Annonce
Horsens Posten

Positive tendenser i Horsens Kommune: Smittetal falder for første gang i en uge

Der holder stadig en testbil ved Casa Arena i Horsens, som tager imod personer uden symptomer på covid-19, der gerne vil testes. Man kan i skrivende stund blive testet både med og uden tidsbestilling. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Horsens Kommune er stadig over bekymringsgrænsen, men det ser ud til at gå den rigtige vej, lyder den umiddelbare melding fra borgmester Peter Sørensen (S).
Annonce

Horsens: Mens den seneste udvikling i antallet af covid-19-smittede på landsplan ser dyster ud, er der mere lys at spore i tallene fra Horsens Kommune, der viser færre smittede for første gang i en uge.


30 er stadig for højt i forhold til bekymringsgrænsen, men det ser ud til at gå den rigtige vej, og det kan vi ikke være utilfredse med.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Torsdagens opdatering fra Statens Serum Institut viser, at der de seneste syv dage har været 27 tilfælde af covid-19-smittede blandt de testede i kommunen. Det giver et incidens-tal på 30, hvilket stadig er over bekymringsgrænsen på 20, men lavere end i tirsdags.

Her lå incidens-tallet på 45, og onsdag kom der ingen opdatering på grund af tekniske udfordringer hos Statens Serum Institut. Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune, er umiddelbart positiv over udviklingen:

- 30 er stadig for højt i forhold til bekymringsgrænsen, men det ser ud til at gå den rigtige vej, og det kan vi ikke være utilfredse med. Det ser ud til, at folk har været gode til at stramme op, og der er stadig mange, der bliver testet, siger han.

Annonce

Kommunen mangler tal

Borgmesteren tager det forbehold, at han og kommunen ikke har fået tal for tirsdagsdøgnet endnu. De plejer at få en daglig opdatering hver formiddag, men de tekniske udfordringer hos seruminstituttet gør, at der stadig mangler 24 timer i den opgørelse, kommunen arbejder ud fra.

Hold selv øje med smittetallene

Statens Serum Institut har lavet en oversigt, hvor man løbende kan følge udviklingen med corona-smitten i Danmark. Den findes på www.ssi.dk/covid19data.

Oversigten opdateres i udgangspunktet hver dag klokken 14.

Man kan se, hvordan smitten udvikler sig på landsplan og på kommunalt niveau.

Væsentlige tal at bide mærke i er antal smittetilfælde og incidens-tallet for de seneste syv dage.

Antal smittetilfælde fortæller ganske simpelt, hvor mange tests, der er erklæret positive for covid-19 inden for den seneste uge.

Incidens-tallet fortæller, hvor mange positive der er per 100.000 borgere - og det er her, der er lavet en bekymringsgrænse på 20.

Peter Sørensen kan derfor kun navigere ud fra de oplysninger, der er offentligt tilgængelige på Statens Serum Instituts hjemmeside - og som er mindre detaljerede end dem, kommunen kan arbejde ud fra.

- Hvis tallene holder, så ser vi nu et forventeligt fald, fordi vi havde en stor mængde smittetilfælde i sidste uge fra onsdag til fredag, og derefter faldt antallet, siger borgmesteren med reference til, at opgørelserne går syv dage tilbage, og sidste uges tal forsvinder dermed løbende.

Annonce

Stadig højest i regionen

Peter Sørensen kan desuden fortælle, at der fra myndighederne ikke er kommet nye anbefalinger i forhold til at skærpe eller lempe på de lokale restriktioner. De skal fastholdes på samme niveau.

Det betyder altså fortsat øget fokus på testning og tydelig kommunikation til borgerne samt løbende testning af plejepersonale.

Horsens er stadig den på papiret hårdest ramte kommune i Region Midtjylland, mens andre steder i landet er gået "i rødt" siden tirsdag og derfor har væsentlig højere smittetal end i det midtjyske.

Især Nordjylland og Hovedstadsområdet er hårdt ramt, og i alt er 823 borgere blevet testet positiv inden for de seneste to dage - 453 af dem det seneste døgn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Horsens Posten

Aftensang i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

Ole vil give udsatte børn en uforglemmelig juleaften: I år kan coronavirus gøre det svært - men ikke umuligt

Annonce