb

Professionelt har de også fundet sammen. De har begge i mange år arbejdet med sig selv og selvudvikling. Det bruger de også deres arbejdsliv.

I marts lavede de Facebook live-videoer i emner som: Dyrt at blive skilt, kommunikation i parforholdet, spille en rolle og parforholds-obduktion. De tilbyder workshops for par, der ønsker at forny eller opgradere deres parforhold og singler, der vil tiltrække en god kæreste. 12. oktober går de i gang med en kvindecirkel og en mandegruppe med et twist af det andet køn for henholdsvis kvinder og mænd.

Annonce

Fra ingeniør til sexolog

Vestjyden Olav Gullaksen, far til to voksne børn, har foretaget et kæmpeskifte i sit liv. Han er uddannet ingeniør, har været ansat hos Siemens Windpower som projektleder, indtil han i 2012 valgte han at blive selvstændig konsulent inden for vindindustrien.

Nu står der noget helt andet på visitkortet. Han er uddannet sexolog hos Joan Ørting og har desuden taget en coach- og terapeut-uddannelse. Som terapeut arbejder han blandt andet med dynamikken i parforhold og de indbyrdes relationer mellem partnerne. Ordene autenticitet og at tage ansvar for sig selv har også en fremtrædende plads i hans terapeutiske arbejde.

Allerede på den første date fandt Olav Gullaksen og Susanne Frandsen ind i den dybe samtale. Han har erkendt, at han tidligere er blevet elsket for den rolle, han har spillet. For eksempel tog han altid af sted med dårlig samvittighed, når han skulle dyrke sine interesser for motorcykler og pistolskydning. Foto: Marianne Husted

Som han siger:

- Jeg ville gerne have talt med én som mig, så kunne jeg måske have lavet et shortcut i stedet for at tage den lange vej hertil, hvor jeg nu er nået.

Annonce

Hun har været en "pleaser"

Susanne Frandsen, mor til tre, har siden 2010 arbejdet som selvstændig konsulent i ledelse. Et af hendes kerneområder er at flytte ledere og virksomheder fra at være performance-drevet til at være passionsdrevet.

Hun er uddannet cand. merc. i strategi og ledelse og har taget en uddannelse i erhvervspsykologi. Desuden har hun taget en række holistiske uddannelser fra healing til drømmetydning. Hun har også skrevet bøger om personligt lederskab for voksne og en børnebog sammen med Eva Ehler.

Hun beskriver sig selv som hende, man i dag ville kalde 12-tals-pigen, den dygtige og fornuftige kvinde.

- Jeg har altid været en "pleaser", lyder hendes selverkendelse.

Annonce

Vil ikke dunke sig selv i hovedet

Da hun skulle skilles for tredje gang, stillede hun sig selv spørgsmålet: "Du er intelligent - hvorfor kan du så ikke finde ud af at være gift?"

Hun besluttede, at hun ikke ville dunke sig selv i hovedet med det, men se på sine ægteskaber som en rejse, hvor hun har samlet erfaringer. Dem bruger hun i dag til at hjælpe andre til at opnå bedre relationer.

Annonce

Hvorfor går det galt?

Men hvorfor går det så galt igen og igen, spørger journalisten parret?

- Du skal have en god relation til dig selv, før du kan opbygge en god relation til andre, lyder det fra Susanne Frandsen.

Olav Gullaksen fortsætter, at det er vigtigt at kunne tale om det, der gør ondt.

- Det er farligt at sætte sine følelser på snooze, har han erfaret.

Han fik selv åbnet for et emne, der havde været farligt for ham, da han turde fortælle Susanne Frandsen sin historie med utroskab.

Annonce

Utroskab og når trolden får et navn

Han har været viklet ind i et "selvskadende mønster af utroskab". De fleste søger bekræftelse i utroskaben. Andre straffer nærmest sig selv som manden, der aftenen inden sit bryllup med sit livs kærlighed er utro.

- Det handler om, at man ikke har fortjent noget så godt som den kvinde, man skal giftes med.

Da Olav Gullaksen fik talt med Susanne Frandsen om det, fik han brudt et tabu.

- Når trolden får et navn, er der ikke længere nogen trold, som hun siger.

Samtalen betød, at det er blevet ufarligt at tale om utroskab, og at han er kommet af med følelsen af skam og skyld.

- Der er alle mulige former for tabuer, som fylder. De forurener energien og æder os op indefra, siger Susanne Frandsen.

Annonce

Voldtægten sad i kroppen

Susanne Frandsen var for tre år siden udsat for en voldtægt, som hun sammen med Olav Gullaksen har hjulpet kroppen  med at slippe.

- Mentalt stod jeg godt i det, men kroppen huskede. Vi lå en aften i ske, og Olav kunne mærke, at jeg reagerede uhensigtsmæssigt på det. Jeg var nemlig blevet voldtaget bagfra. Vi nærmede os det, og nu er det ikke længere sådan, fortæller hun her ved spisebordet i Olavs stue.

Hun kom i kontakt med sine følelser. Hendes kæreste skulle ikke fikse det, der havde sat sig i kroppen. Men han skulle være nærværende og med i helings-processen.

- Mænd skal ikke fikse tingene for deres koner eller kærester. For når noget skal fikses, føler man, at der er noget galt med én, forklarer hun.

Det skal være ufarligt at tale sammen

Når et par bevæger sig ind i det sårbare rum, handler det om holde bolden på sin egen banehalvdel i stedet for at sige til partneren: "Du er da også altid så..." eller skyde vedkommende forskellige motiver i skoene.

- Det er vigtigt at kunne være i rummet uden at tage det personligt. Energien flyder imellem os, og vi kommer tættere på hinanden. Det er virkelig et bonus for parforholdet, siger Susanne Frandsen.

Par kan ofte gå fejl af hinanden. Den ene går og antager en helt masse om, hvad den anden tænker og føler.

- Du går og bygger en historie op i dit hoved og finder beviser for, at den passer, siger Olav Gullaksen.

Og så får man det måske ikke sagt, før det nærmest eksploderer.

- Det skal være ufarligt at tale sammen. Man skal turde at være sårbar. Det øver jeg mig på  sammen med Susanne. Vi tør at være sårbare sammen.

Parforhold kan flytte sig

Det er da også det, de arbejder med i deres professionelle arbejdsliv. De er overbevist om, at man kan opgradere sit parforhold og få det til at flytte sig. Det kræver, at man er 100 procent nærværende i sit forhold, lyder det fra parret, der arbejder med at bygge bro mellem kønnene.

De har besluttet sig for, at deres liv skal være fyldt af glæde og gode relationer, og det på denne baggrund, de tilbyder kurser og workshops for par og singler.

Når trolden får et navn, er der ingen trold længere.

Susanne Frandsen

Det er lettere at sidde på toppen af et bjerg end at kaste sig ud i et ægteskab.

Et udsagn fra en buddhistisk munk, videregivet af Olav Gulliksen

Terapeuterne Olav Gullaksen og Susanne Frandsen

Olav Gullaksen, 55 år, terapeut, coach og sexolog. Oprindeligt uddannet ingeniør.

Susanne Frandsen, 51 år, terapeut, cand. merc i strategi og ledelse. Selvstændig konsulent inden for blandt andet ledelse.

Laver workshops for par og singler-

Læs mere på www.olavgullaksen.dk og www.susannefrandsen.dk.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Vejarbejdet er slut på en af de mest trafikerede veje i Horsens: Fri bane på fire spor

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Loge i Horsens har fået ny ledelse

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Horsensianerne deler mange skulderklap ud: Indtil nu 3263 indstillinger til Byens Bedste

Horsens Posten

Ved du ikke, hvad du skal lave med børnene i efterårsferien? Her er en kæmpe guide til, hvad der sker i Horsens

Horsens Posten

Masser af liv på banen og tilskuerpladserne: Her er vinderne af skolefodboldturneringen 2021

Horsens Posten

Der går næsten 10 år, før næste store bid af Horsens Havn sælges fra - men det er nu, vi skal have debatten om den attraktive bydel, mener museum

Horsens Posten

Små trekanter skal sprede glæde i gaden - men det trækker ud

Horsens Posten

Så er det nu, Horsens - hvem vil du indstille til Byens Bedste?

Horsens Posten

Hav indflydelse på Horsens' skulpturelle fremtid

Horsens Posten

Facebook-trold chikanerer Bytorv Horsens - stjæler profilbillede og indhold

Horsens Posten

Horsens mister to skobutikker: Den ene er lukket - den anden er på vej til det

Horsens Posten

Så åbner vi for indstillinger til Byens Bedste - brug dette skema

Horsens Posten

Klumme: Bare rolig - der er stadig varer på hylden, men måske kan du ikke lige få den kjole, du havde udset dig

Horsens Posten

Så går vi i luften: Indstil dine favoritter til Byens Bedste 2021

Horsens Posten

Horsens' eneste vaccinationscenter er lukket: Nu kan du blive vaccineret blandt Blædel-krimier og kulturkanoner

Horsens Posten

- Når jeg står her, hvor jeg er nu, fatter jeg ikke, hvor tiden er blevet af

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Et besøg på og langs Horsens Fjord

Horsens Posten

En smadret hånd førte dem sammen: Lotte havde brug for hjælp til administration -  Tanja havde brug for et fleksjob

Horsens Posten

Se foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet

Horsens Posten

Derfor er kommunalvalg vigtigt - læs om det i Horsens Posten

Horsens Posten

Han er selvstændig med to forretninger - nu åbner Abdul sin tredje og denne gang i Horsens-midtby

Horsens Posten

Olivias far får fremtidens madtjans på Gasvej: Muligheder og en fed legeplads lokkede

Horsens Posten

Nyt takeaway-sted på vej - der er ifølge indehaverne tale om juices, sandwiches og super service

Annonce