Annonce
Horsens Posten

Pludselig gik det stærkt: Ngoc vidste ikke hun skulle have sin egen salon

Ngoc Hong Thi Do har netop etableret sig som selvstændig frisør med salon i den høje kælder til familiens hus på Ternebakkevej. - De første uger er bare gået forrygende, siger frisøren på 36 år. Foto: Marianne Husted
På hjemadressen på Ternebakkevej har frisør Ngoc Hong Thi Do netop åbnet sin egen salon. Hendes mand gav hende skubbet til at kaste sig ud i at være selvstændig.

Horsens: For små to måneder siden vidste Ngoc Hong Thi Do ikke, at hun skulle åbne egen frisørsalon.

Hun vidste heller ikke, at hendes mands kontor skulle forandres til en dejlig lys salon, og at hun fra 6. april kunne nøjes med at tage turen ned ad trapperne fra privaten på første- og andensal for at komme på arbejde i sin salon på Ternebakkevej, byLookHorsens.

Da det meste af Danmark blev lukket ned i december, var hun nemlig ansat hos Park By Concept Hair. Det havde hun tænkt sig at blive ved med, indtil de to indehavere kunne fortælle, at de i al fordragelighed havde besluttet at lukke salonen og begynde hver for sig uden ansatte.

Annonce

Mand skubbede til hende

Det satte gang i tankerne hos Ngoc Hong Thi Do.

- Det sidste skub gav min mand mig, da han sagde, at jeg da bare kunne begynde for mig selv.

Og så gik det ellers stærkt. Et år forinden havde parret købt et 300 kvadratmeter stort hus, som de har renoveret og udbygget, så der også kunne blive en afdeling til hendes forældre. De er nu rykket ind sammen med familien, der også tæller to børn på 10 og 11. I den høje kælder indrettede hendes mand sig med kontor til sit it-firma, men han har nu valgt at etablere sig i et kontorfællesskab, så der kunne blive plads til Ngoc Hong Thi Do og hendes salon.

- Jeg har fået rigtig meget hjælp, siger hun, der ud over håndværkere også har haft familie og gode venner at trække på.

Familie, venner og håndværkere har hjulpet med at få banket en ny salon op på få uger. Foto: Marianne Husted

For eksempel er en god veninde revisor, der kunne hjælpe hende med at få et cvr og at få oprettet virksomheden. En anden har med auktioner at gøre, og her har hun kunnet købe noget af inventaret til salonen, mens hendes mand og håndværkere har været flittige med at bygge om til salon.

- Også mine tidligere chefer har været meget behjælpelige, fortæller hun.

Der blev nogle rulleborde til overs, som hun kunne få. Men endnu vigtigere er, at de har sørget for, at hun har fået sin kundekreds med sig.

Annonce

Har tidligere fået et skub

Ngoc Hong Thi Do har tidligere været restaurantchef hos Burger King i både Viby og Horsens, men drømmen var at blive frisør.

- Da min mand havde fået sit firma godt i gang, foreslog han mig, at jeg tog uddannelsen som frisør.

Den tog Ngoc Hong Thi Do fra Hansenberg i Kolding. Endda med bravour. Hun fik nemlig en bronzemedalje. De første to elevår foregik i en salon i Aarhus. Da indehaveren blev syg,  fortsatte hun hos Park By Concept Hair i Horsens, hvor hun også blev ansat, da svendebrevet kom i hus.

Som navnet antyder, stammer Ngoc Hong Thi Do fra Vietnam. Hendes far og bror flygtede fra landet som bådflygtninge i 1996. De tilbragte syv år i Indonesien, inden de kom til Danmark. For 22 år siden kom Ngoc Hong Thi Do og hendes mor til Horsens, efter at de var blevet familiesammenført.

Annonce

Arbejdsnarkoman

Nu befinder Ngoc Hong Thi Do sig lige der i livet, hvor hun gerne vil være. Det lyser ud af hende denne morgen, inden første kunde sætter sig i frisørstolen.

Hun har haft fuldt belagt i de første tre uger, da alle trængte til en coronaklipning. Nogle dage blev klokken 22, før hun lagde frisørsaksen. Men det gør hende ikke noget.

- Jeg er en arbejdsnarkoman, siger hun om sig selv.

Hun tager også gerne en kunde kl. 18 en lørdag, hvis det passer kunden bedst.

Annonce

Mormor laver mad

Det lader sig gøre med forældrene i huset. Hendes mor laver mad i det daglige, og bedsteforældrene er der også altid til at tage imod, når børnene kommer hjem fra skole.

- Jeg kan også hurtigt smutte op sige hej og måske hjælpe børnene med lektierne, siger Ngoc Hong Thi Do.

Hun er ikke i tvivl om, at det helt rigtige for hende er at have egen salon. Hun  kan godt lide at forandre mennesker og have nærkontakten med dem.

- Det bedste er, at de ser glade ud og går herfra med et smil, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kor synger i Tobaksgården

Annonce