Annonce
Horsens Posten

Pia Rosenkilde går i datters fodspor: Fra Posten til sosu-assistent

Pia Rosenkilde, 56 år, første skoledag efter et fem måneder langt og vellykket praktikophold på Nørrevang Plejecenter. Og også første skoledag på den nye adresse for Social- og Sundhedsskolen i Horsens. Foto: Marianne Husted
56-årig er glad for at kunne uddanne sig til social- og sundhedsassistent. En gammel drøm er gået i opfyldelse for den tidligere salgsassistent hos Postnord.
Annonce

Horsens: Pia Rosenkilde, 56 år, var blandt de mange studerende, der mandag kunne tage den Social- og Sundhedsskolen på den nye adresse på Konsul Jensens Gade i brug. Da fortsatte hun på hovedforløbet på uddannelsen til social- og sundhedsassistent efter fem måneders praktik.

For Pia Rosenkilde er det stor glæde, at hun kan pakke rygsækken med lærebøger og sætte sig på skolebænken Da hun var ung, søgte hun ind på sygeplejeskolen i Vejle. Det blev til et afslag, og i stedet tog hun imod en ansættelse hos P & T, hvor hun havde afløst som postbud, mens hun gik på hf i Gedved.

Hos postvæsenet fik den nu 56-årige Pia Rosenkilde den interne uddannelse som salgsassistent og mange gode år. Det var også, da hun sad i betjeningen på posthuset i Horsens, at hendes mand gennem 31 år fik øje på hende. Den historie vender vi tilbage til.

- Jeg vidste jo godt, hvilken vej det gik, siger Pia Rosenkilde, der som sit sidste job inden for Postnord kom til postbutikken i Løvbjerg, hvor hun var med til at lære nogle af de ansatte op i postbetjening.

Hun føler, der blev taget godt hånd om de ansatte fra Postnords side, da deres job blev nedlagt. Der var hjælp til at finde ud af, hvad man fremover skulle beskæftige sig med. Økonomien behøvede hun ikke bekymre sig om, da hun som tjenestemand fik tre års løn med sig.

Annonce

Ville arbejde med mennesker

Pia Rosenkilde var ikke i tvivl om, at hun ville have med mennesker at gøre. Hun søgte ind på grundforløbet på Social- og Sundhedsskolen for at læse videre til social- og sundhedsassistent. Hun tog også tage kemi på hf for at prøve, hvordan det var at komme i skole igen.

Hos kommunen blev det til en positiv samtale om praktikforløb. Så alle bekymringer om at gå i gang med en ny uddannelse i en sen alder blev gjort til skamme.

Stakken af lærebøger er imponerende, og Pia Rosenkilde tog da også kemi på hf for at se, om hun stadig kunne finde ud af at studere. Det kunne hun, viste det sig til fulde. Foto: Marianne Husted

Pia Rosenkilde har netop afsluttet et fem måneder langt praktikforløb på Nørrevang Plejecenter. Hun stråler, når hun fortæller om sin praktikperiode på plejecentret.

- Nørrevang er et fedt sted. Søde kolleger, god ledelse og dejlige beboere.

Annonce

Spændende job

Pia Rosenkilde er meget optaget af arbejdet med demente. Hun synes, det er spændende, hvordan man kommunikerer med disse beboere for at nå ind til dem. Nogle har måske brug for at holde i hånd, andre nyder at få et smil. Hun er også glad for at have prøvet at være i aftenvagt for at lære, hvordan beboerne virker om aftenen.

Der var corona-nedlukning i hendes praktiktid. Når vejret tillod det, spiste beboere og aktivitetsmedarbejdere morgenmad sammen udenfor. Det blev til lidt flere gåture i haven med beboerne, der også blev underholdt af både demensklovne og teaterfolk, som optrådte for dem uden for vinduerne.

- Beboerne er på en måde hinandens familie. De hygger sig godt med hinanden, har hun iagttaget.

Pia Rosenkilde er på ingen måde skræmt ved at skulle arbejde inden for ældreplejen, selv om der kan være travlt.


Jeg er så glad for denne chance i mit sene liv.

Pia Rosenkilde


- Jeg er så glad for denne chance i mit sene liv, smiler hun, der med egne ord er helt "vild" med Nørrevang.

Annonce

Går i datterens fodspor

Hun er ikke den eneste i familien, der har fundet sig godt til rette med at arbejde inden for ældreplejen. Foreløbig har to af hendes fem børn fundet veje til sundhedsområdet. Den ældste datter Daniella på 26 år arbejder på et privat plejehjem i Aarhus, hvor hun er elevansvarlig. Datteren Michala på 20 år er netop blevet optaget på sygeplejeskeuddannelsen i Vejle.

Det er et spændende forløb, der venter den kommende social- og sundhedsassistent Pia Rosenkilde, som valgte at forfølge drømmen fra ungdommen, da hun blev afskediget fra Postnord. Foto: Marianne Husted

Og så er der lige historien om ægtemanden, der bakker Pia Rosenkilde op i hendes valg. Mehrad kom til Danmark som iransk flygtning og endte i Horsens. Som mange andre iranere kom han ofte på posthuset for at sende breve, og der fik han et godt øje til Pia.

Annonce

Et nej blev til et ja

En dag afleverede han et brev til hende, hvor der stod, om hun ville med på kaffebar. Det afslog hun, men han var ihærdig, og da han igen spurgte, blev det til et ja til invitationen. Siden sagde de ja til hinanden. Mehrdad konverterede også til hendes religion.

- Hans far sagde ham, at det var i orden med ham, hvis det var et personligt valg. Og det var det, fortæller Pia Rosenkilde, der er medlem af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige.

I dag underviser de begge i kirken. Hun fortæller med et smil, at Mehrdad er blevet så dansk, at han går mere op i jul og andre danske traditioner, end hun gør.

Parret har fået fem børn sammen. Tre bor hjemme endnu, og et af børnene har valgt at konvertere til islam.

- Det har jeg det fint med, når det er et personligt valg, siger hun.

Pia Rosenkilde har skullet vænne sig til skolebøger igen, men hun kan altid diskutere stoffet med sin ældste datter, der er uddannet social- og sundhedsassistent og elevansvarlig på det plejehjem, hvor hun arbejder. Foto: Marianne Husted

Selv er hun ikke et sekund i tvivl om sit valg af uddannelse, selv om det er svært stof, hun skal igennem på hovedforløbet. Til november venter en ny praktik, når hun  skal cykle ud fra Østbyens Hjemmepleje. Hun skal også omkring sygehus og psykiatrien. I 2022 er hun færdiguddannet som social- og sundhedsassistent.

- Det hele er så spændende, siger Pia Rosenkilde, der fik en ny mulighed, da hendes job blev nedlagt.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Fire komikere i ét show

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nabokrigen raser i ny bog

Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce