Annonce
Horsens

Rådgivningstilbud er genåbnet: Vi oplever, at de unge er pressede

Headspace og centerchef Susanne Mathiesen har åbnet døren for, at unge igen kan komme indenfor og få en snak. Arkivfoto: John Randeris
Det er igen muligt for unge at møde fysisk op på Headspace-centret i Horsens for at modtage rådgivning.
Annonce

Horsens: Mandag åbnede Headspace i Horsens igen efter godt to måneder, hvor unge mellem kun 12 og 25 år kun har kunnet få rådgivning gennem telefonforbindelse og chat.

- Vi vil gerne tilbyde noget til de unge, som vi oplever er rigtigt pressede. Mange har haft brug for at snakke med os i de telefonsamtaler, vi har tilbudt i den forløbne tid, og vi forventer i hvert fald ikke, at antallet af unge, der har brug for os, er mindre efter coronakrisen, siger centerchef Susanne Mathiesen.

Centret kommer til at have åbningstid fra klokken 12 til 16 - fortrinsvis med mulighed for walk and talk, men hvis vejrforholdene ikke tillader en tur i det fri, er der mulighed for at sidde indenfor eller modtage rådgivning på video.

Man skal under alle omstændigheder aftale mødet med centret, inden man dukker op, så det er muligt at holde styr på, hvor mange mennesker der befinder sig i huset.

- Vi har en forventning om, at der vil komme unge, som vi ikke tidligere har set, fordi de på grund af coronakrisen har oplevet at komme steder med sig selv, som de gerne vil snakke om, siger Susanne Mathiesen.

Vi har en forventning om, at der vil komme unge, som vi ikke tidligere har set.

Susanne Mathiesen, Headspace

Annonce

Intet er for latterligt

Hvis man er ung og går med nogle bekymringer, er ingenting for småt.

- Vi kan hjælpe ved at være til rådighed for, at man gerne må være ked af det og gerne må græde over, hvor triste tingene er. Det er okay, selvom man ved, at der er andre, der har det værre, siger centerlederen og fortsætter:

- Man skal aldrig tænke, at det nok ikke er så alvorligt. Hvis det fylder noget i hovedet, er det alvorligt nok. Der er ikke noget, der er for latterligt at snakke om.

Hvis man kommer til at møde op ved Headspace uden at have husket at ringe i forvejen, er det ifølge Susanne Mathiesen helt i orden at ringe, når man står ude foran døren.

- Vi er nødt til at gøre alt, hvad vi kan, for at overholde retningslinjerne. Vi siger udelukkende, at man skal have en aftale, for at vi er sikre på, at vi ikke overskrider nogen anbefalinger, siger hun.

Headspace er et gratis rådgivningstilbud, og det er muligt at være anonym, hvis man ønsker det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce