Annonce
Horsens Posten

Rekordhøjt antal smittede i Horsens Kommune - og det kan blive højere endnu

Tallene for coronasmitte kan opgøres på to måder: Baseret på datoen for selve testen og baseret på datoen for analysen af testen. For førstnævnte fremgår det i tirsdagens opdatering fra Statens Serum Institut, at der 2. januar blev fundet rekordmange positive svar blandt de pcr-testede. Arkivfoto: Morten Pape
2022 er knap nok kommet i gang, og nu er der tikket rekordhøje coronatal ind i Horsens Kommune. Det smitter stadig ikke af på antallet af indlagte på Regionshospitalet.

Horsens: Antallet af covid-19-smittede i Horsens Kommune sætter rekord i tirsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

Der er dog et par forbehold at tage for tallene, og derfor skal man holde tungen lige i munden for at finde rundt i dem.

Først og fremmest er der det seneste døgn registreret 25.073 nye bekræftede tilfælde af covid-19 på landsplan, og heraf er de 297 fundet blandt borgere i Horsens Kommune.

Annonce

Begge dele skulle være rekordhøjt, men det er inklusive 60.000 forsinkede prøvesvar, som manglede i mandagens opgørelse, og det gør, at tirsdagens tal er overestimeret.

Rekordmange positive i søndags

Det giver derfor bedre mening at kigge en smule anderledes på tallene.

Ovenstående daglige coronatal tager udgangspunkt i, hvornår prøverne er analyseret og registreret hos Statens Serum Institut - og det er 297 positive prøvesvar fra Horsens Kommune altså blevet det seneste døgn. Det er altså underordnet, om pcr-testen er blevet foretaget for en uge eller for en dag siden.

I stedet kan man netop kigge på, hvornår testen er foretaget.

Her fremgår det i seruminstituttets tal, at der blandt alle testede horsensianere søndag 2. januar var 260 positive svar, og det er en klokkeklar højdespringer.

Den hidtidige rekord blev sat 28. december med 221 covid-19-smittede, og siden dykkede tallet stille og roligt, indtil det landede på 116 smittede 1. januar, hvor der dog heller ikke var mange, som blev testet.

Covid-19-smittede de seneste 14 dage

Antallet af covid-19-tilfælde i oversigten her er baseret på, hvornår folk er blevet testet - altså ikke hvornår testen er blevet analyseret og registreret hos Statens Serum Institut.

Eksempelvis kan man blive testet om mandagen (testtidspunkt), men det er først tirsdag eftermiddag, at prøven analyseres og svaret registreres (analysetidspunkt). Den vil derfor først indgå i "det daglige coronatal", som kommer onsdag klokken 14.

Tallene her er baseret på testtidspunkt:

 • 20. december: 151
 • 21. december: 124
 • 22. december: 103
 • 23. december: 162
 • 24. december: 127
 • 25. december: 105
 • 26. december: 147
 • 27. december: 203
 • 28. december: 221
 • 29. december: 198
 • 30. december: 177
 • 31. december:  137
 • 1. januar: 116
 • 2. januar: 260

For 3. januar er der endnu registreret så få prøver, at det ikke giver mening at oplyse antallet af positive svar.

Det har der så været dagen efter, hvor de 260 smittede blev fundet. Da der helt naturligt er forsinkelse i tallene, kender vi ikke antallet af smittede for 3. januar endnu, mens antallet for 2. januar kan vise sig at være endnu højere, hvis der stadig er prøvesvar, som ikke er registreret hos seruminstituttet.

Annonce

Få indlagte i Horsens

De mange nye smittetilfælde gør, at Horsens Kommunes incidenstal stiger fra 1272 til 1392 smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere. Det placerer stadig Horsens i den laveste femtedel blandt landets kommuner, men fortsætter udviklingen, kravler Horsens hurtigt frem på listen.

Antallet af indlagte på Regionshospitalet Horsens er samtidig faldet fra seks til fem inden for det seneste døgn, og alt i alt tyder det på, at smitten er relativt lav her i området, da antallet af indlagte er højere på Region Midtjyllands andre hospitaler.

Den indikation er dog med de forbehold, at Regionshospitalet i Horsens også har andre indlagte end dem fra Horsens Kommune, og at borgere i Horsens Kommune godt kan være indlagt på andre hospitaler.

Annonce
Horsens Posten

Vi mennesker næres af social kontakt med andre

Annonce
Horsens Posten

"Kom så Horsens, er I derude?" En aften på Gedved Bibliotek  om de største koncerter i Horsens

Annonce
Horsens Posten

Næsten 800 nye smittetilfælde: Nu har hver femte indbygger i Horsens Kommune haft covid-19

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kontormand blev massør: Hvorfor er vi hurtigere til at sende bilen til mekaniker end til at få masseret den ømme krop

Horsens Posten

Bytorvets logo er blevet meget større - og det kan skifte farver

Horsens Posten

En times ventetid og 100 mennesker i kø: Testcenter i Horsens er presset af covid-19-smitten

Horsens Posten

Fra en specialitet til en anden - ny butik åbner i det tidligere Bronuts

Horsens Posten

Svømmehal får livreddertårn indendørs - og alle badegæster kan få lov at prøve kræfter med det

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbaderklub

Horsens Posten

27-årig tog en kølig beslutning: Nu overtager han to Paradis-butikker

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbadeklub

Horsens Posten

Fitnesscentre i knæ: - Så slemt bliver 2022

Horsens Posten

Slaraffenland for genbrugshajer: Ny stor genbrugsbutik åbner i tidligere bilhus og bliver den tredje inden for 200 meter

Horsens Posten

20-årig tænkte: Det er et lortejob. Nu er arbejdet med ældre det fedeste, hun kan forestille sig

Horsens Posten

Ny chef om omfattende renovering af stort varehus: - Det har været nogle kaotiske uger

Annonce