Annonce
Horsens Posten

Stor fest gør for en stund Rådhusparken endnu grønnere - bag initiativet står en række miljøbevidste kvinder

Helene Henneberg-Johansen og Dicte Dahl ser frem til Grøn Fest i Rådhushaven. Foto: Marianne Husted
Grøn Fest flytter tilbage til Rådhusparken. Lørdag 7. maj står den på musik, workshops, leg og talks. Og så er der gratis adgang. Sådan skal det være, når man gerne vil nå ud til flest mulige med grønt budskab.

Horsens: Helene Henneberg-Johansen, 32 år, kommer trillende med sin elladcykel, der er udsmykket med små lyserøde grise. Dicte Dahl, 29 år, er på gå-ben til Rådhusparken, hvor træerne er sprunget i lysegrønt. På lørdag bliver det endnu mere grønt i parken.

Det er det, som lige nu fylder hos de to kvinder, der er helt tossede med klimaet. De er nemlig en del af bestyrelsen bag Grøn Fest, som får parken til at vibrere 7. maj.

- Inden for bygrænsen bruger jeg ikke bil, siger Helene Henneberg-Johansen, journalist,  børnebogsforfatter og selvstændig med virksomheden Klimaven.

Annonce

Dicte Dahl, 29 år, der er medarbejder hos Gefiongården og assisterer på kærestens restaurant Kesar, lever bæredygtigt ved blandt andet at bo på en husbåd.

- Så opdager du, hvor lidt du egentlig har brug for, er hendes erfaring.

De er ikke til løftede pegefingre, men de vil gerne være eksempler på, at det ikke er så svært at praktisere bæredygtighed i en ganske almindelig dagligdag.

Festen er flyttet

Det er også de gode eksempler, som gæsterne møder, når hele byen er inviteret til grøn festival.

Helene Henneberg-Johansen har været arrangør, siden den første Grøn Fest fandt sted i 2017 og trak 1000 mennesker til Rådhusparken.

- Det var helt overvældende, husker den tidligere formand for Ungerådet, der sammen med en håndfuld unge kvinder i forbindelse med et kursus udviklede ideen til en lokal festival med fokus på at leve grønt og klima-venligt.

Siden flyttede festivalen til Langelinie. Her blev den også holdt sidste år med nogle ugers  udsættelse på grund af corona. I år har de valgt den mere bynære placering.

- Vi skulle både tjekke coronapas og sørge for, at corona-foranstaltningerne var i orden. Men alligevel kom der der mange mennesker, siger Dicte Dahl.

Annonce

Nede på jorden

Der har tidligere deltaget kändisser som tv-kokke og musikere som Linda Andrews, kendt fra X-Factor. Denne gang har de valgt at holde festen mere nede på jorden. Budskabet om den grønne omstilling skulle nødigt drukne i store navne, som de siger.

- Vi vil gerne tilbage til, at folk kan række hånden op og stille spørgsmål til dem, der er på scenen, siger Helene Henneberg-Johansen.

Annonce

Slik af overskudsfrugt og loungestemning

Denne gang vil folk kunne høre alt fra country, pop til rock på den "lounge-agtige måde", som de to kvinder siger. På scenen vil de også møde en mand, der fortælle om, hvordan han har reduceret sit CO2-forbrug med 50 procent.

Pladsen byder på en række workshops, hvor man eksempelvis kan lære at lave mosbolde med små dekorative planter. Kokedama, hedder det på japansk. Virksomheden Virkeværk instruerer. En anden workshop handler om at lave slik af overskuds-frugt. Det står Merryberry fra Aarhus for.

Børn kan deltage i "skraldekatapult", hvor de på en sjov måde samler skrald. Green Burger og Kesar stiller op med grønne retter, mens Café Hygge sørger for veganske kager.

Danmarks hyggeligste festival, som de to kvinder kalder den, begynder klokken 13 og varer til klokken 19.30.

- Forhåbentlig oplever folk det som i den klub, hvor jeg arbejder, at det er sjovt at tænke grønt, siger Dicte Dahl, der en dag om ugen laver grøn mad sammen med børn, og selv om det er nyt for dem med eksempelvis plantefars, er det noget, der begejstrer.

Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nyt initiativ i Bytorv Horsens: Lær Ann-Britt, Johan og alle de andre ansigter at kende

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Hvad har smykker i guld og sølv samt et lille italiensk hotel til fælles med Kirsten Lind - det ene er et faktum, som hun trives godt i - det andet er et pure tænkt eksempel

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce